^ Нема да го сменат вкусот, ама сепак не би ставала премногу, затоа што има шанси да горчат, бидејќи иако бојата нема арома, сепак е хемикалија.
Na edna crpka oriz stavam 3 crpki topla voda,da se vari na tivko,da ne izvrie naednas vodata,sekogas mi izleguva ekstra
И уште нешто, кога го миете оризот треба да се измие со жешка вода, а и кога го посипувате во тава исто треба да се става топла вода, тогаш сите зрнца посебно се познаваат. ( секако не треба да се става во вриење многу вода)
За увијач дома направен што зачини ми требаат?И откако ке го уролам одозгора да го премачкам со нешто?На скара ке го печам.
Da ve prasam nesto intimno Sakam da pravam amerikanski palacinki znaci prv pat ke gi pravam no ne mozam da najdam prasok za pecivo , ke bide li nesto ako ne stavam ili da si gi pravam obicnite palacinki ?
Како замена за пециво може да се користи лажичка сода бикарбона, и да се остави тестото да отстои дваесетина минути.
Луѓе,добивме пекара за леб Нео од Кадино и се убаво објаснето,ама не можам да разберам колкава количина од состојките треба,без разлика дали за 0,7 кг или за 0,9 кг.(за обичен леб) Мајка ми не работи многу по мерка,она на осет меси лепче,ама машината си е доста специфична. Би била благодарна ако се најде некој да ми даде рецептура и накратко објаснение за користењето,бидејќи сепак,од искуство најдобро ќе се знае. Може и ЛП да ми пишите
Во пекарата зарем нема упатсво ? Јас познавам неколку кои купија, ама друг бред, и внатре си има инструкции за мерките кои се прилично прецизни.
http://www.wikihow.com/Use-a-Bread-Machine ако разбираш англиски, еве ти нешто помош за користење на пекара.
Kako da premeram orevi bez vaga? Primer 6lazici meleni orevi we ednakvi na 100 grama. Ama seckani? Dali bi bilo isto? Blagodaram
Со чаша, грами како за милилитри иако мерките не се исти. Понекогаш и од "ѓутуре" кога се става знае да излезе супер
Kako pripremate soja kockicki ili pleskavici? Dali ptehodno treba da otstojat vo voda ili kako, zasto vaka samo se mnogu tvrdi ?
Соја коцките ги варам, убаво ги цедам, ставам во тавче, поливам со масло и додавам вегета, се потптекуваат да заруменат.
На неколку пати имам прочитано колку отприлика е 100 грама ова или она, во чаши, во лажици, во било што, само напишете на Гугл и ќе се изненадите колку многу одговори ќе имате Од искуство, ми требаше еднаш во лажици и најдов, се снајдов
Зависи од оризот, каква сорта е. Јас често го користам интегралниот, ама неможам никако мерките да му ги сконтам. Некој се вари побрзо, некој не. Вода некој повеќе бара, некој не. Ќе си ставиш на една шоља ориз -две вода и ќе го надгледуваш. Јас обично во експрес лонец го варам, зошто тој бара и повеќе варење. Во него се вари околу 20 минути.