Некоја да порачала книги од Амазон? Сакам некои модни Dior, Ysl и сл. Може и од друг сајт доколку знаете од каде можам да порачам со достава до Македонија
Од bookdepository (нови книги, фри шипинг) и од awesomebooks нарачувам користени книги кои се во одлична состојба и по многу поволни цени. Се плаќаше околу 3 фунти за достава.
некој да сподели искуство со book depository за колку дена ви стигнаа книгите? јас нарачав пред 5 дена и уште стои order processing и дали книгите ви стасале во добра кондиција?
Дечки, на 30ти април нарачав книги од страната на Сакам книги и сѐ уште не сум ги добила. На фејсбук имаа ставено дека треба да почекаме и повеќе од 5 работни дена, ама гледам по групи луѓе што ставаат слики од книги што ги земале од онлајн саемов, а јас ги нарачав пред нив. Се нервирам Дали сте нарачале од таму во последно време и колку сте чекале?
Мене последната ми пристигна за 40 дена, ама фати Католички Божиќ, Нова година, па наш Божиќ, веројатно и тоа имаше влијание. Книгите се нови од кај нив.
Има некој искуство со aweosmebooks да каже во каква состојба стигнуваат книгите? Не очекувам за таа цена да бидат ко нови ама па од друга страна ако се ронат на допир не би нарачала.
Јас ја открив странава пред некој месец и до сега имам направено 3 нарачки, сите ми стигнаа за 2 недели и до сега сум немала никаков проблем со нив. Книгите што ги нарачав сите беа во супер состојба, секако не се нови но не се искинати или оштетени. Искрено јас очекував и полоши да стигнат и кога ги видов баш се изненадив, супер се како компанија
Од прилика за колку време стигаат книгите нарачани од awesomebooks/abe books/ebay? Ги нарачав на 25 август, според estimated delivery би требало веќе да се тука. Дали постои можност да ги барам во пошта без број за пратење, туку само по име и презиме?
Последниот пат од awesome books ми стигнаа за 2 недели. Претходно за 10 дена плус од предвидениот рок.
И јас нарачав книга на AwesomeBooks, ја нарачав на 9ти март, беше испратена на 18ти март, предвидено беше да стигне на 23 март, сега е 13 април и сеуште ја немам книгата. Во tracking само пишува Dispatched on 18 Mar 2021, појма немам до кај е, кај и да ја пишам tracking шифрата ми дава „We don’t recognise that reference number.“ ...
Сакам да нарачам од book depository. Е сега има повеќе опции за иста книга и варираат со цена и број на страни. Што е финтата? На пример оваа сакам ама се мислам да не утнам со поефтината. Пс овие две имаат горе доле 10 страни разлика. Ама пак во цената ептен.
Направив нарачка на Awesome Books на 9ти јуни, ми пишува estimated delivery date дека е 23ти јуни, но уште ја нема нарачката. Има некој во скоро време порачано и кога ви стигна?
Минимум 3 недели, некогаш чекам и по месец дена. Еве последната нарачка ја чекав 3 ипол недели отприлика. Ќе стигнат, без гајле.
Понекогаш доцнат, последната нарачка ми доцнеше околу 2 недели. Овде кај нас во пошта е спора работата, па дури ти ги донесе поштар..
Сигурно се различен формат, поевтината е сигурно mass market paperback а поскапата е paperback или hardcover ( Додуша овие љубовноисторискиве не ни ги издаваат со тврди корици, особено не овие по старите) Барем на Амазон и по книжариве така е, немам порачувано од book depository ама сигурна сум 100% дека тоа е разликата. Дали ја порача книгата??