1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    83.593
    Пол:
    Женски
    Мислам дрка не е добро да се јаде после 2-3дена, ќе потемне од авокадото ќе изгуби на вкус.Јас не би,или искомбинирај го до итре најкасно со нешто
     
    На BurstBerry му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BurstBerry

    BurstBerry Популарен член

    Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.462
    Да во право си, не ми текна дека авокадото ќе потемне и онака ми беше веќе ептен зрело, на некои места со потемни дамки. Ништо, до вечер ако го изедеме добро ќе биде. Следен пат помала количина ќе направам.
     
  3. Butterfly1212

    Butterfly1212 Истакнат член

    Се зачлени на:
    1 јули 2021
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    98
    Пол:
    Женски
    Како правите кнедли за супа, според кој рецепт убаво излегуваат ?
     
  4. manako1

    manako1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.040
    Пол:
    Женски
    1 јајце, 5лажици гриз, 1лаж.зејтин и вегета.
     
  5. simoncelicius

    simoncelicius Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    7.800
    Пол:
    Женски
    Дали од сода бикарбона може да горчи banana bread?
    Значи го имам правено неколку пати до сега се до денес кога плус му додадов малку сода бикарбона заедно со пецивото и горчи не се става во уста. Додадов и цимет. Едниствени две состојки што се разликуваат до сега што сум ставала. Еве не ми е јасно до што може да е бидејќи одат јајца банана зејтин брашно шеќер .....
     
  6. doubleinfinity

    doubleinfinity Популарен член

    Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Јас правам со години по истиот рецепт, нема пециво, само сода и никогаш не ми горчел лебот...едино ако е од комбинацијата со пециво и/или цимет
     
    На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  7. simoncelicius

    simoncelicius Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    7.800
    Пол:
    Женски
    Ма од содата е нема од што друго. Памет за следен пат да не експериментирам него да се држам до прашокот за печиво.
     
  8. doubleinfinity

    doubleinfinity Популарен член

    Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Не знам искрено, со години го правам рецептот од Криси Тиеген, таму нема пециво само сода една лажичка, никогаш не ми бил горчлив лебот, а имам досега правено преку 30 пати сигурно
     
  9. simoncelicius

    simoncelicius Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    7.800
    Пол:
    Женски
    Ама изгледа јас повеќе ставив од лажичка.
    Во тој рецепт одеше и пудинг од ванила?
     
  10. doubleinfinity

    doubleinfinity Популарен член

    Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Да пудинг од ванила и кокос...истиот рецепт го правам добри 5 години, само модифицирам додатоци..имам пробано со малини, со јагоди, со лешници, со ореви
     
  11. La-loca

    La-loca Истакнат член

    Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    611
    Допаѓања:
    3.967
    Пол:
    Женски
    Може слика од која сода користите?
    И ако може рецептот од Криси.
     
    На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doubleinfinity

    doubleinfinity Популарен член

    Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Најобична сода, една во сино паковање :)

    https://cravingsbychrissyteigen.com/recipes/chrissy-teigen-banana-bread/

    Само јас не го печам како куглоф туку како леб
     
    На La-loca и Avery им се допаѓа ова.
  13. Avery

    Avery Популарен член

    Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.700
    Допаѓања:
    14.237
    Пол:
    Женски
    Фала за рецептот, превкусно изгледа.
    Само да те прашам, ставаш лажичка ипол сол? Некако премногу ми звучи...
     
  14. doubleinfinity

    doubleinfinity Популарен член

    Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Лажичка и пол пишува? :?: јас сум го запаметила како пола лажичка и толку редам :lol: тоа е всушност за чоколадото да добие поубав вкус...иначе рецептов е топ, преубав ми излегува и маж ми што не е по колачи го обожава овој леб
     
    На Avery му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivanamackica

    ivanamackica Популарен член

    Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.038
    Пол:
    Женски
    Феминки епа еве и од мене еден рецепт. Кога ви се јаде нешто благо и брзо...
    БРЗ СТАРИНСКИ КОЛАЧ СО МАРМАЛАД И ГРИЗ, МЕРА НА ШОЉА ОД 200МЛ(y). Сите состојки ги имате веќе дома, готов за точно 25 минути! Туку што го направив, цела кујна мириса фантастично на ванилин шеќер и мармалад!:inlove: Погоден е за почетници, а и да ги изненадите вашите блиски.
    Состојки:
    3 јајца
    1 шоља брашно
    1 кесичка ванилин шеќер
    1 шоља млеко и зејтин
    1 шоља гриз и брашно
    1 кесичка прашок за пециво
    1 шоља мармалад(било кој, што го имате дома) Јас користев од шипка таков имав.
    Не ви е потребен миксер, јас со виљушка ги мешав состојките!
    Состојките измешајте ги во еден сад, како што ги напишав по тој редослед. Земете плех(тавче) подмачкајте го со зејтин и наросете малце брашно. Истурете ја смесата и печете на 180 степени, 25 минути. Колачот треба да биде мек одозгора. Кога ќе биде готов ставете шеќер во прав одозгора и на здравје!:D
     
    На emmat и mlada.dama им се допаѓа ова.
  16. Glowy

    Glowy Популарен член

    Се зачлени на:
    4 септември 2019
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    6.312
    Пол:
    Женски
    Со мелено купечко овесно брашно да не го правеше, тоа обично знае да горчи?
    Досега не ми горчело ништо со сода и прашок комбинација во торта или било што.
     
  17. simoncelicius

    simoncelicius Популарен член

    Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.536
    Допаѓања:
    7.800
    Пол:
    Женски
    Не не регуларно исто се како и до сега. Плус е само содата ама веројатно ставив повеќе од што требаше.
    Нема што друго да го смени вкусот.
    Значи додека јадеш е неутрално кога ќе голтнеш е тогаш не да горчи абе ќе се покаеш.
     
  18. quattro

    quattro Популарен член

    Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    2.275
    Допаѓања:
    5.170
    Пол:
    Машки
    Дечки ми треба идеја со што друго би можело да се конзумираат Rice Cakes т.е оризовите галети освен со путер од кикирики, риба, туна, итн.. Фала ви!
     
  19. QweenSM

    QweenSM Форумски идол

    Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    3.936
    Допаѓања:
    30.769
    Пол:
    Женски
    Тие мислам дека се неутрални, така да што и да ставиш ќе одговара
    Јас сум ставала хумус, крем сирење, паштета, гвакамоле со јајце, можеш и обичен путер со било каков џем :)
     
    На quattro му/ѝ се допаѓа ова.
  20. forumce

    forumce Форумски идол

    Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.096
    Допаѓања:
    37.559
    Пол:
    Женски
    Зошто ми распукува кората на лебот додека се пече?
     
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.