Куманово

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од The-Queen, 17 јули 2012.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Има група на fb ''Кумановски муабети '' додајте си ги и читајте си вицеви :lol:

На Malle4koto му/ѝ се допаѓа ова.
  2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    А Чик? А, а, а?
    Најславно наше обележје, влечка-лајнарка. :D
    И одма спомени од детство.
    Во последно време многу, ама премногу се руши и гради. Ма, еден ден да не излезам од дома, наредниот гледаш некоја куќа срушена и веќе поставени темели за нова. Аман бре? Авганистан работа.
    А, мене искрено срцето ми се кине некако. Маалото кај што пораснав целото е сменето, изрушено и во прашини, па се осеќам ко детството да ми го срушиле. Како утре ќе кажувам на децата кај сум израснала, кога нема да е тој филинг? Носталгична сум уште со нероден Петко.

Абе, видете, наши кумановци се многу златен народ и имаме многу интересен дијалект.
    Знаете, ние сме вицкасти, гостопримливи, љубезни...али само додека сте ни на гости. Ја затвориме ли вратата зад вас, да чуете 2 реда муабет, не би стапнале веќе на наше тло.
    Ако нешто кај нас е 3 метра изнад неба, тоа е носот на госпоџите Авганистанки и нивните ванаби кремчиња со патики од 300 долари и ај-кју во минус. Ако сте за доза лицемерие, лижење газ, искористување, правење шефови и богаташи, дис из д рајт плејс ту би.
    Анти-реклама, ама вие пак идете си. Има мешанчиња ко мене што се желни за гости од други градови, оти им е смачено, зошто и пред некој да отвори уста, го знаеме веќе муабетот. Се пофалив. :wasntme:

За градбата, хм, не знам. Not impressive. Јес да се вложи доста и прилично заживеа градот, ама се нафрлаа многу зградички без посебен план и смисла за естетика. Еве, од кај мене дека на високо, имаше преубав поглед на пола град, а сега го засенија со две сиви, гломазни згради кои никако не се вклопуваат во целокупната слика.
    Од местата за излегување не сум задоволна. Еве, Ариел го пофалила Зафир. Местото е супер и навистина има вкусни работи, ама, за овие што се моја возраст углавном, срамота е да седнеш таму оти било за пензионери брат, а нели, ти треба да бидеш виден!
    И Интермецо пропаѓа, а ми беше едно од поомилените и поопуштени места. Во Корзо само некои набилдани батици се вртат, Ајриш Паб и Касапски Круг се онака поопуштени и пријатни, али Ајриш ко што е на тротоар распостелен, недај Боже да пројдеш подотеран, на маса ќе те опнат со поглед. |(
    Нема многу места. Њу Лајф ми беше убаво - пропадна, Нама изгледот ја вади. Жими Твинс што прават убави сендвичи, пици и пастрмајлии, друго тешко.
    Амнезија ја затворија, Линка оде јабана, Версај е повеќе затворен одошто отворен, а кога е отворен носат шкљ фаци пред залез на кариера, 200 денари за 3 песни...
    А, Агора и Цариград од кремциве се прогласени за сатанистички места за напатени души и наркомани, пази молим те! Мада ги гледаш истите таму утредента, уфилмани во некој метал фазон. :D
    За секојдневно шетање владееме. Имаме 2 плоштада од кои едниот е заземен од браќата Роми, а на другиов тешко да пристапиш пред 20:00 оти таму се другиве браќа и неретко иде до покољ.
    Имаме еден смешен парк, кејот и славното ѕидче од моето основно училиште, ама тоа е за 16 годишни максимум, плус во последно време браќава почнаа да се опуштаат и да шетаат и таму и по кеј.
    Другата половина на градот т.е. од поштата нагоре, веќе се осеќа Мидл Ист дух.
    Тој дел припаѓа на браќата и таму ништо не треба да ве чуди.
    А, беше најубав дел. Болницата и болничкиот круг т.е. парк се таму, таму е градскиот пазар, пожарна итн итн, ама добиваш чувство ко на Косовска планина да си со тие довикувања и “доџи да ти љубим за 50 евра“ погледи. Таму не е и ништо чудно да се маваат со ножеви и пиштоли сред бел ден, а најмалку чудно е да начекаш некој кај што пие боза и јаде бурек, а до него стои коза врзана за масата. :D
    Затоа, јас живеам за “Денови на Комедијата“, тогаш ми владее некоја посебна атмосфера.
    Еве сега се ближат, и искрено, едвај чекам.
    Ма, идилични сме вака кога ќе видиш.
    Сепак си го сакам! Градот, не луѓето. :sun:
    Се раздрндав до бескрај. До генот кумановски е. :lol:

На redheaded, lunicka, Ariel и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Malle4koto

Malle4koto Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Куманово си е убав град сам по себе си има дугачку историју. :rofl: А наравно главно обележје ни е весел Батко Ѓорѓија. Градче јес да е мало али само на изглед . Људи што живив у овој преубаво гратче знаев много добро колко е само убаво да се живи туја без разлику на тој што нема нешто много посебно места за искачање за млади али ипак овј народ увек најде нешто с`с што ке си га направи време да му пројде забавно и убаво. Сви смо дружељубиви и увек расположени за забаву. И што е најинтересно никад не се уморуев људи кд е у прашање некоја журка свирка или забава. Кд би имало свак дн по нешто свак дн би народ бија на тија журке свирке забаве ..... и не би му било досадно и нема да се замори никад затој што ми кумановци смо специфичан народ сас специфичан акценат и свугде около нас сиримо само позитивну енергију :D

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  4. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    На Malle4koto му/ѝ се допаѓа ова.
  5. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Кога се "Денови на комедијата" ? :?:

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.651
    Допаѓања:
    14.106
    Во октомври се, има 7-8 - претстави секоја вечер. Читај www.kumanovonews.com ќе ја има програмата сигурно пред да почне фестивалот. позз

На The-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mirindaa

mirindaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    26
  8. Divajn

Divajn Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    225
    На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.426
    Неколку слики од Куманово :)

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    143.037
    Куманово денес беше прекрасно!
    А какво да биде, на сончево утро, со убаво кафе во добро друштво?

11. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
    Некој прашуваше за денови на комедија па да ве информирам дека почнуваат од денеска
    За подетални информации отворете www.kumanovonews.com

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    143.037
    Ми недостасува Куманово.
    Го запоставив малку,а мислев дека ќе го гледам и чувствувам многу повеќе.
    Ама ќе го видам, задутре, и тоа баш како што најмногу сакам - рано наутро. Се надевам со утринско кафе во мојот омилен локал, во добро друштво.

13. AnjaLazanja

AnjaLazanja Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    34
    Куманово ахххх много си га сакам...Сакам ги палачинке од Irish ЗЕЉАНЧЕ ОД ЖМАРА тирмису од куде зафира ципелке од Персин :) да не зборимо за Пинк и др бутици за гардеробу и ципелке са сипки А да свакако сакам га и корзооо интермеззо ..све сакам од тамо знам и да збору и све али не живу тамоо...Да си ми жива бабо што баш имаш корења од туја :) ииии моју зградуу барбериии хахах :))))) КУМАНОВООО САКАМ ТЕ

На Tanjamm, redheaded и gicka им се допаѓа ова.
  14. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Golem grad,no za razlika od Skopje mn.poeftin vo pogled na se.Najcesto koga sum za soping odam tamu,i cevlite i garderobata se so skladni ceni i ima izbor.Edinstveno sto mi preci e soobrakajniot metez i necistotijata...avtobuskata stanica e no comment ;)

15. SomeWhere

SomeWhere Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    70
    Куманово е најубав град у целу Македонију, кој што сака нека збори ми овој и оној,не не, не га мењам за ништо. :) Доброоо можда малко имамо глупави делови од град ама снаваѓамо се.Има и људи што ме много нервирав ама живи се и сс њима. :D

На _adi_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.858
    Допаѓања:
    23.735
    Ја сам од куманово и мило ми е што ск можу да си га искажу дијалект ;)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Winter222

Winter222 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    7
    Точно..јас живеам во Куманово и во нашето соседство повеќето се во Авганистан ,куќата им е крш ама автомобил мора да се има (а немаат ни гаража) :D

18. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.148
    Допаѓања:
    1.049
  19. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013