Тој што знае дека не му е решено станбеното прашање и земал да штеди со време и не дига свадби. За свадба од 7000€ сите имаат пари, ама за учество нема. Не продале сите ниви (па и нивите една цена што се ) и не се сите програмери, ама и не чекаат да им дадат мама и тато.
Верувам дека е така, зборот ми беше дека со одењето на цените нагоре би требало и тој лимит разумно да се покачи за да може во сите градови оние кои сакаат да ја искористат мерката. Во Ск скоро и да нема веќе станови новоградба за таа цена, и да има тоа се исклучително незгодни, и далечни локации кои ретко кому одговараат.
Што знам, сите што ги знам и јас исто свадби само со кредит се прават со 14000 плата за кеш сочуван тешко само пред 35 години се праело со кеш.
Каде во Влае? Која градежна компанија и кога е земен? Сега и во Влае се превисоки цените? Вие каде имате земено и повторно која градежна компанија и цена по м2?
Zdravo dali nekoj preku proektov ima kupeno gotova kukja? Kako odi taa postapka? Dali mora da e nova gradba ? Ili dovolno e samo da gi ima site dokumenti , elaborat plan markica itn?
Планираме овие денови да поднесеме за купи куќа купи стан, кажете ми дали има разлика ако се поднесува за купување на куќа готова или за градење на нова ? интересира ме околу градење дали треба да имате плац при поднесување на документи или ако ни одобрат тогаш бараме плац ? Ве молам за повеќе детали около ова ? имајте пријатен ден
Здраво дали може некој да ми помогне јас имам 22 години а сопругот има 25 години е сега сакам да прашам кој се условите за да се аплицира преку купи куќа купи стан проектот и дали некој знае од кога почнува ? Секое мислење ми е добредојдено ви благодарам однапред.
Мислам дека лани беше последна година за аплицирање. Бсрем тогаш викаа дека од оваа година веќе нема да има нови субвенции.