Дајте предлог за фил со пудинг,што друго да ставам да не е ептен прост само од пудинг,се става и маргарин ама што, како, колку?
Маргарин или путер 250г. со една ќесичка прав шеќер измати и соедини со изладениот пудинг. Можеш по желба некое суво овошје да додадеш или нешто јаткасто. Парчиња чоколадо исто така.
А по која постапка,путерот се додава во пудингот дур е топол или како,треба ли претходно да се уработи или?
Пудингот свари го, дури се лади со миксер изработи ги путерот и прав шеќерот. Во убаво изладениот пудинг додај ги нив и пак со миксер изработи за да се соедни смесата.
Девојки, дајте совет за похована храна ( пирошки, крилца, кромид, кашкавал, крокети..) Некој кетеринг или кафана што спрема ова, мислам дека во домашни услови нема да ми се исплати, зошто ми требаат поголеми колечини за прослава??
Дајте некој лесен ецепт за благи мафини со чоколадо и вишни. Немам лап топ моментално а пребарувањето од телефон ми ги кине живците.
Да ми каже некој рецепт за проја,испробан под мерка се. Многу пати сум правела ама не ми се погодила како што сакам
Еве еден рецепт ,сум го правела и не е лоша: 3 јајца, 1 шоља(200 мл отприлика) масло 2 шољи кисело млеко(или јогурт) 2 шољи бело брашно 2 шољи пченкарно брашно 1 пециво и сирење по желба Јајцата се матат се додава се останато ,се става во плех средна големина,може згора сусам да ставиш и печеш додека зарумени....
Не знам дали е постов за тука, но да прашам Дали некој видел или знае каде се продаваат прехрамбени маркери во боја? Од тие што може да се испишуваат букви врз фондан?
Zhenski aj nekoja poiskusna so testo da mi odgovori. Sakam utre za doruchek da pravam pishii/tiganici, e makata mi e shto mm koga ke otvori ochi odma e mrtov gladen i nema shansi da cheka 1h da stasuva testoto a mene ne mi se stanuva porano Mozham da go zamesam testoto od vecher i da go stavam vo frizhider? I ako da, odma posle mesenje se stava vo frizhider ili prvo da stasa malku?
Стануваш сабајле месиш, го оставаш тестото во некој сад од горе покриено со крпа или најлонска фолија, ја пушташ релната малку да се загрее и за 15 мин тестото ти е готово