Не ја става поп кај нас туку еден со друг. Невестински фустан тој што го носи си го плаќа т. е. невестата Различно е во секој крај а и се е ствар на договор нема правила.
Епа ако си имате.поразлични адети тоа е друго бидејќи незнам од кој крај доаѓаш, а за невестинскиот фустан нормално е дека си го бира невестата ама го плаќа страната на мажот така и со оделото што го плаќа страната на женското!!а за бурмите кај нас кога се венчаваш во црква попот ни ги става
Е добро де и кај нас уште некои ги терат адите со ова со плаќањето, па јас и маж ми секој своето го плати. 21 век сме. Секој како сака прави. По ова ако тргнеш адети безвеза куп има.
Абе нормално Абе нормално те сфаќам потполно али ете некои адети имаат различни од типот да не се лутел овој пној, девпјчето праша мислење кој купува кај мене беше така сеа секој со своето
Од каде купувавте бурми и останато злато ланчиња обетки и сл. Освен Велес и стара чарсија, како е во струмица.. каде има квалитетно и убаво злато но попристопачна цена, да не претераме во цените ?
Јас во Велес бев, но сепак ми кажаа дека соработуваат со некој од стара чаршија и ми рекоа дека можам да си најдам модел на интернет и да им донесам слика и таму те прашуваат колку сакаш да бидат широки, колку дебели, од какво злато и за колку пари, па ако не сакаш многу скапи, ќе ти ги направат полесни
Jas imav slusnato deka ir veles zlatoto nr bilo bas okej. Deka od kombinacija primer belo i zolto posle nekoe vreme se pravelo celoto zolto...deka nekoe zolto potoa potemnuvalo imalo boja nq tursko zlato ko bakarno..nakaj crvenkata boja... nez kolku e tocno
Оф, не знам... нашите се од бело злато и сега за сега се супер, иако ни кажаа што да очекуваме со тек на време, дека минимално ќе сменат боја...
Само од жолто злато некако не се во мода. Иначе по препорака на газда на златара овие и тој ги има истите.
Сврти ги златарниците низ чаршијата. Ги има премногу, изборот е огромен а и цените се поефтини во однос на други златарници низ трговските.
Ви ги читав коментарите во врска со потемнување на белото злато! Потемнува затоа што не е бело злато, туку е родиум и со тек на време ја менува бојата ( прашајте си пред да ги купите, секој добар златар би ви кажал) , но може да си ги однесете бурмите повторно во златара и ќе ви ги светнат Во врска со темата , ние нашите бурми ги земавме од Буши во стара чаршија, избор преголем имаше, бевме решени да не даваме повеќе од 250е, но се одлучивме за бурми од 375е кои со попуст ни ги дадоа 340, полни бурми, мешавина од жолто и бело злато
Бертан во чаршија, во редот на Дестан, мало дуќанче е, ама има убави. Нашите се од таму, едноставни, по наш вкус