Ај ве молам са рецепт за некој десерт. Имам сусам,овесни снегулки,Житарки,мед,корнфлекс жолт и кафеав. Нешто со овие состојки да направам.
Епа смешај ги сите заедно можеш и мелко малце да ставеш и ако имаш калапи од оние што се долгите како триаголници или било какви наполни ги и стави да се замрзне да се стегне и постоа исечи на парчиња.
можеш и со чоколадо да растопиш да ги прелиеш или малце ишараш така ке бидат како од продавница прати слика кога ке ги направиш
Zenski dali serbet pred da se stavi vo izraboteni belki treba da bide oladen,vo receptot nee navedeno,pisuva svareniot serbet postepeno se dodava vo belkite?
Логички ми е да е изладен,особено ако е некој десерт со белки направени во шлаг. Инаку, ќе ги свариш/пресечеш..од топлината ќе спласне ќе стане ништо. Ама, не знам што правиш..
Vo eden dr recept si pisuva topliot serbet vo urabotenite belki,toa vo bela rada tortata,a jas ke pravam mancmalou vo moi recepti e receptot,ama i mene logicki mi e da e poizladen.
Не се лади шербетот, одма се истура, јас почнувам да ги матам белките, и после една минута истурам по малку од шербетот, матам и пак постепено го додавам во рок од 2-3 минути.Прашајте што не ви е јасно, рецептот е мој, не сум пишала дека треба да се лади, ЗОШТО одма се става. Јас ги матам белките 20-25 мин. и кога веќе се цврсти садот во кој сум ги матела, го обраќам во вис, да се уверам дека е цврст и интересно ми е дека не паѓа.
Види го постот над тебе.Ако друго нешто не ти е јасно, слободно прашај.Ме настрви го немам правено оддамна.Нема да згрешиш, душа давам за него. Превкусен е
Aa tvoj li e,nesi pisala i vo kolkav pleh,i kolku vreme da se peci,ima i neiskusni sto sakaat da napravat blago kako mene pa se mislat
Jas go pravev ednas ubavo iskoci,ama nese sekavam sto kako sum pravela,a serbetot kako go pravis treba da e pogust ili?
Мој да. 32 кружен плех се го правам.сЕ ПЕЧЕ ОД 15-30 МИНУТИ, сепак зависи од рерната.Ќе видиш со чачкалица ќе провериш.А белките после не ги подпекувам. Друго ? Чекам слика.Повисок некогаш ми излегува, овде нјпромашен ми е Шербетот од кога ќе зоврие, уште 5 минути нека врие.
Шербет секогаш се додава врел во белките - од една страна врелината прави пастеризација на белките, од друга страна се добива поцврст и постабилен шам (шлаг). Матиш со едната рака со миксерот, со другата истураш во тенок млаз од шербетот. Затоа е пожелно да се прави во некое ѓезве или слично садче од кое што може постепено да се истура.