Кромидарник. Јас ставам цели јајца го полнам плехот зошто ги обожавам. http://moirecepti.mk/post/сок-од-калинка
Сечкаш кромид на поситни парчиња зависи колку сакаш јас секогаш ставам 5-6 и го зспржуваш ама да не добие златна боја. Додаваш ориз колку сакаш пример 150-200 гр. ако правиш повеќе го запржуваш и него додаваш зачини му додаваш топла вода што врие, и го ставаш да се пече. При крај кога ќе е готово се стават цели јајца и после 5-10 минути исклучи го шпоретт и нек постои додека се излади фурната.
Да го вадиш плехот од рерна со крпче и ги кршиш цели јајцата директ во плехот. Еве слика, јас вака ги обожавам јајцата и со спанаќ и ориз ги ставам одозгора и после и кисело млеко си јадеш милина. Извини што почека за рецептот забораена сум малку хихи. Стави кромид немој со една главица зошто нема да се осеќа вкусот стави колку сакаш повеќе 5-6 главици.
Имам доста дуњи, кажете некој предлог како да ги искористам, како се прави компот? Се мислам да направам некој компот од дуњи и јаболка,или кажете некоја друга комбинација, често правам смути, па ке ми се најдат. Како се прави компот во рерна? Треба ли прво да ги варам дуњите? Може ли жива дуња да се цеди во паур џусер(да не го расипам соковникот, тврди се дуњите, мада цвекло цедам во него и моркови без проблем), и уствари се пие ли тоа, чуден вкус имаат свежи дуњи?
Не си ја терај бељата да го расипеш соковникот. Отворете мои рецепти таму имате разни рецепти од пиле млеко. Еве ти компот од дуњи и јаболки. http://moirecepti.mk/post/есенски-компот А еве ти и други рецепти и торта од дуњи, и мармалад, штрудла, слатко, мафини, ликер .. http://moirecepti.mk/?s=Дуњи
Исто како на рингла, се прави компот и во фурна. Ги ставаш во тенџере кое може во фурна или во стаклен сад, додаваш вода и ги ставаш во фурна на 180. А и овој ти е добар рецепт, иако е гњаважа. http://moirecepti.mk/post/“-сирење-“-од-дуњи
Девојки, ми треба рецепт за ванилици, и некоја да ми каже дали има врска како се замесува, потврдо или помеко, за да бидат по ровки.. Мерак ми е да ги праам а не сум нешто снаодлива во кујна
http://www.coolinarika.com/recept/ekmek-mekani-hljeb-/ Не се грижи , супер испаѓа. Во рецептот става квасец во прав, ние ставаме коцка квас. И не ставаме прашок за пециво А дебелината од тебе зависи. Кога ќе го ставаш во тавата, ќе гледаш да е што може потенко , бидејки доста расте. Рецептот е за леб, но ние дома правиме пица според него.Мислам дека не е комплицирано, само мешаш состојки. Ако нешто не ти е јасно, прашај.