Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. women17

    women17 Активен член

    Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26
    Мoже ли рецепт зa селскo месo?
     
  2. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    На women17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. women17

    women17 Активен член

    Се зачлени на:
    18 јули 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    26
    На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

    Umbrella22 Форумски идол

    Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Пол:
    Женски
    Ми треба рецепт со желе бомбони.
    Изгледа како ледени коцки.
    Долниот дел е правен од бисквити, ореви и маргарин а горниот дел е како шампа со парчиња желе бонбони.
    Ама не било шампа туку густин нешто :?:
    Ај ако некој знае пишете ми рецепт, ептен ме бендисаа :)
     
  5. jagoda1979

    jagoda1979 Истакнат член

    Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Пол:
    Женски
    Како да се направи посен ориз со печурки, но да не биде леплив туку да се раздвојуваат зрнцата, нешто како рижото???
     
  6. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Lepliv e ako prevaren,znaci ne treba da go prevaris obicno na crpka oriz odat 3 crpki topla voda,no zavisi od orizot ,jas stavam plus vodicka,i na tivko da se gotvi.
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IamSexyAndIKnowIt

    IamSexyAndIKnowIt Популарен член

    Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    2.946
    Пол:
    Женски
    Зошто никогаш неможам да ја усогласам солта во готвењето. Ставам, ставам, ставам сол.. и на крај пак не е доволно солено!?.. :devil::@:rofl:
     
    На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.646
    Пол:
    Женски
    истово и мене ми се случува :)
     
    На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IamSexyAndIKnowIt

    IamSexyAndIKnowIt Популарен член

    Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    2.946
    Пол:
    Женски
    Решение!? :rofl::rofl:
     
  10. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Mnogu soleno jadete:).zavisi kakva sol koristete,ima nekoja poveke soli nekoja ne.dodeka se gotvi ne se stava sol,koga ke e pri kraj,pred trganje od sporet, togas dodadete sol.
     
    На afrodita26 и joy1 им се допаѓа ова.
  11. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Од ка сега па ова 8-|
    Јас обично додавам некаде пола лажица сол или една рамна голема лаж. зависи до јадењето, и една вагета, кога готвам манџи.Па си пробувам и ако не ми е солено додавам уште.Многу мразам да додавам сол и вегета на веќе готово јадење.Колку и да ставиш отпосле, го нема истиот шмек.Ај на манџи да додадеш така и така, ама н нешто запечено извадено од рерна, ич не сакам да додавам, затоа и предтоа го правам перфект.Мајка ми некогаш не гим прави солени, и ајде сол и да ставиш океј е, ама вегета многу мразам да додавам зошто во неа има покрупи парчиња и не ми се меки така, па ми крцкаат.
     
    На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  12. joy1

    joy1 Форумски идол

    Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.646
    Пол:
    Женски
    Може тука грешам :)
    Ставам одма сол и зачини
    Пример ориз во тава...кога да го посолам?Нели пред печење мора ,исто и со печен компир.И пак не е солено ич
     
  13. Ketchup

    Ketchup

    Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Јaс пaк или ќе гo пресoлaм или пaк вooпштo немa сoлтa дa се oсеќa. Не мoжaм злaтнa срединa дa нaјдaм. :rofl:
     
    На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Winter Lady

    Winter Lady Популарен член

    Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Пол:
    Женски
    Јас на оризот му додавам одма кога го додавам да се пржи, мајка ми додаваше од кога ќе се испржи или кога ке му ја додаде водата, ама јас така си правам по мој терк, и повкусно е.И се осеќа повеќе солта.И вегета обавезно.Додека се меша оризот се меша солта насекаде, затоа ми е подобро одма да ја додадам, а така не.За компир зависи каков компир ќе печеш.Дали со малку вода, дали залиен со вода, ама јас исто си додавам, при подготовката.
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Zacini i jas stavam odma ama po malku ,ostatokot koj go planiram go dodavam pred da go trgnam od sporet nekoi desetina minuti pred trganje.taka i jodot nese unistuva,koga e stavena solta pri kraj.pozdravo e.i vo furna ista postapka,zacini i malku sol pred stavanje,povkusno mi e koga se gotvi so zacinite,i pred da bide gotov posoluvam pak.obicnata sol sto e kaj nas jodiranata soli ubavo,jas ovde koristam razlicna,i gledam deka nekoi poslabo solat.
     
    На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. poenta

    poenta Форумски идол

    Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.098
    Пол:
    Женски
    Во подготовката на јадењата сол и зачини ставам при пржење. Кога се подготвени продуктите за правење манџа (кромид, морков, пиперка) веднаш ставам сол, а зачините ги додавам кога ќе ја ставам да се пропржи
    главната состојка, на пример, ориз, боранија или грашок. На тој начин јадењето се вари со солта и зачините и чорбата е повкусна.
    На пазарот има повеќе видови на сол од различни производители, но ја користам онаа добро позната јодирана сол со која нема промашување во мерката и соленоста. Околу употребата на другите сум скептик и не сакам да експериментирам.
     
  17. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Okolu vkusovite ne bi komentirala,toa sto za mene e vkusno nekomu mu e bljak:),ama okolu jodot stojam na toa sto go pisav,pravime ogromna greska sto ja stavame solta pri gotvenjeto,jodot se unistuva skros.za zal koga ke go dobieme problemot togas barame kade e greskata.
     
  18. MiloMalo

    MiloMalo Популарен член

    Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    898
    Допаѓања:
    2.934
    Пол:
    Женски
    На IamSexyAndIKnowIt, t-sweet, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Tinushka

    Tinushka Популарен член

    Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    Пол:
    Женски
    Како да испечам сочно свинско месо ?:wasntme:
    Обично го препечувам и не личи на ништо...
     
  20. afrodita26

    afrodita26 Популарен член

    Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.567
    Пол:
    Женски
    Стaви му зaчини белo винo и мaлку сенф и некa oтстoе вo фрижидер,јaс гo oстaвaм целa вечер.Пред печење дoдaди вoдa дa гo пoкрие месoтo и стaви му кaпaк или aлуминскa фoлијa и некa се пече нa тифкo.
     
    На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.