Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Discussion in 'Рецепти' started by marama, Mar 16, 2011.

  1. ArtemisSs

    ArtemisSs Истакнат член

    Joined:
    Nov 16, 2021
    Messages:
    68
    Likes Received:
    529
    Gender:
    Female
    Mozes isto so przen susam i imase isto i eden mix vo kam od semki moze i so toa, blag bukovec isto :)
     
    mal.ecka and theowndemon like this.
  2. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Joined:
    Aug 18, 2024
    Messages:
    122
    Likes Received:
    49
    Кој мајонез е поубав томи или на полимарк?
     
  3. theowndemon

    theowndemon crazy cat lady Staff Member

    Joined:
    Sep 17, 2013
    Messages:
    14,068
    Likes Received:
    173,716
    Gender:
    Female
    Лично, јас сум фан на Томи и никој не можи ни да му се "приближи" во квалитет. :D Ама вервам дека ова е прашање на вкус.
     
  4. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Joined:
    Aug 18, 2024
    Messages:
    122
    Likes Received:
    49
    Јас не сакам толку јак вкус па затоа прашувам, фала.
     
  5. Fenix05

    Fenix05 Популарен член

    Joined:
    Mar 23, 2022
    Messages:
    3,687
    Likes Received:
    9,320
    Gender:
    Female
    Полимарк е полесен да и јас го сакам. Мм не може да го поднесе многу јајчест му бил
     
    ♡☆♡ and Mumoftwo30 like this.
  6. anggell

    anggell Форумски идол

    Joined:
    Nov 2, 2011
    Messages:
    6,095
    Likes Received:
    11,859
    Gender:
    Female
    Јас обично ги правам за гости, јас не јадам ама мм вели убави биле :D ги валам во сусам едните а другите во црвена пиперна сол, таа малку што налутнува поедрата.(буковец)
     
    mal.ecka and theowndemon like this.
  7. Dionisija7

    Dionisija7 Истакнат член

    Joined:
    Aug 7, 2019
    Messages:
    142
    Likes Received:
    23
    Gender:
    Female
    Дали ладно цедено маслиново масло смее да се користи и за печење, пржење или исклучиво само како додаток на крај?
     
  8. GirlRose

    GirlRose Форумски идол

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    5,152
    Likes Received:
    27,230
    Може за се. Повкусно е и поздраво :D
     
    Dionisija7 likes this.
  9. Annath

    Annath Форумски идол

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    23,786
    Likes Received:
    202,706
    Gender:
    Female
    Само како додаток на крај. За готвење pomace маслиново е подобро.
     
    Dionisija7 likes this.
  10. Dilajla123

    Dilajla123 Истакнат член

    Joined:
    Dec 6, 2022
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1,359
    Gender:
    Female
    Дали може тесто со квасец да се остави во фрижидер неколку часа?
     
  11. cooll

    cooll Популарен член

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    3,096
    Likes Received:
    10,894
    Gender:
    Female
    Да.
     
    Dilajla123 likes this.
  12. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Joined:
    Jun 21, 2022
    Messages:
    3,934
    Likes Received:
    66,372
    Gender:
    Female
    Да, можеш и преку ноќ.
    Кога ќе го извадиш остави го да дојде на собна температура и да стаса.
     
    mal.ecka and Dilajla123 like this.
  13. Dilajla123

    Dilajla123 Истакнат член

    Joined:
    Dec 6, 2022
    Messages:
    146
    Likes Received:
    1,359
    Gender:
    Female
    Фала ви @Anika55 i @cooll .
     
    cooll and Anika55 like this.
  14. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Joined:
    Aug 18, 2024
    Messages:
    122
    Likes Received:
    49
    Ако направам несквик торта во недела дали ќе е убава за јадење во четврток ако стои во фрижидер без да ја мрзнам, зошто кога е мрзната не е ист вкусот како тазе.
     
  15. Iva.T

    Iva.T Популарен член

    Joined:
    Nov 8, 2011
    Messages:
    785
    Likes Received:
    1,528
    Дали може да се замрзнат посна сарма и свеж магдонос? :whew:
    Ми остана сарма, а магдоносот многу брзо ми овенува.
     
  16. Maca Macka

    Maca Macka Истакнат член

    Joined:
    Jan 24, 2022
    Messages:
    1,262
    Likes Received:
    2,931
    Gender:
    Female
    Да може. Сарма сум замрзнувала, а магдоносот секогаш ми е измиен, исецкан и замрзнат во зип кесичка.
     
    Iva.T likes this.
  17. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Joined:
    Jun 21, 2022
    Messages:
    3,934
    Likes Received:
    66,372
    Gender:
    Female
    Магдонос може да се замрзне, ама јас го чувам цело снопче во чашка со малку вода, покриен со најлонче во фрижидер. Со недели ми трае така.
     
    Mumoftwo30 and Iva.T like this.
  18. Lavender13

    Lavender13 Истакнат член

    Joined:
    Aug 15, 2022
    Messages:
    1,656
    Likes Received:
    5,225
    Направив руска, арно ама киселите краставички се ептен кисели, мм не гледа што зема од маркет па којзнае каква сорта донесе.
    Како да го замаскирам киселиот вкус? Многу се осеќа.
    Руската ја направив со кашкавал, морков, грашок, салама, мајонез и малце сенф.
     
  19. Bubiška

    Bubiška Истакнат член

    Joined:
    Jan 4, 2021
    Messages:
    124
    Likes Received:
    719
    Gender:
    Female
    Пробај да додадеш компир би требало да го избалансира киселиот вкус.
     
    Lavender13 likes this.
  20. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Joined:
    Oct 26, 2013
    Messages:
    6,069
    Likes Received:
    91,093
    Gender:
    Female
    Додади варен компир и павлака
     
    Mumoftwo30 and Lavender13 like this.