Не готови. Ги месев па нели се премачкуваат со жолчка,а јас имав останато од вчера што правев нешто само белка, за тоа беше прашањето.
Дали имате некој испробан рецепт за мини тарт, корпичките ме интересира за точно како се прават, состојките, изгледав на интернет неколку ама сакам некој кој има испробан рецепт. За филот не ми е проблем.
Правам кајгана и додавам урда , сенф ја полнам тортиљата и ја печам во ренла, мешам пола конзрва туна и кашкавал полнам и печам во ренла. Ја полнам и со пилешко или чикен нугетс премачкана со крем сир, масличне, кашкавалче салата… Или ги сечам ко тријаголници и одозгора ставам тон кашкавал маслинче оругано босилок… Некад и пица правам доматно, оригано , саламче , маслинче сусам и печам ..
Zdravo kupiv aparat na gorenje za pravenje na leb ama neznam kade zgresiv ne mi narasna lebot prvo staviv brasnoto pa vodata,seker,sol,maslo i kvasec. Ajde toa tuku i ne mi se ispece mnogu go dopekuvav ama ne mi ispadna aj ve molam za sovet.
Zdravo. Dali ke moze nekoj da mi spodeli recepti za lebce za vo aparat za pecenje. Snosti probav so francuski leb neuspesno i potoa obicen bel leb pak neuspesno. Da napomenam na gorenje mi e aparatot i ima dva sadovi pomali i eden pogolem i sakam lebce od 1200g. Vi blagodaram ako spodelite vo vrska so recepti!
Сега баш правев колачи ситни со него. Се зезнав земав Леона, знам дека е посна црната, реков и оваа е, ама шипинки. Сурутка има во белата Леона. Во локален маркет го зедов, Тинекс претпоставувам го има, зашто од оваа фирма имам загледано еурокрем дека имаат.
Некој што го има лонецов од Делимано: Да ми предложи количина на состојки за руска салата, полно до врв?
Што е уствари corn starch, т.е. под кое име да го барам по маркетиве? Густин ли, нишесте, пченично брашно? Гледав рецепт со компири пасирани, па пржени ама мора и corn starch.
Густин/нишесте. Истото е, јас го користам како corn starch. Едит: мислам дека и обично брашно може да заврши работа, ама ова е лесно достапно и веројатно малку подобро упива
Ги има некој користено ова да ми каже со што се меша правот за кремата, дали само со вода, или со јогурт, или со хопла?