1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. ArtemisSs

    ArtemisSs Истакнат член

    Се зачлени на:
    16 ноември 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    529
    Пол:
    Женски
    Mozes isto so przen susam i imase isto i eden mix vo kam od semki moze i so toa, blag bukovec isto :)
     
    На mal.ecka и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    51
    Кој мајонез е поубав томи или на полимарк?
     
  3. theowndemon

    theowndemon crazy cat lady Член на тимот

    Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.174
    Допаѓања:
    175.489
    Пол:
    Женски
    Лично, јас сум фан на Томи и никој не можи ни да му се "приближи" во квалитет. :D Ама вервам дека ова е прашање на вкус.
     
    На mal.ecka, Iva.T, Mother of 2boys и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    51
    Јас не сакам толку јак вкус па затоа прашувам, фала.
     
  5. Fenix05

    Fenix05 Популарен член

    Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.755
    Допаѓања:
    9.504
    Пол:
    Женски
    Полимарк е полесен да и јас го сакам. Мм не може да го поднесе многу јајчест му бил
     
    На ♡☆♡ и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  6. anggell

    anggell Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    12.459
    Пол:
    Женски
    Јас обично ги правам за гости, јас не јадам ама мм вели убави биле :D ги валам во сусам едните а другите во црвена пиперна сол, таа малку што налутнува поедрата.(буковец)
     
    На mal.ecka и theowndemon им се допаѓа ова.
  7. Dionisija7

    Dionisija7 Истакнат член

    Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    23
    Пол:
    Женски
    Дали ладно цедено маслиново масло смее да се користи и за печење, пржење или исклучиво само како додаток на крај?
     
  8. GirlRose

    GirlRose Форумски идол

    Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.181
    Допаѓања:
    27.359
    Може за се. Повкусно е и поздраво :D
     
    На Dionisija7 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.901
    Допаѓања:
    203.110
    Пол:
    Женски
    Само како додаток на крај. За готвење pomace маслиново е подобро.
     
    На Dionisija7 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dilajla123

    Dilajla123 Истакнат член

    Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.473
    Пол:
    Женски
    Дали може тесто со квасец да се остави во фрижидер неколку часа?
     
  11. cooll

    cooll Популарен член

    Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.126
    Допаѓања:
    10.998
    Пол:
    Женски
    Да.
     
    На Dilajla123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.100
    Допаѓања:
    69.059
    Пол:
    Женски
    Да, можеш и преку ноќ.
    Кога ќе го извадиш остави го да дојде на собна температура и да стаса.
     
    На mal.ecka и Dilajla123 им се допаѓа ова.
  13. Dilajla123

    Dilajla123 Истакнат член

    Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.473
    Пол:
    Женски
    Фала ви @Anika55 i @cooll .
     
    На cooll и Anika55 им се допаѓа ова.
  14. ♡☆♡

    ♡☆♡ Активен член

    Се зачлени на:
    18 август 2024
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    51
    Ако направам несквик торта во недела дали ќе е убава за јадење во четврток ако стои во фрижидер без да ја мрзнам, зошто кога е мрзната не е ист вкусот како тазе.
     
  15. Iva.T

    Iva.T Популарен член

    Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    819
    Допаѓања:
    1.666
    Дали може да се замрзнат посна сарма и свеж магдонос? :whew:
    Ми остана сарма, а магдоносот многу брзо ми овенува.
     
  16. Maca Macka

    Maca Macka Истакнат член

    Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.931
    Пол:
    Женски
    Да може. Сарма сум замрзнувала, а магдоносот секогаш ми е измиен, исецкан и замрзнат во зип кесичка.
     
    На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anika55

    Anika55 Популарен член

    Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    4.100
    Допаѓања:
    69.059
    Пол:
    Женски
    Магдонос може да се замрзне, ама јас го чувам цело снопче во чашка со малку вода, покриен со најлонче во фрижидер. Со недели ми трае така.
     
    На Mumoftwo30 и Iva.T им се допаѓа ова.
  18. Lavender13

    Lavender13 Истакнат член

    Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.762
    Допаѓања:
    5.594
    Направив руска, арно ама киселите краставички се ептен кисели, мм не гледа што зема од маркет па којзнае каква сорта донесе.
    Како да го замаскирам киселиот вкус? Многу се осеќа.
    Руската ја направив со кашкавал, морков, грашок, салама, мајонез и малце сенф.
     
  19. Bubiška

    Bubiška Истакнат член

    Се зачлени на:
    4 јануари 2021
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    915
    Пол:
    Женски
    Пробај да додадеш компир би требало да го избалансира киселиот вкус.
     
    На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

    Viktorijaaa5 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    91.826
    Пол:
    Женски
    Додади варен компир и павлака
     
    На Mumoftwo30 и Lavender13 им се допаѓа ова.