https://nmd.mk/bozhiken-kolach-vash...ken-otkako-ke-go-probate-ovoj-ovoshen-kolach/ Овој колач дали е во ред да стои ден два на собна температура или во фрижидер ради преливот со млеко? Евентуално преливот да го направам со друга течност? Бидејќи сеуште не ми е направен. @Anika55 и @Antoninaaa , ве означувам вас како со повеќе искуство.
Ништо нема да му биде и подолго да стои, заради шеќерот. Секако можеш место млеко вода да ставиш, нема да има голема разлика во вкусот. Можеш и да го направиш само колачот, па да го направиш преливот дента кога ќе се јаде. Како и да е, јас не би го ставила во фрижидер. Најсвеж ќе остане ако е затворен во кутија, на собна температура.
И мене ме интересира Ова е тесто за наполетанска пица ако не се лажам и мислам дека и со некое посебно брашно се прави, ако има некој што испробал нека сподели tips and tricks
Едно глупо прашање имам јас Дома обично користиме бел шеќер. Конкретно ме интересира за раванија колку би ставила кафеав шеќер за шербетот. Имам кафеав шеќер па ич не знам како со него за колачи и слични работи. П. С кај нас кило шеќер и месец дена трае
Zeni Davajte idei za kako da spremam misirkini medaljoni.Sakam da gi probam-no prv pat gi kupuvam i ne znam kako da gi napravam?
Има некој друг рецепт за палачинки кои се прават баш на апаратот за палачинки? Ги правев стандард јајце,масло,кисела вода,обична вода ,брашно малку сол и шеќер па после се некако многу суви,кога ги правам на тавче вака се превкусни и меки дури и наредниот ден
Во Зегин имам видено на истата фирма леб, можеш да прашаш па да ти дадат инфо. А во Веро мислам имаше вакво брашно, провери.
- Мешам кога правам цезар. - Рукола, шери, (пченка некогаш), пармезан и сос од калинка. - Кус кус, печурки, шери, рукола и пак сос од калинка. - Марула, рукола, пршута, пченка, маслинки, урда - Марула, рукола, брусница, ротквица, авокадо, пршута, фета, маслинки, кромид, кубети - Рукола, наут со зачин (претходно потпечен), пршута, фета, микс семки - Марула, рукола, краставица, пченка, стек, кашкавал, грчки јогурт Толку ми текна сега Во сите ставам нормално сол и маслиново и или лимонов сок или сос од калинка.