Сакам утре да направам пилешко, стек поточно и да го послужам со гвакамоли одамна ми се јаде оваа комбинација, ама стекот не ми се пржи сакам да го испечам, но да ми испадне така сочен и убав.Со што да го маринирам некоја идеа.А и може за гарнир некоја идеа.Фала
Меко стекче ќе добиеш ако го маринираш со млеко или батермилк, после испечи го на грил тавче или во рерна и послужи со гвакамоле, иако не ми е комбинација гвакамоле и стек, али пробај
Имам пробано @AngelOfArh веќе,со пржен стек и ми беше многу вкусно и одамна ја мислам комбинацијава ама сега не ми се пржеше, фала ти ќе го направам вака.
https://www.google.com/search?q=top...hWE73IKHbcHD7MQ_AUIBygB#imgrc=_mOyTRhCzwuaZM: A za ovie soleni topcinja recept?
http://moirecepti.mk/post/колачи-со-ресани-и-кикири http://moirecepti.mk/post/кикирики-ролат http://moirecepti.mk/post/обланда-со-кикирики-и-чоколадо http://moirecepti.mk/post/крцкави-штангли-со-путер-од-кикирики
Јас не сум многу по готвењето ама ако правам нешто тоа секогаш е тестенини. Ако има некоја феминка некој рецепт за тестенини, нешто ново да пробам
Првото: Една главица кромид се запржува со малку зејтин, се додава меленото месо окоолу 300-400 гр.и се пржи некаде околу 7-8 мин. се додава една тегла шампињоњи и 1 морков сецкан.Се пржи уште неколку минути, се додава 1 кг. томатело, сол, бегета, малце на врв на ножот црн бибер и се поклопува со капак да зоврие.Откако ке зоврие, се трга капакот малку и нека се динста уште 25-30 минути за да се згусти.Потоа се истура врз тестенините. Вториот ги пржиме шампињоњите, се додава пак морков, зачиние и томателото. Првиот е погуст, вториот не го чекав толк да се згусти.
Во тава ги ставаш макароните или било која друга тестенина. Само шпагети или лингвини не. Додаваш парчиња кашкавал и парчиња сечена шунка. Мешаш и све поливаш со јогурт и сок од домати (салца). Треба да плива во течност. Го ставаш да се пече на 200 околу 5- 10 мин. а потоа намалуваш на 180. Се пече околу 2 часа. Пожелно е и во текот на печењето да се додаде јогурт и салца.
Сакам да направам едно благо, но прв пат ќе пробам да работам со желатин. Може некој да ми објасни убаво како иде процесот? Колку вода се става на едно 10 гр кесе желатин, колку треба да е топла водата, колку треба да се меша, што, како.
Какво благо поточно, ако е од некој сајт, дај постирај го да видам.Зависи до благото, ако ти пишува колку треба толку и стави.Обично сум читала некаде млака вода, некаде ладна.И некаде 80 гр. некаде и повеќе.
Еве го благото. Вели топла вода, што значи да не врие, туку малце потопла од млака? Што мислиш, колку време би било потребно за да се стопи? Како ќе препознаам дека е добро стопено? Згуснува скроз како jello или поретко е?