Дајте идеи што да се сервира за роденден, а да не биде месо, похованици, сувомеснато, кифли, итн. Можда нешто со тема медитеранско? Или друго? Дајте некои интересни идеи.
Канапеи - на багет или тост леб на триаголници. Со хумус/млечен намаз/ песто како основа, кашкавал/моцарела и слично. Парчиња краставица, шери домат, маслинка и слично. "Полжавчиња" од тортиљи или од лиснато тесто. Пред некое време на роденден имаше "Caprese salad" Баш шарено и свежо делуваше на маса
https://www.instagram.com/reel/C7_64-dMuUm/?igsh=dXp2dXEwd3ppdnNy https://www.instagram.com/reel/C7Reostt24S/?igsh=bGM5MDA0NTR0cTJx На багет,потпечен, сецкаш ситно домат,црвен кромид и ставаш, најгоре можеш сол и балсамик. Видов преслатки ама не сум ги зачувала, на чепкалки дебели како за кетеринг парче сирење, грозје,сувомеснато,коцка краставичка.. разни варијанти правиш по желба
https://www.instagram.com/reel/C7EaA6PCcQs/?igsh=eW5zMmhxNDZtdXFm https://www.instagram.com/reel/C-C0F3ssqe_/?igsh=eTI1bG54cW0xMzlj https://www.instagram.com/reel/C9Xk85XCGAv/?igsh=MWpkY2M2bHdwZzh4cg== https://www.instagram.com/reel/C7tX_-aOiJ6/?igsh=Zmo4NWZkanUwcDJk https://www.instagram.com/reel/C9NwtehsW7Z/?igsh=bmFvY3FoazI4d2lv
Садот ти бил мокар Жолчка ти останала Ги ставаш белки со шеќер заедно Мораш да матиш само белки да стане снег а потоа полека полека додаваш шеќер постепено и матиш се додека се стопи шеќерот и врвовите се цврсти.
На собна температура беа, а за тазе незнам, не ми се верува од маркет беа купени. Чудно, прв пат ова ми се случува.
Се ова што пишала @Fenix05. Плус ако имало нешто мрсно во садот претходно и најмалку да имало остаток, нема да се изматат како што треба. Јас пред да матам садот го пребришувам со салфетка натопена со малку оцет (и маталките исто). Поубаво е да се на собна температура, ама и да не се ќе се изматат, не верувам дека е до тоа.
Имам едно глупичко прашање. Ќе правам еден колач со мед, дали имате (анти) препорака за некој мед од маркет?
Да прашам и овде, каде можам да најдам вакви за чизкејк? По можност онлајн, последно во Џамбо немаше.
Мене ми е најубаво со мисиркино, изгледа јунешкото го прејадов а телешко ретко наоѓам и ми е поинтензивен вкус