Devojki imam eden kup jabolki doma zal mi e da se rasipat. Dali moze nekoj lesen recept za pita so jabolka ili nekoj keks.
Јас по овој правам неколку пати. Имам постирано и во ФИ. Мн се убави. Гледај го видеото. Нашиот превод е ужас. https://nmd.mk/achmi-turski-gevrechina-prevkusni-pamuk-meki-se-topat-vo-usta-za-merak/
Наместо желатин, што можам да користам за глазура на чизкејк? Поради желатин избегнувам вакви торти. Сакам глазура со портокал ама со што можам да ја направам така?
Би сакала да ве прашам дали знаете рецепт за ваков колач..многу ми се допаѓа.пробував неколку пати но вкусот не е ни приближно ист
Кажите рецепт за печен карфиол со хопла, сум чула дека постои нешто такво. И добар рецепт за печена боранија со моркови и мелено месо? Пред да се пикне во рерна, се варат ли боранијата и морковот? И се пропржува ли месото?
Јас го немам пробано сеуште, ама најсоодветна замена е агар агар. Кај нас освен во био космос не знам дали може да се најде на друго место. Можеш да пробаш со густин евентуално, зависи од рецептот.
Сакам да направам тегнета баница ама не знам по кој рецепт, еднаш пробав ама многу се кинеше. Какво брашно да користам, квасец става ли се? Некој друг марифет има ли?
Мене најмногу ми се погодило брашното тип 45 и ми се покажало како најеластично за тегната баница, што е плус. Се става минимално квасец, дури и воопшто затоа што тестото не сака нараснување, и ако веќе ставиш квасец гледај да не е свежиот. И да, водата со која ќе го замесуваш тестото да е потопла, исто така и просторијата. Вака сме го правеле и со мајка и јас сама и секогаш било успешно
Може ли некој да ми каже дали кога користите прашок за пециво наместо квасец му го чувствувате мирисот? Дали е со пецивото да ја променам фирмата или така е со сите?
Ova e super so mala modifikacija, namesto 2 jabolka jas staviv 4, sekjer vrz jabolkite I cimet pa testoto od videoto,
Па нема ништо друго, јогурт,зејтин,брашно,сол,прашок за пециво тоа е, како да го осеќам прашокот за пециво.
Прашокот за пециво содржи сода бикарбона, а за неа е познато дека впива миризби. Значи, не е до фирмата. Ако го чуваш во кутија со други зачини може да мириса на некој од нив
Кога може да ги правам новогодишните путер колачиња? Колку време може да стојат и дали во фрижидер или на собна температура?