Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Желатин имам сретнато во мали пакувања како пециво,ванила,сув квасец и на тие рафтови и ке го најдеш низ дуќани.Се става во вода да набабри пред да се користи...но прогуглај ке најдеш точен рецепт :)
    Јас не сум користела лично.
     
  2. victoria

    victoria Форумски идол

    Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.157
    Пол:
    Женски
    Јас урнебесот го правам со урда, ајвар , лукче, маслиново масло и малку оревчиња. Се блендирам и сервирам:)
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Ми треба рецепт за фигаро обланда но не од нет,ако нешто не ми е јасно да можам да ве потпрашам :D
     
  4. Kala.

    Kala. Истакнат член

    Се зачлени на:
    10 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    319
    Пол:
    Женски
    Нека ми каже некој сос со кој може да го приготвам џигерот. По можност многу вкусен :lol:бидејќи воопшто не сакам џигер, а ми наредија утре да направам за ручек :doh:
     
  5. SunnyGirl2

    SunnyGirl2 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.589
    Допаѓања:
    5.936
    Инстант пудинг од ванила, има во Мк?
     
  6. ♡BuBaLe♡

    ♡BuBaLe♡ Форумски идол

    Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Пол:
    Женски
    Желатнот го има во секој поголем маркет, кај прашак за пециво, ванилин шеќер, порафтовите со нив го има,исто во такво кесиче е , јас на др. Еткер го земам, си има на него упатсво, се потопуваво ладна вода да набабри и после де додава во тоа што требада го ставаш на оган. И секако има инстант пудинг од др.еткер исто, со 300 мл млеко ладно се мати со миксер и е готов за 5 мин, околу 30тина еен е.
     
  7. velesanka

    velesanka Популарен член

    Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    2.475
    Некоја финта за сечење маслинки со семка? Парчињата да ми бидат исти ( не дека е којзнае колку битно, ама коа ставам у пица убаво да изгледаат, не како кај мене секое парче различно :) )
     
  8. eatpraylove90

    eatpraylove90 Истакнат член

    Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Пол:
    Женски
    Дали може некој да ми пише рецепт за топло ладно? :)
     
  9. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.266
    Допаѓања:
    81.829
    Пол:
    Женски
    Сечи подолжно по самата семка, парчињата ќе ти бидат како латици од цвет. Врз пица дури и ги редам во облик на цвет, убаво изгледа.
    Не е некоја опасна финта, ама јас секогаш така ги сечкам маслинките.
     
    Последна измена: 8 јули 2015
    На Lady Phoenix, velesanka и Ginger^ им се допаѓа ова.
  10. Ginger^

    Ginger^ Форумски идол

    Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Пол:
    Женски

     
    На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    На eatpraylove90 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Minnie 1

    Minnie 1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Пол:
    Женски
    Dali imate nekoj isproban recept so bulgur ?
     
  13. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Може ли панцероти да се замесат без квасец?
    Наидов на рецепт со брашно,пециво ,јогурт и масло.Незнам дали имаат испуштено состојка или само од овие 4 се прават ?
     
  14. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Да првиот рецепт е :)
    Би пробала утре па ке видам што ке излезе.
     
  16. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Κе пρашам баш , од втоρиот ρецепт членκата е поаκтивна па неа κе ја κонтаκтиρам и κе ти пишам :D
     
  17. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Пол:
    Женски
    @joy1 ако не си ги направила досега - тие панцероти ги имам јас правено, не треба квасец. Доброто е што се печат во рерна, не мора да ги пржиш. Само брашното ставај го постепено, да добиеш меко тесто. Супер се иначе.
     
  18. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Не сум ги,го пратив маж ми по мастрав :D
    Туку кажи ми прво го истураш јогуртот,зејтинот па брашното постепено или како?
     
    На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.180
    Пол:
    Женски
    Уф, доцнам со одговорот :$
    Јас обично прво ставам пола од брашното, и во него ги истурам течните состојки, па замесувам. И по потреба додавам од остатокот, да добијам мекичко тесто што нема да лепи.
    Сигурно веќе се изедени, ама јас да си кажам :D
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Пол:
    Женски
    Изедени се хаха
    Но јас не бев мн задоволна .Малце тврди одозгора ми излегоа.Или ги препеков или побаагји брашно ставив(од око) :)