Јас ги купувам на Европа или на Дорина, токму за готвење. И од КАМ црната на Алпико не е лоша, сум правела и со неа. Овие шеќерните табли на SwissLion не ги бива.
^Секоја чоколада за готвење е добра за правење слатки... Најубави мене ми се од тера маркет, бела и црна...
Анат,од Европа или Дорина мислиш на млечните или има и за готвење?Јас ич не сум задоволна од Свислион или Леона! Незнам дали со млечни би се правеле во силиконските калапи?
Имa зa гoтвење. Сегa и слики ќе ти стaвaм. Oд Еврoпa види јa нa линкoв http://www.evropa.com.mk/proizvodi-...litems=undefined&query=null&maxpage=undefined Мoже ќе ти oтвoри. А тие белa и кaфеaвa зa гoтвење нa Swisslion се сaмo шеќерни тaбли и тешкo се рaстoпувaaт, имaaт лoшa кoнзистенцијa, честo знaaт дa имaaт грутки. Нaстрaнa штo се oтрoв блaги. И сo млечни ќе испaдне убaвo, aмa реaлнo, пoдoбрa зa прaлини е црнaтa чoкoлaдa сo штo пoгoлем прoцент нa кaкao. Не сaмo штo не е преблaгa, туку и дoбрo се тoпи и темперирa.
Фала Анат, баш ќе побарам оваа од Европа ја имам земано ми текна а од Дорина не сум пробала ќе видам што ќе најдам.
Муабетите за козунаци, штрудли.. ме однесоа до еден колач... Бушавата Бети или нешто така Може и не беше Бети во прашање.... Не можам да си го најдам рецептот, а ни гугл не ми го наоѓа,па ... или луѓе не го прават, или друго му е името. Јадна ја. Се правеше еден подебел пандишпан во голем четвртаст плех се пече, потоа се сече на пола... се става во помало тавче, врз едната половина се рендаа јаболки со шеќер и плус други работи и врз нив се ренда половината од пандишпанот, на крупно и така се печеше уште еднаш..да зарумени и да се запечат/задушат јаболката. Ако го има некој рецептот.. многу ќе сум му благодарна. И да го нема..здравје. Ќе импровизирам со друг пандишпан
Чупава Ката, мори. Бушава Бети. Има во Кам Германска верзија со вишни, мислам дека е убав. Ако те мрзи да си правиш.
Добро бе вие, па..реков ја може не е Бети Тоа е нормална работа кај мене да изменам некое име, дата...или така да го запамтам. Го има на нет де. Ката се наоѓа
За жапчето http://moirecepti.mk/post/lenja-pita Проверено,многу вкусно Мене ова ЛЕНЈА ми беше примамливо,па тек после сконтав дека за Ката би муабетот
Да ве прашам дане знае некок како се прават оние кифлине шо е како цвет, што ги даваа на рекламана од жито лукс