Здраво денес ми донесоа убава тиква може да ми кажете убав рецепт за тикварник? (ама ве молам прецизно да ми ја кажете цела процедура, се што ставате )
Да се дообјаснам го сакам како торта не како пита. Знам дека тиквата се вари или пече, после се пасира, се става шеќер, брашно и се пече ко торта, ама не знам точна процедура...
Oтвoренa хoплa кoлку денa мoже дa стoи? Зaвчерa прaвев трилече,и пoлa хoплa ми oстaнa.Мoже утре дa јa искoристaм пaк зa трилече или дa јa фрлaм?
Зависи од хопла до хопла..на мегле таа ја имам чувано 4-5дена и ок беше.. Ама пробај ја пред да ја искористиш.
Домаќинки рецепт за корнишони во буре, значи знам дека ке кажете има милиони на интернет, но сакам проверен рецепт! јас го изгубив мојот
Дoмaќинки aјде пoмoш. Пицa пaн тaвaтa зa штo се јa кoристите,и кaкo местите темперaтурa,нa пр зa пицaнa кoлку,зa пaлaчинки нa кoлку Еве oвa е регулaтoрoт.
Јас нензаев кај да прашам , ми кажуваа за рецепт за ролат од стек. Мелен стек на машина за месо и се ставало кашкавал морков и незнам што друго. Да не го знае некој рецептот?
Каде може да се купи вакво нешто? Видов во Делимано има тави за тарт, ама ми треба поевтина варијанта. Знае некој дали ги има во Џамбо?
Домаќинки дајте совет како оди процедура за премачкување,маринирање на прасечко печење, патем да е онака фино крцкаво?
Jas eden den go cuvam mesoto vo:crveno vino,krupna sol,senf,limon ili balsamiko,crn piper i utredenta vo istoto go pecam plus dodavam maslo i na tivko.Potoa odnadvor e krckavo a vnatre socno.
Нема во Џамбо, на зелен пазар има во продавничките за кујнски работи. Само нема ваква што се вади дното, бар не видов.