Леле погрд куглов немам направено во животов.Се правам Џејмина Оливер и по мое најчесто секогаш нешто додавам.Овојпат додадов палента,поучена од еден колач со портокал и многу вкусен беше,ама ете да си знаете оти палента не оди во комбинација со какао,кокос и ванила.Катастрофа,некоја арма од палентата имаше гадна.А тестото ровко ровко излезе.Е така да си знаете да не ги мешате овие состојки
Компирите насецкани за пржење прво се стават во врела вода со малку сол да повријат 3-6 минути, зависи од нивната дебелина и после тоа се ставаат на кујнска хартија или решетка да се исцеди водата и се пржат после. Надвор крцкави, а внатре меки и сочни. Проверено.
Некоја проверена идеја за што да правам со презреани банани? Торта, колачиња, било што само да не е банана палачинки.
Не знам како се викаше една торта, мислам дека беше дипломатски колач. Едно пакетче бисквити, пудинг од ванила, банани и шлаг ти е потребно. Бисквитите ги кршиш на ситни делчиња не мора да се правилни, го приготвуваш пудингот, ги мешаш заедно и ги ставаш во некое повисоко тавче. Одозгора ги редиш бананите и најгоре ставаш шлаг. Го ладиш и одиш на секои 5 минути да си сецнеш една коцка.
Може ли некој да ми покаже слика како треба да изгледа звезда на слаткарски шприц за толумби? Или големина да ми каже.
Јас си купив од Шогетен, многу е поубаво ако е за декорација, само што и е доста поскапо. Но повторно велам, ако е за декорација - вреди!
vo eden finzal stavate 2-3 topki sladoled. go ostavate da se stopi celosno. dodavate brasno i se mesa se dodeka ne se zgusti celosno,da dojdi kako erokrem. dodavate cokoladni topcina i gi promesuvate zaedno so smesata. go stavate vo mikrobranova 2-3 min se dodeka ne zbufni. odlicen desert
Не, мора да е целосно ладен. Инаку ептен ќе стане течен и прашање е дали воопшто ќе се стврдне убаво и откако ќе го ставиш во фрижидер. Од искуство ова.
Морам ли копанчињата да ги варам пред да ги ставам да се печат? Сакав компир и копанчиња печени за ручек денес но окапав до касно на работа и не стигнав да ги сварам па не знам што ќе испадне ко ги ставам да се печат несварени
Барем првата вода им ја фрлиш. Стави ги во жешка вода, уклучи шпорет,нека провријат 10-тина минути и печи. Таман и рерната за толку време ќе ти загрее
Јас не ги варам, директно во рерна, заедно со компирите насечкани по желба, зачини по вкус (сол, бибер, вегета, рузмарин, вода и масло/путер) и за еден час имаш готов ручек
Јас копани не провривам, премачкувам со сенф, зачини и да отстојат малку..потоа во тавче и по една лажица масло на секое копанче и малку рузмарин..плус скрос малку водичка и на печење. Многу ми се вкусни и брзо стасуваат, во недостаток на време и не сум чекала да отстојат, и така се убави..