На крај се ставив во тава, пропржив малку и во релна. Многу беше вкусно, уште и мевце да имаше ќе беше ептен вкусно.
Еве едни јас често што ги правам Една до две банани Околу 100 гр овесни снегулки или повеќе по потреба По желба црно чоколадо, суво грозје или јаткасти плодови Се гмечи бананата и се мешаат состојките. Потоа со лажица се редат во плех обложен со хартија за печење и се печат на 150 степени околу 20-30 мин.
Кога правите сарма во рерна,го покирате садот или така се пече? Сакам со блитва сарма во рерна па нз дали да ставам фолија одозгора?
Сакам да прашам како правите кифли со еурокрем или било што месено со еурокрем. Тестото секогаш си го погаѓам ама ми излегуваат многу тврди. Од истото тесто направив кифли со сирење и со нутела, Кифлите со сирење беа меки душа и превкусни ама овие со нутела многу тврди па дури и не се јадеја. Незнам како да си ги направам меки да ми бидат каде грешам. Некоја што правела да сподели како?
Девојки каде можам да најдам вакви бонбони или што и да се, се користат за декорирање врз торти и колачи? Јас не можам да препознаам за што се работи, има вакви помалечки, ама се топчести, а овие на сликава се плоснати.
Лесни чоколадни крофни - ги неам правено до сега ама премногу лесно изгледа приготвувањето https://www.facebook.com/buzzfeedpropertasty/videos/1927530117459659/
Имам негде читано рецепт за леб банана мислам беше,тесто со банани,како куглов нешто,ако има некој сличен рецепт нека пише
Имаш по интернетот доста рецепти за ова. Еве некој линк: https://www.coolinarika.com/recept/738213/ https://www.coolinarika.com/recept/cokoladni-kruh-s-bananama/ http://mogujatosama.rs/recept-za-ukusan-hleb-od-banane-10893