1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    6.392
    Ја обожавам бабава. Рецептов правен неколку пати- предобар.
     
    На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissChievous

    MissChievous Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.081
    Допаѓања:
    22.926
    Дајте идеи што да се сервира за роденден, а да не биде месо, похованици, сувомеснато, кифли, итн.

    Можда нешто со тема медитеранско?
    Или друго?

    Дајте некои интересни идеи.
     
  3. Miss_S

    Miss_S Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.250
    Допаѓања:
    4.443
    Пол:
    Женски
    Канапеи - на багет или тост леб на триаголници. Со хумус/млечен намаз/ песто како основа, кашкавал/моцарела и слично. Парчиња краставица, шери домат, маслинка и слично.
    "Полжавчиња" од тортиљи или од лиснато тесто.

    Пред некое време на роденден имаше "Caprese salad"

    Caprese-Salad-6.jpg

    Баш шарено и свежо делуваше на маса
     
    На eliesaab и MissChievous им се допаѓа ова.
  4. Fenix05

    Fenix05 Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    6.867
    Пол:
    Женски
    https://www.instagram.com/reel/C7_64-dMuUm/?igsh=dXp2dXEwd3ppdnNy

    https://www.instagram.com/reel/C7Reostt24S/?igsh=bGM5MDA0NTR0cTJx



    На багет,потпечен, сецкаш ситно домат,црвен кромид и ставаш, најгоре можеш сол и балсамик.


    Видов преслатки ама не сум ги зачувала, на чепкалки дебели како за кетеринг парче сирење, грозје,сувомеснато,коцка краставичка.. разни варијанти правиш по желба
     
    На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fenix05

    Fenix05 Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    6.867
    Пол:
    Женски
    https://www.instagram.com/reel/C7EaA6PCcQs/?igsh=eW5zMmhxNDZtdXFm


    https://www.instagram.com/reel/C-C0F3ssqe_/?igsh=eTI1bG54cW0xMzlj


    https://www.instagram.com/reel/C9Xk85XCGAv/?igsh=MWpkY2M2bHdwZzh4cg==


    https://www.instagram.com/reel/C7tX_-aOiJ6/?igsh=Zmo4NWZkanUwcDJk



    https://www.instagram.com/reel/C9NwtehsW7Z/?igsh=bmFvY3FoazI4d2lv
     
    На MissChievous му/ѝ се допаѓа ова.
  6. arontt

    arontt Популарен член

    Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.772
    Миксирам белки со шеќер и никако не се прави пенеста структура. Зошто?
     
  7. Fenix05

    Fenix05 Истакнат член

    Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    6.867
    Пол:
    Женски
    Садот ти бил мокар
    Жолчка ти останала
    Ги ставаш белки со шеќер заедно
    Мораш да матиш само белки да стане снег а потоа полека полека додаваш шеќер постепено и матиш се додека се стопи шеќерот и врвовите се цврсти.
     
    На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Manako2

    Manako2 Истакнат член

    Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    4.802
    Пол:
    Женски
    Треба да се на собна температура,или ако се ептен тазе и од тоа може
     
    На Anika55 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. arontt

    arontt Популарен член

    Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.772
    На собна температура беа, а за тазе незнам, не ми се верува од маркет беа купени.
    Чудно, прв пат ова ми се случува.
     
    На Manako2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.000
    Допаѓања:
    52.093
    Пол:
    Женски
    Се ова што пишала @Fenix05.
    Плус ако имало нешто мрсно во садот претходно и најмалку да имало остаток, нема да се изматат како што треба. Јас пред да матам садот го пребришувам со салфетка натопена со малку оцет (и маталките исто).
    Поубаво е да се на собна температура, ама и да не се ќе се изматат, не верувам дека е до тоа.
     
    На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srckata28

    Srckata28 Форумски идол

    Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    23.048
    Пол:
    Женски
    Имам едно глупичко прашање. :D Ќе правам еден колач со мед, дали имате (анти) препорака за некој мед од маркет?