Женички од денес мора да учам да готвам.. Ќе ви бидам досадна Ако има некоја послободна за во инбокс да контактираме нека ми пише. Позз
www.receptizasvakidan.com THE BEST se i plus gi ima na Youtube.. Tipot objasnuva bash brzo i prakticno, dobro gotvi i ima interesni recepti..
Има ли некој што има правено лахмачун? Прв пат ќе правам па во рецептата пишува сув квасец, дали треба да го растворам во вода пред да го ставам во брашното или не? И дали меленото месо треба претходно да се пропрже или не?
Сув квасец се меша со брашното директно, не се раствора претходно во вода. Еднаш правев лахмаџун, го пропржив месото, оти некако кратко ми беше времето на печење, па ми беше шубе да не не се испече убаво, сепак е месо.
@peperutka87 Можеш растопен маргарин во секоја кифла да ставаш.И не ставај маргарин пред печење одозгора, туку кога ке ги извадиш од рерна со цел маргарин помини низ нив.Помеки се гарантирам.
Важи, со коцката маргарин одозгора намачкај.Цели се меки после.мОЖЕШ И ВНАТРЕ РАСТОПЕН СО РАКА ДА МАЧКАШ, АМА ПОВЕЌЕ СЕ ОСЕКА ВКУСОТ НА МАРГАРИНОТ.
Ми треба црвена прехранбена боја. Неколку пати имам земено црвена, но бојата се розева излегува. Некоја поквалитетна да препорачате?
Побарај ги боите во прав на Етерика. Чинам ги имаше во Веро, ама мислам може да се најдат во сите поголеми маркети. Е сега, мене ми излегува црвена дека јас ја користам за пластелинот за синко, не знам како би била за шлаг или фондан. Можно е за фондан да излезе убава црвена боја, а за шлаг не сум сигурна.
Може не излегува убава црвена затоа што шлагот е повоздушест, не е густ како тесто или фондан. А си пробала со течните или гелните бои? Можеби се подобра варијанта? Јас немам искуство со нив.
Може ли кај нас да се најде масло во спреј за подмачкување на тавчиња? Имам видено во кулинрските емисии и на Tasty често го користат.
Многу сакам да готвам и да експериментирам со нови рецепти http://sezahrana.mk/ еве една одлична страна со рецепти и совети .
Жени знаете ли колку време може да стои во фрижидер отворена xопла за готвење ? Си претпоставувам не повеќе од 2-3 дена ама да ми каже некој ако знае ? Имам пола и не ми текнува со шо да ја искористам
Јас на 6 ден ја искористив отворена, планирав порано, ама ме мрзеше.Се стегна убаво со матење, ама после со јајцата кога ја споив се разлеа.Употреби ја побрзо. Мислев ќе ја фрлам, ама не беше расипана. http://forum.femina.mk/threads/Рецепти-од-Фемина-Инстаграм.23163/page-38#post-2649314 еве ти рецепт за торта, или трилече направи.Ако не ти се допаѓа ништо од ова, http://moirecepti.mk/?s=слатка павлака
Прашање.... Готови кори кога правите со било што ме интересира за да не засушуваат и не скорлачуваат на краевите при печење со што ги мачкате?