Жени,испробран рецепт или некоја финта за убава посна сарма?!? Еднаш правев ама не бев баш воодушевена,ако имате совет би Ви била благодарна
Mene posnata sekogas mi e poubava.Uprzuvam kromid,dodavam oriz da stane staklen,od zacini vegeta,crn piper,magdonos i nane meleno.Ako sakas mozes da dodades crven piper,rendan morkov.Nekoi ja pravat so soja,pecurki i seckani orevi.
Сега пред малку,прочитав посна Прилепска сарма. Они за фил ставаат само ориз,жив помешан со зејтин и црвен пипер,и виткаат мали сармички со едно мало лажиче фил.Многу се мали,едно залче,една сармичка Јас лично не сум љубител на посни сарми
Може е веќе касно ама еве го мојот рецепт. Барам уште во месара да ми го исечат на шницли месото. Ако се подебели дома ги чукам малко да се истенчат. После ги попржувам на малку масло колку да заруменеат. На крај ги ставам да се динстат со зачини по желба, обично додавам и домашен доматен сос. Времето на дистањето на месото зависи од него. Колку е по младо побрзо ќе биде готово. Тоа проверувам по потреба.
Дoмaќинки,пoрaнo прaвев тoртa сo јупи сoк,меѓутoa не ми текнубa нa рецептoт.Знaе ли некoјa кaкo oдеше oвaa тoртa?
Тоа ми текна затоа што често ги правам и додавам плус брусница. Можеш да ги вметнеш во било кој брзински колач, ќе биде супер-вкусна комбинација. Или истури ја смесата за мафини во рамно тавче за печење, ќе ти испадне пак некаков колач.
Или едноставно потопи ги урмите во подебел слој растопено чоколадо, односно истата постапка можеш да ја повториш неколку пати и имаш чоколадирани урми кои ги продаваат низ слаткарите. Јас не ги јадам, оти скарана сум со урмите, ама велат вкусни биле. @mariatim
Девојки, потребен ми е рецепт за поховани пирошки. Или за да биде појасно, потребен ми е рецепт за тестото. Дајте некој свој добро испробан, однапред благодарам.
Мислиш рецепт за тестото за палачинки или со компир сакаш ? Пирошките секако се со презла инаку. @mariatim http://moirecepti.mk/?s=Урми
http://moirecepti.mk/post/пирошки-со-фил Овие ти фаќат ли око ? Најубаво да се полнат со кашкавал, шунка мајонез и кисели краставички
Фала ти Винтер. Добар е рецептов, ќе ја терам мајка да прави, ако не јас ќе ги преземам работите во мои раце.