Како готви самец? Во стил како да се зготви помала количина храна, како до што е можно помалку остатоци, како да се скрадираат половично потрошени производи, кои може - а кои не може да се чуваат и слични глупости... Сега кога си мислам подобро, и посебна тема за ова не би било лошо.
Неκој да даде ρецепт за тоρта со вишни ама и шлаг да има не само од тесто да бидее , неκоја ептен летна и униκатна
Потребни ми се рецепти за домашни лижавчиња и пралини! Имам силиконски калапи за пралини и калапи за лижавчиња и сакам да ги искористам а немам идеја. Рецепти? Нешто испробано, вкусно?
Пρати им инбоκс κе ти пишат може ρецепт. Има на мои ρецепти слични ваκви со ρазни κоρи побаρај пиши солена тоρта или солени κолачи. Исто и за јагода има пρалини ρазни безобρазни веρувам сите се вκусни и лижавчиња има инт шаρени само побаρајте
Едно пакување плазма Една тегла чистени вишни Пудинг ванила × 2 Пола литар млеко +една чаша ( за натопување на плазмата) 250 мл хопла Стандардно си вариш еден пудинг, го ладиш Вишните оддели ги од сокот и испасирај ги Сокот со дпдавање на вода да добиеш околу 400 мл телност и свари го вонеа останатиот пудинг, го ладиш и ги додаваш пасираните вишни Ред плазма намакани во млако млеко, ред фил со вишни ред пудинг ,постапка повторуваш два пати, па украси со матена хопла. Превкусно, лесно, летно
http://moirecepti.mk/post/капри-торта-2 Пробај ја оваа, многу лесно се прави, а ептен е вкусна. Јас ја правев сега за роденденот и одозгора и ставив шлаг крем, ама можеш и шлаг пена.
Девојки да ве прашам,дали имате пробано сирење(купечко) со пиперки внатре сецкани. Да добро прочитавте пиперки!!
Да, ништо посебно, барем за мене. Татко ми како обожавател на полнети пиперки со урда, редовно купува или вакво сирење, или пиперки во павлака.
Сте користеле ли вакви готови кори за торта? Вкусни ли се? Да не се кршат лесно,? Сакам да правам торта ама ме мрзи да шлапам а и не сум правела до сеа и страв ми е да не утнам.. А да и колку кори има во едно пакување.
Пишува 3 light layeres така да препоставувам дека има 3 кори, инаку имам користено еднаш, беа добри, најобични кори.
Мој рецепт- во варени и исцедени шагети ставам рендано бело кравјо сирење, горгонзола или некое др. кое ти се допаѓа ама да е ,,буѓаво,,(мене она на Паладин ми е највкусно), кашкавал (кравји или мешан) и четврто ми е у зависност што имам по дома дали сирен намаз некој, може и зденка, чедар, онаа павлака за тестенини...и обавезно пармезан одозгора.
Црвента леќа колку што знам не е иста како и онаа другата. Сум готвела 2 пати црвена и тоа безуспешно затоа што лесно се преварува и станува како каша,кога се распрашав како се готви ми кажаа дека таквата леќа ја користеле повеќе во чорби и некои варива
Devojki ve molam koja znae da mi pomogne sum zaboravila deka utre e rodenden na clen od familijata i utre od sabajle treba da pravam torta no nemam idea sto kako. Dali ima nakoja da mi dade recept, idea. Blagodaram od napred