1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кулинарски прашања, совети и брзи идеи

Дискусија во 'Рецепти' започната од marama, 16 март 2011.

  1. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    80.670
    Пол:
    Женски
    Тука е потпечен на грил тава.
    Можеш така, а ако немаш грил тава, ќе ти заврши работа и да го потпечеш малку во рерна.

    Јас му ставам лук во прав, бибер, путер и печам 20-тина минути (во зависност од тоа колку се дебели кришките модар домат). Ги сечам потенко, некоја дебелина отприлика помалку од сантим.
     
  2. Leo-nora

    Leo-nora Популарен член

    Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    1.260
    Пол:
    Женски
    So puter celi gi premackuvam? I gi vadam od rerna koga ke omeknat taka? Bez da dobijat nekoja boja?
     
  3. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    80.670
    Пол:
    Женски
    Можеш и така, јас сечам мала коцка и ја ставам одозгора над кришката. Путерот се топи и фино испаѓаат.
    Кога ќе омекнат и ќе фатат боја се готови за јадење.
     
  4. Leo-nora

    Leo-nora Популарен член

    Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    1.260
    Пол:
    Женски
    Ne se mrsni od kockata puter sto sama ke se istopi neli?
    Fala ti mnogu kw probam utre :*
     
  5. Mishela

    Mishela Модератор Член на тимот

    Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.584
    Допаѓања:
    80.670
    Пол:
    Женски
    Не се мрсни, многу мала коцкичка сечам јас, чисто колку да не ми бидат скроз без ништо одозгора, а и путерот им дава поубав вкус па затоа ставам.
     
    На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bile454

    bile454 Истакнат член

    Се зачлени на:
    6 јули 2014
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    33
    Чизкејк, колку дена може да стои у фрижидер?
     
  7. SunnyGirl2

    SunnyGirl2 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.400
    Допаѓања:
    5.849
    Од вчеравечер го киснев гравот. Денес се вари 3 часа и сеуште не е сварен.
    Има чаре за таков грав што не се вари лесно??
     
  8. SofiMar_

    SofiMar_ Форумски идол

    Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.434
    Допаѓања:
    65.478
    Пол:
    Женски
    5-7 дена максимум во фрижидер. Во замрзнувач може да стои со месеци, добро завиткан во пластична фолија.
     
    На bile454 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Пол:
    Женски
    Како да направам тортиљи со интегрално брашно?
    Секогаш крцкави ми испаѓаат и се кршат не можам да ги превиткувам.
    Подебели да ги правам или помалку да ги печам?
     
    На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. x.Daisy.x

    x.Daisy.x Популарен член

    Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    13.410
    Додека се топли треба да ги виткаш, ако се оладат се кршат. Барем мене така ми се покажало.
     
    На SwanMay и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  11. Antolinaa

    Antolinaa Популарен член

    Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    17.756
    @IM.TMKQ @x.Daisy.x јас ги притоплувам за да можам да ги оформам после како сакам :) И немам мака, никогаш не ми се кршеле.
     
    На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 24.07

    24.07 Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    33.237
    Пол:
    Женски
    Правев зелници и ги замрзнав не печени,колку време така можат да стојат во фриждер?
     
  13. SunnyGirl2

    SunnyGirl2 Форумски идол

    Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.400
    Допаѓања:
    5.849
    Лазањите како се прават?
     
  14. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Пол:
    Женски
    Ги ставив во влажна крпа и многу малку само омекнаа. Може рецепт да ми пратите и колку време ги печите? Исто како палачинки или подолго?
     
  15. x.Daisy.x

    x.Daisy.x Популарен член

    Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    13.410
    Хмммм, јас мислам помалку од палачинки дека ги печам, ептен да фатат малце како вцрвенети кругчиња и толку.
     
  16. orhideea

    orhideea Форумски идол

    Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.494
    Така немам ништо замрзнувано не печено. Секогаш замрзнувам печено и убаво изладено.
     
    На 24.07 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 24.07

    24.07 Форумски идол

    Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    33.237
    Пол:
    Женски
    И јас секогаш печено замрзнувам,но сега немав време да ги печам и ги замрзнав.Ке видам какви ке излезат.
     
    На orhideea му/ѝ се допаѓа ова.
  18. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Пол:
    Женски
    Само интегрално брашно ставаш или и бело брашно додаваш? Јас ставив интегрално, топла вода и сода, таков беше рецептот ама не се погодија.
     
  19. x.Daisy.x

    x.Daisy.x Популарен член

    Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.881
    Допаѓања:
    13.410
    Јас мислам до рецептов е работата. Зошто ставам и сол малце и шеќер, и со квасец ги правам. Од „око“ ги правам шо би рекла мајка ми.

    Да најдеш на јутуб некој видео рецепт па да видиш како ќе изгледа тестото таму?
     
    На IM.TMKQ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

    IM.TMKQ Форумски идол

    Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.499
    Пол:
    Женски
    Фала, ќе пробам.
    До квасецот е сигурно, тој ги прави меки.