а зошто не ги поховаш и утредента да ги испржиш Јас секогаш така правам дека готови утредента и не се баш вкусни(мене не ми се )
И јас заради ова сакам ден предходно да ги направам бидејќи кујната ми е споена со дневната каде што ќе бидат гостите и се ќе мириса. Морам така, имам и торта за правење и уште куп други работи и се сама. Сабота ќе го правиме роденденот од синко.
Зависи смесата за поховање каква ја правите. Ако е со валање во брашно и јајца, ќе Ви омекнат и до после два часа. Поховање од денес за утре пробајте со пиво: смеса од едно јајце, 200 гр пиво и брашно и зачини по желба. Смесата треба да испадне како смеса за палачинки. Прво во смесава топкаш зденки па во лебни трошки (јас и сусам ставам во лебните) За да заштедиш на димовици и мириси по дома, пробај го ова, испробано ми е. Ни зејтин ни ништо, а крцкаво https://skopjeinfo.mk/pohovan-modar-patlidzhan-vo-rerna-i-vo-tava-video
Толку обожувам похованици , доктор сум станала на оваа тема Уште марула и лубеница не сум пробала да поховам
Ставив месо и зеленчук да се печат. Сакам да додадам и домат црвен и златна мешавина некаде при крај, па ме интересира колку време би им требало на нив ? Околу 20 минути или помалку? Зеленчуков под фолија саат време ќе биде па после уште 20 откриен планирам.
Мене лично не ми се. Ниту крцкави а и вкусот им се губи некако Големо чудо ако мириса. Остај простор некој саат да се излуфтира , нема бар до толку да мириса.
Ама торта ќе правам сабајлето. Немам време освен да не спијам ноќта па да постигнам се А ако се стоплат во микро пред да се стават на маса?
Не поарно од фрижидер сервирај. Богами ќе се префорсираш Или мевциња, сувомеснато, кифлички, салати, пица ???
Овие маливе лепчиња за вакви мали сендвичиња со чечкалици се купуваат од некаде или се прават некако? И што мезе може да има за забава освен овие, даска сувомесната, руска, кифлички, скара?
Kako da go napravam ova na slikata?... potcno sto da pravam so modriot patidzan??? Pocetnik vo kujna sum help od vas mi treba... I uste nesto..kako da napravam oriz so zelencuk i pecurki?