Колку дена може да стои томатело отворено,а да може да го искористам? Во саботата го отворив и цело време е во фрижидер, сакам да го искористам денес за рецептов.. https://off.net.mk/sofka-za-dvajca/glavni-jadenja/crvena-lekja
Мене оваа ми се допаѓа ама ѕирни како може да преправиш со шеќерот знам не си по него https://moirecepti.mk/post/едноставна-мрзлива-лења-пита
Ќе пробам, фала @LiliBoz јадев од круна кај рампа пред некој ден и беше многу убава, оваа со многу фил ми се гледа
Имам леб за трамезини, дајте некоја идеја како да го искористам, освен класичните сендвич трамезини, нешто како на пример брускети или слично нема ли да биде?
Здраво женски имам едно прашање: месам леб и кога ќе го испечам го оставам во крпа да олади. Многу е убав ама многу ми се рони значи кажете ми во што може да грешам? Лебот ми е превкусен ама многу се рони тек другиот ден. Истово и со кифлињата ми е проблем. Не знам зошто толку многу ми се ронат...
Да не ти е месен недоволно, па да не се развил глутенот? Или да не го киснеш премногу? Треба од прилика да се дуплира тестото, а ако го прекиснеш ќе се рони.
Срцко фала многу, навистина квасецот бил проблемот. Од Тинекс го земав неколку ама не сум видела рок... Сега имам друго прашање кое е најубаво црно, интегрално или 'ржано брашно (тип и фирма)? Фала на помош.
Тоа појма немам , ама драго ми е што си го реши проблемот Тоа е во принцип, кога не му е структурата како што треба: или месењето или квасецот.
Дечки Верче пак има проблем ама овој пат со мекици. Никако не можам да ги погодам премногу се тврди. Пробав малку маст да им ставам али бишто не помага. Може рецепт?
Сакам да поховам пилешко месо, зденки, кашкавал, пирошки и тиквички. Прашањето ми е дали може еден ден предходно. Пример денес ги поховам и ги ставам во фрижидер а утре ќе ги послужам. Убави ли ќе бидат така ладни? Правел ли некој вака.
Може. Ама после поховањето да ги оставиш се изладат надвор на собна и така изладени во фриз да ги ставиш. Секое во посебно пластично за да не ти се измешаат. Секогаш кога сакам похована даска да направам за гости, си ја правам претходниот ден за да не ми мириса дома на похованици