Не сум пробала, ама мислам дека не, мармаладот дава друг шмек и вкус, медот само ќе заблажи многу и ќе се 'изгуби' во колачот
Еден период правев колач со бисквити. 300гр. кршени бисквити 200гр. црно чоколадо за готвење 150гр. маргарин или путер 100гр. шеќер 3 јајца Се вари крем (без бисквитите). Потоа се додаваат бисквитите и се меша со лажица, па се обликува.
Печам кифли за прв пат на друга програма со вентилатор демек и ги гледам после 20 минути скроз бели само нараснале. Ги ставив на горно и долно печење сега и се печат. Дали смеат да се јадат? 20-25 минути само нараснале на другата програма и воопшто не се испекле.
Здраво имам суви везени пиперки ми требаат рецепти. И рецепти за со суви домати ми треба. Како се користат?
Суви домати можеш да ги наредиш во тегла со зачини, рузмарин, ловоров, нане, мајчина душица, лучке низ нив цели парчиња и да залиеш со маслиново. Омекнуваат откако ќе отстојат и преубави се за мезе, истото може да го направиш и да додадеш низ нив некое парче биено сирење. Превкусно е
Може да го изматиш со маскарпоне. Да го спремиш како што пишува и кога ќе се олади да ги изматиш заедно, ама би дошло повеќе како крем, ќе треба да го размачкуваш врз пандишпанот.
Пафлак често правам па можам да ти кажам, а за мускул незнам не сум правела Инаку пафлакот му ставам зачини, зејтин и во тавче заедно со компири, морков, печурки исто така зачинети го ставам да се крчка со фолија околу 2ч, после му ја тргам фолијата и го оставам да зацрвени, околу 30-40мин одприлика, еднаш и 1ч го оставив и ништо не му беше Јас не јадам месо , маж ми е голем месар, сигурно му е многу вкусно штом често ми го бара на мени
Кажујте рецепти за потажи. Сакам да правам или само од карфиол, или мешано карфиол и брокула. И сакам да правам само од тиква.
Пак да си препрашам. Гледам има доста избор што да се зготви, ама некои јадења ми се покомплицирани, во смисла треба куп ситници да имаш по дома, а нели не секогаш се наоѓаат во моментов. Ако некоја зготвила од тука, нека препорача нешто.
Испробан рецепт за Ројал ајсинг? И со шо е најдобро да го нанесувам на колачиња, со четка или има некој посебен шприц? Ако има, каде да најдам?
Рецепт за брз и едноставен 'старински' десерт? Порано кога одевме по гости имаше најубаво благо, а сите правеа варијации со тоа што имаат дома, па таков некој барам
Лиснатите кифлички, утредента убави се?, или многу се различни за разлика од дента, секако исти неможе да се, но дали многу се бајатат?