Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Благодарам :D ке се пробат и овие. Фала и за филмот:)
     
    На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mamaJana

    mamaJana Популарен член

    Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    7.266
    Пол:
    Женски
    Колку дена може да стои томатело отворено,а да може да го искористам? Во саботата го отворив и цело време е во фрижидер, сакам да го искористам денес за рецептов..
    https://off.net.mk/sofka-za-dvajca/glavni-jadenja/crvena-lekja
     
  3. Selest

    Selest Популарен член

    Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    1.456
    Пол:
    Женски
    Можеш без гајле:) Една недела ништо не му е.
     
    На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ketchup

    Ketchup

    Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.427
    Колку шеќер би било замена за 85 грама мед отприлика?
     
  5. Thallia

    Thallia Популарен член

    Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    На gjoker4e, Antebellum и Ketchup им се допаѓа ова.
  6. MissDior

    MissDior Популарен член

    Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Може некој да пише убав рецепт за лења пита?
     
  7. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Пол:
    Женски
    На Antebellum и MissDior им се допаѓа ова.
  8. MissDior

    MissDior Популарен член

    Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.209
    Допаѓања:
    10.127
    Ќе пробам, фала @LiliBoz јадев од круна кај рампа пред некој ден и беше многу убава, оваа со многу фил ми се гледа
     
    На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  9. srcence1607

    srcence1607 Популарен член

    Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Пол:
    Женски
    Рецепта за гвакамоле?

    Го пробав во Амигос со домати и ми остана вкусот уште од што беше совршен
     
  10. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    9.412
    Пол:
    Женски
    Испробани рецепти за леб од пекар ќе може да споделите?
     
  11. bella.s

    bella.s Популарен член

    Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Пол:
    Женски
    Имам леб за трамезини, дајте некоја идеја како да го искористам, освен класичните сендвич трамезини, нешто како на пример брускети или слично нема ли да биде?
     
  12. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    9.412
    Пол:
    Женски
    Здраво женски имам едно прашање: месам леб и кога ќе го испечам го оставам во крпа да олади. Многу е убав ама многу ми се рони значи кажете ми во што може да грешам? Лебот ми е превкусен ама многу се рони тек другиот ден. Истово и со кифлињата ми е проблем. Не знам зошто толку многу ми се ронат... :(
     
  13. DAngel

    DAngel Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Да не ти е месен недоволно, па да не се развил глутенот?
    Или да не го киснеш премногу? Треба од прилика да се дуплира тестото, а ако го прекиснеш ќе се рони.
     
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    9.412
    Пол:
    Женски
    Појма немам... :(
     
  15. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    9.412
    Пол:
    Женски
    Срцко фала многу, навистина квасецот бил проблемот. Од Тинекс го земав неколку ама не сум видела рок...


    Сега имам друго прашање кое е најубаво црно, интегрално или 'ржано брашно (тип и фирма)? Фала на помош.
     
    Последна измена: 25 јули 2018
    На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DAngel

    DAngel Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Тоа појма немам :D, ама драго ми е што си го реши проблемот :)
    Тоа е во принцип, кога не му е структурата како што треба: или месењето или квасецот.
     
    На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Antebellum

    Antebellum Популарен член

    Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.111
    Допаѓања:
    9.412
    Пол:
    Женски
    Дечки Верче пак има проблем ама овој пат со мекици. Никако не можам да ги погодам премногу се тврди. Пробав малку маст да им ставам али бишто не помага. Може рецепт?
     
  18. orhideea

    orhideea Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Сакам да поховам пилешко месо, зденки, кашкавал, пирошки и тиквички.
    Прашањето ми е дали може еден ден предходно. Пример денес ги поховам и ги ставам во фрижидер а утре ќе ги послужам.
    Убави ли ќе бидат така ладни?
    Правел ли некој вака.
     
    На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. referentka

    referentka Moderator Член на тимот

    Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.669
    Може.
    Ама после поховањето да ги оставиш се изладат надвор на собна и така изладени во фриз да ги ставиш.
    Секое во посебно пластично за да не ти се измешаат.

    Секогаш кога сакам похована даска да направам за гости, си ја правам претходниот ден за да не ми мириса дома на похованици:)
     
    На Thallia, M.B. и orhideea им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

    LiliBoz Форумски идол

    Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
    Пол:
    Женски
    мене лично не ми се допаѓаат. не се крцкави, меки се а вкусот им е така така...
     
    На Dust, orhideea, SwanMay и 1 друга личност им се допаѓа ова.