Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. 1209

    1209 Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    45.688
    Пол:
    Женски
    Сакам утре да направам пилешко, стек поточно и да го послужам со гвакамоли одамна ми се јаде оваа комбинација, ама стекот не ми се пржи сакам да го испечам, но да ми испадне така сочен и убав.Со што да го маринирам некоја идеа.А и може за гарнир некоја идеа.Фала
     
    На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

    AngelOfArh Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.305
    Пол:
    Женски
    Меко стекче ќе добиеш ако го маринираш со млеко или батермилк, после испечи го на грил тавче или во рерна и послужи со гвакамоле, иако не ми е комбинација гвакамоле и стек, али пробај ;)
     
    На rose60 и 1209 им се допаѓа ова.
  3. 1209

    1209 Форумски идол

    Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.979
    Допаѓања:
    45.688
    Пол:
    Женски
    Имам пробано @AngelOfArh веќе,со пржен стек и ми беше многу вкусно и одамна ја мислам комбинацијава ама сега не ми се пржеше, фала ти ќе го направам вака.
     
    На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Nabrgu imam imenden pa sakam slatki so kikiriki. Dali nekoj.znae slatki za slava so kikiriki
     
  5. Elissa

    Elissa Форумски идол

    Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.607
    Пол:
    Женски
    сникерс
     
    На besafetested му/ѝ се допаѓа ова.
  6. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
  7. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
  8. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
  9. katedelrey

    katedelrey Активен член

    Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    177
  10. Среќа

    Среќа Популарен член

    Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Пол:
    Женски
    Јас не сум многу по готвењето ама ако правам нешто тоа секогаш е тестенини. Ако има некоја феминка некој рецепт за тестенини, нешто ново да пробам
     
  11. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    ^ Си ја правела ? Шеќер не треба ?
     
  12. besafetested

    besafetested Активен член

    Се зачлени на:
    24 ноември 2015
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    18
    Jas sum ja pravela I ne treba seker ono samo po sebe od resanite e blago.
     
    На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    @Среќа Еве ти две слики, ако ти се допадне, ќе ти пишам рецепт за сосот. 12166892_1184098408270590_32376459_n.jpg CAM07234.jpg
     
    На irenna и doubleinfinity им се допаѓа ова.
  14. Среќа

    Среќа Популарен член

    Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Пол:
    Женски
    На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Првото: Една главица кромид се запржува со малку зејтин, се додава меленото месо окоолу 300-400 гр.и се пржи некаде околу 7-8 мин. се додава една тегла шампињоњи и 1 морков сецкан.Се пржи уште неколку минути, се додава 1 кг. томатело, сол, бегета, малце на врв на ножот црн бибер и се поклопува со капак да зоврие.Откако ке зоврие, се трга капакот малку и нека се динста уште 25-30 минути за да се згусти.Потоа се истура врз тестенините.
    Вториот ги пржиме шампињоњите, се додава пак морков, зачиние и томателото.
    Првиот е погуст, вториот не го чекав толк да се згусти. :D
     
    На Среќа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. jok

    jok Истакнат член

    Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Во тава ги ставаш макароните или било која друга тестенина. Само шпагети или лингвини не. Додаваш парчиња кашкавал и парчиња сечена шунка. Мешаш и све поливаш со јогурт и сок од домати (салца). Треба да плива во течност. Го ставаш да се пече на 200 околу 5- 10 мин. а потоа намалуваш на 180. Се пече околу 2 часа. Пожелно е и во текот на печењето да се додаде јогурт и салца.
     
  17. MissChievous

    MissChievous Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.132
    Сакам да направам едно благо, но прв пат ќе пробам да работам со желатин. Може некој да ми објасни убаво како иде процесот? Колку вода се става на едно 10 гр кесе желатин, колку треба да е топла водата, колку треба да се меша, што, како.
     
  18. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Какво благо поточно, ако е од некој сајт, дај постирај го да видам.Зависи до благото, ако ти пишува колку треба толку и стави.Обично сум читала некаде млака вода, некаде ладна.И некаде 80 гр. некаде и повеќе.
     
  19. MissChievous

    MissChievous Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.132
    Еве го благото. Вели топла вода, што значи да не врие, туку малце потопла од млака? Што мислиш, колку време би било потребно за да се стопи? Како ќе препознаам дека е добро стопено? Згуснува скроз како jello или поретко е?
     
  20. Slatkarka94

    Slatkarka94 Истакнат член

    Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    795
    Пол:
    Женски
    ее се што ве инересира за благо колку знам ќе ви кажам бидејќи сум слаткарка :* :* :*
     
    На ♡Vildana♡ и Mrs.Bass им се допаѓа ова.