Ги направив. Од вечер ги исеков и ги оставив во млеко да стојат. Другиот ден ги пропржив, ги издинстав со печурки, на крај им ставив прелив од врело масло, оцет и лукче со магдонос. Превкусни беа, единствено ми фалеше уште лукче или можеби кромид. Следен пат ќе ја пробам твојата варијанта. Мевце секогаш земаме од проверена месара откако имаме дете.
месо печено, врз компири (обични и слатки) пред да ги печам во релна, сосови (за тестенини, месо), во некој манџи (пр. во леќа, компир манџа) на кои им дава златеста боја. Го мешам со четирите мелени семиња (лен, сончоглед, семки од тиква и сусам) и по едно лажиче ставам во јогуртот што го пијам ... Наздравје да ви е Да, сум чула и за маринирање во млеко дека помага да се помеки ама немам пробано. Јас пак не сакам оцет, ама би ги јадела со лук или со кромид. Сакам кога во прилог со нив имам и некој сладок, свежо исецкан кромид.
Јок... Ми текна на еден рецепт што го правев одамна со пица фил, тој ќе го правев (само со мелено месо) но за утре него го оставив денеска поминавме со стек и ориз. Ако имаш рецепт кажувај...
Имав еден рецепт од @danichap ама има и цела тема на форумов за пита со готови кори.Таму го има и него.
Кажете ми пробан рецепт за сок од боровинки. Што помалку шеќер или со алтернативен засладувач, тоа подобро.
Како најдобро се пржи лосос? Колку време му треба? Дали да ги зачинам парчињата некако посебно или само сол?
Лосос спреми го во релна, ќе го зачиниш со сол,бибер можеш ситно сецкани ореви, зејтинче многу малку и малку вода печи на 200 степени отприлика 20 мин
Од стокомак купив колачиња на акција, од оние американс кукис. Ама мирисаат на старо на стоено. Можам ли некако да ги "спасам" колачиве да не ги фрлам. Да направам нешто со нив. Се мислам ако ги издробам и додадам на пример рум или лимон и бомбици да направам дали ќе се камуфлира мирисот... Имате вакво искуство?
Не им е поминат рокот, не се расипани, само малку како стоено, како на пр на одвратени кикирики мирисаа.
Мене Президент ми е топ. Со години истиот го јадам. Сум пробала и други да купам,наредно пазарање пак истиот си го купувам
Дали е можно да направам тортиљи ама само од пченкарно брашно, без бело? Ако има некој рецепт да сподели.
Дали во гвакамоле сосот може наместо јалапењо пиперчиња да ставам Tabasco сос зелениот од јалапењо пиперки?