Немаш објаснето некако јасно, ама ако е тоа што мислам (како лолипоп) имаше во продавницата од Европа, 10 ден.-парче.
да на оние стапчиња (пластични или хартиени што се) мислев. ако има таму супер да си набавам зашто доаѓа роденденот на син ми
Ако се овие, на вакви мислев, ги имаше во Европа, по 10 ден. парче. (Имаш и во Џамбо, ама многу се поскапи, но и поголеми и поубави)
А зошто не си земеш од оние стапчиња за ражниќи ( или како и да се вика месото боцкано на стапчр) Оние самураи стапчиња,убаво изгледа разликата е само што се малку потенки,ама не се кршат,изгледаат убаво и се поефтини отколку тие 10 ден парче
http://www.kafepauza.mk/zivot/monte-tor ... a-rernata/ Сакам денес да го направам овој десерт, но нешто ми е нејасно и се плашам да не утнам. Пишува загрејте ја слатката павлака заедно со чоколадото, но никаде не пишува да ја изматиме. Зар може нематена да се стави во торта, да не не ми се замрзне? Со еден рецепт веќе имам направено утка, кај што пишуваше да се стави во павлаката вода.
Секако дека може неметена да се стопли.Во многу глазури и филови само се топли без матење.Не се секирај само стопли ја со чоколадото на пареа и прелиј го колачот.Само внимавај не преливај одма почекај 5 минути да се излади малку, за да не го попариш колачот.
^И ако ти заостане,викај на помош ич не му ја мисли Многу убав колач е’,го имам правено,нема да се покаеш.
Еве само што го направив и мислам дека го погодив, но сеуште се лади па ќе видиме. И ќе те имам во предвид ама ако е убав како што викаш не верувам дека ќе остане. Ама ме збунија со ова скробно брашно, нека си пишат фино лепо густин.
http://karmin.tocka.com.mk/56/120942/nj ... vi-sirenje Можеби малку е глупаво прашањево, ама морам да прашам. Пишува вака ● Сварете ги њоките според упатството дадено на пакувањето, а потоа почнете со подготовка на сосот. ● Во широко и плитко тенџере, на тивок оган, ставете ја павлаката и сирењата. Мешајте додека сирењата да се стопат. Додајте го брашното, зачинете со сол и бибер, па тргнете од огнот. ● Измешајте ги јајцата и додајте малку магдонос. Њоките ставете ги во голем огноотпорен сад. Прелијте ги со подготвениот сос и посипете со малку презла. ● Печете на загреана рерна од 200 степени околу десетина минути. Е сега ме буни... откако ќе ги измешаш јајцата... ги ставаш во сосот од сирењата и мешаш, или јајцата посебно на крај одозгора преливаш? Има некој идеја??
Nekoj recept za milka torta ili kolac? Mi treba da napravam za denes imam golema milka cokolada i mi naracaa da napravam neatk blago so nea ama nema pojma sto. Se izvinuvam za fontov
Jas nikogas skroz ne go odmrznuvam.Go przam na tivko i postojano mesam i grepkam vrz mesoto toa taka se deli.Neznam dali me svati? I zacini na kraj stavam
Да да сфатив, додека го пржиш го доодмрзнуваш и разделуваш со вилушката. Јас сепак почекав, ама за друг пат ќе знам, фала. Инаку ми беше за полнети пиперки.
Палачинки by Jamie Oliver 3 jaјца 115 грама брашно 1лажица прашок за пециво 140 мл. млеко 1 лажица шеќер 1ванила малку сол ситни коцкички чоколада, јагоди или рибизли Време за подготовка:10 минути Начин на подготовка: Белките се матат убаво. Настрана се матат жолчките заедно со брашното, прашокот за пециво, млекото, шеќерот, ванилата, сол. Откако ке се добија убава смеса се додаваат и белките. Се заедно се меша за да се соединат убаво. Во тавата за палачинки се налева малку масло и се загрева на средна температура. Палачинките се печат само од едната страна и на таа страна се додава чоколадата, јагодите или рибизлите. Внимателно и нежно се превртуваат од другата страна за да се испече и другата страна. Совет: Палачинките треба да се малку подебели во однос на нивната големина.
ме интересира за колку палачинки е оваа смеса? зашто јас правам американски палачинки со 300гр брашно и 360 мл млеко и искачаат околку 15 2о палачинки
Околу 10 мислам, не можам точно да се сетам. Не ги правев сега, одамна беше.Сепак зависи и од големината на палачинките и самата смеса каква ке биде. Исто имам правено еден рецепт со цимет и јогурт, ако го најдам ке го постирам