Јас го мешам со ориз или тарана и потоа му дотурам сушен лук зачин.Го научив од италијанска кујна и е многу вкусно.
Сакам да прашам...? Може некој да ми помогне доколку знае како се прави млечник(јајчарник) ? Од голема помош би ми било ?
Сакам да прашам...? Мајка ми го прави вака-мати 6,7 јајца со рачна лажица ама за матење и ги додава во 1 кг млеко и додава шеќер по вкус,се меша заедно тоа убаво па се истура во тепсија и се пече.Мислам дека беше вака знам дека беше многу едноставно.
Сакам да прашам...? ИТно ми е ова оти останав гладна. Кога пржиш тиквички треба ли да им го излупиш тоа зеленото одозгора што им е или не? и треба парчето во јајце да го потопиш нели? Позз
Сакам да прашам...? Секако дека треба да ја излупиш зелената кора, ги топиш во матено/и јајце/а, па во брашно. Бар така се сеќавам јас.
Сакам да прашам...? Фала ви девојки многу што му одговоривте на ова гладно дете, А ете јас и брашното ке го заборавев.
JАс најчесто ја јадам вака 1 туна од 250 гр ја ставам цела *(со масло )врз сварената златна мешавина, потоа додавам ситно сецкан кромид,1 цеден лимон, бибер ,сол по вкус . Сето тоа ке го измешаш. Превкусно е ,пробај
Многу е вкусно со варена риба или со пржен пилешки стек. Ова да му е гарнитура, сварена без сол без масло, без ништо...и здравословно ...ммммнјам мнјам ...
Сакам да прашам...? Kaжете некоја рецепта за некој топол пијалок по дома (не чај, не кафе), ми се прави нешто да си уживам во него... И да е нешто ново, интересно, вкусно... ( Баш и не знам што сакам, од досада свашта измислувам)
1. Млеко топинг карамел цимет рендано чоколадо Млекото го затоплјаш малко, ставаш го пола во чаша за шејк, разбиваш го со блендер. Долива се и останатото млеко во чашата.Ставаш карамел, поросуваш со цимет, и рендано чоколадо. 2. 100г.Црно чоколадо 400мл.млеко 1супена лајца блага павлака (за торти) 1суп.лајца шекер ванилија 1 чајна лајца цимет Млекото и сметаната се остават да поврат. Чоколадото се крши на мали парчиња и се става по жешката млечна смес (свалена од ринглата) да се стопи. Става се ванилија, шекер и цимета. Отново се става на ринглата и сместа се разбива на пена (со блендер може малко да се измеша)
Сакам да си направам потпечени макарони и сега да прашам дали се ставаат диреткно во плехче со вода и се печат или се варат прво па потоа се ставаат да се запечат? Не сум правела до сега во фурна па не знам баш како оде тоа, ако знае некоја да ми каже најбрзо што може, фала
Се варат прво, после се ставаат во плех. Јас прво го мачкам плехот со маргарин, матам 3 јајца, додавам рендано сирење, лажица павлака и заедно со варените макарони ставам да се потпечат.
Јас прашав затоа што не ми работи на шпоретот ринглата само фурната ми работи и затоа сакав да направам нешто само со печење, а ако ги ставам директно да се печат ставам и вода и додека изврие водата нема ли да се сварат и да се запечат на крај? Па пред да ги извадам да им ставам јајца со рендано сирење и кашкавал?
сакав да прашам дали сте правеле ПЕЛТЕ ???? знаете што е тоа ? Јас вечерва правев тоа се прави со ШИРА и со нишесте и со шекер се вари како пудинг е и многу поубаво од пудинг и му се додава сечкани оревчиња озгора има многу убава црвена винова боја и многу е вкусно ! 1/2 литар слатка црвена шира 3 лажици нишесте 3 лажици шекер постапката како за пудинг ! ај пробајте и кажете !
Не мора прво да ги вариш,тоа ти е дупла процедура Стави ги во плех,подмачкан и стави кисела вода колку да ги облие,потоа стави од смесата со што планираш да ги правиш,измешај убаво-и ќе добиеш супер макарони ПРОВЕРЕНО :up: