1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. referentka

    referentka Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.699
    Допаѓања:
    322.333
    Во КАМ маркет го има, 12 денари е
     
    На Antolinaa и LiliBoz им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    17.890
    Допаѓања:
    223.727
    Пол:
    Женски
    е јас по 20 го платив :rofl:
     
    На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebaa

    bebaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    4.580
    Пол:
    Женски
    Леле погрд куглов немам направено во животов.Се правам Џејмина Оливер :) и по мое најчесто секогаш нешто додавам.Овојпат додадов палента,поучена од еден колач со портокал и многу вкусен беше,ама ете да си знаете оти палента не оди во комбинација со какао,кокос и ванила.Катастрофа,некоја арма од палентата имаше гадна.А тестото ровко ровко излезе.Е така да си знаете да не ги мешате овие состојки :)
     
  4. SV1911

    SV1911 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    59.815
    Компирите насецкани за пржење прво се стават во врела вода со малку сол да повријат 3-6 минути, зависи од нивната дебелина и после тоа се ставаат на кујнска хартија или решетка да се исцеди водата и се пржат после. Надвор крцкави, а внатре меки и сочни. Проверено. :)
     
    На WarriorAngel, Kimberly11, bebaa и 2 други им се допаѓа ова.
  5. WarriorAngel

    WarriorAngel Популарен член

    Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.721
    Допаѓања:
    4.220
    Пол:
    Женски
    Некоја проверена идеја за што да правам со презреани банани? Торта, колачиња, било што само да не е банана палачинки. :D
     
  6. Baby-bubu

    Baby-bubu Популарен член

    Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    13.295
    Пол:
    Женски
    Не знам како се викаше една торта, мислам дека беше дипломатски колач.
    Едно пакетче бисквити, пудинг од ванила, банани и шлаг ти е потребно. Бисквитите ги кршиш на ситни делчиња не мора да се правилни, го приготвуваш пудингот, ги мешаш заедно и ги ставаш во некое повисоко тавче. Одозгора ги редиш бананите и најгоре ставаш шлаг. Го ладиш и одиш на секои 5 минути да си сецнеш една коцка. :lol:
     
    На Kimberly11 и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  7. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.025
    Допаѓања:
    198.999
    Пол:
    Женски
     
    На Mari* и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  8. Mari*

    Mari* Форумски идол

    Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.616
    Пол:
    Женски
    На мм му се јаде грчки ќофтиња со некаков сос
    Ако знае некој рецепт за ова?
     
  9. DAngel

    DAngel Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.925
    Може му се шета до Грција само :wasntme:
    Викенд е, пробај, може ќе упали :D
     
    На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mari*

    Mari* Форумски идол

    Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.616
    Пол:
    Женски
    Не би да му се шета :nod: него вечито гладен е :D
     
    На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    65.478
    Пол:
    Женски
    Може ли некој да ми покаже слика како треба да изгледа звезда на слаткарски шприц за толумби? Или големина да ми каже.
     
  12. x.Daisy.x

    x.Daisy.x Популарен член

    Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    13.410
    upload_2018-4-17_22-44-35.png

    Вака нешто изгледаат. :)
     
  13. tace73

    tace73 Популарен член

    Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    1.395
    Пол:
    Женски
    Јас си купив од Шогетен, многу е поубаво ако е за декорација, само што и е доста поскапо. Но повторно велам, ако е за декорација - вреди!
     
    На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  14. martin01

    martin01 Истакнат член

    Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    528
    Пол:
    Машки
    vo eden finzal stavate 2-3 topki sladoled. go ostavate da se stopi celosno. dodavate brasno i se mesa se dodeka ne se zgusti celosno,da dojdi kako erokrem. dodavate cokoladni topcina i gi promesuvate zaedno so smesata. go stavate vo mikrobranova 2-3 min se dodeka ne zbufni. odlicen desert :)
     
    На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    65.478
    Пол:
    Женски
    Морам ли да чекам пудингпт скроз да се излади за да додадам маргарин за фил? Може ли дури е млак?
     
  16. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.025
    Допаѓања:
    198.999
    Пол:
    Женски
    Не, мора да е целосно ладен. Инаку ептен ќе стане течен и прашање е дали воопшто ќе се стврдне убаво и откако ќе го ставиш во фрижидер. Од искуство ова.
     
    На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kanella

    kanella Популарен член

    Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    10.190
    Пол:
    Женски
    Морам ли копанчињата да ги варам пред да ги ставам да се печат? Сакав компир и копанчиња печени за ручек денес но окапав до касно на работа и не стигнав да ги сварам па не знам што ќе испадне ко ги ставам да се печат несварени :tmi:
     
  18. Bubce38

    Bubce38 Форумски идол

    Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    10.643
    Допаѓања:
    161.581
    Пол:
    Женски
    Барем првата вода им ја фрлиш. Стави ги во жешка вода, уклучи шпорет,нека провријат 10-тина минути и печи. Таман и рерната за толку време ќе ти загрее
     
    На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас не ги варам, директно во рерна, заедно со компирите насечкани по желба, зачини по вкус (сол, бибер, вегета, рузмарин, вода и масло/путер) и за еден час имаш готов ручек ;)
     
    На kanella му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.160
    Допаѓања:
    10.936
    Пол:
    Женски
    Јас копани не провривам, премачкувам со сенф, зачини и да отстојат малку..потоа во тавче и по една лажица масло на секое копанче и малку рузмарин..плус скрос малку водичка и на печење. Многу ми се вкусни и брзо стасуваат, во недостаток на време и не сум чекала да отстојат, и така се убави..
     
    На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.