Немавме класична веридба, а и рано беше тогаш да се збори за бурми. Ги ставивме во матично на крајот од целата церемонија.
Здраво девојки Дали знаете некои златари во Македонија, идеално во Скопје, коишто имаат или изработуваат бурми? Подбро ако сте имали со нив искуство.
Знам, ама не сите прават подеднакво добро. Затоа сакам да слушнам за искуство од други. Од некој којшто може да ми даде контакт од златар со којшто имале добро искуство .
јас ја имам од златара рубин и топ ми е, золва ми зема од чаршија и гледам избледен и е сјајот, а кај мене не е. уште е во топ форма. задоволна од квалитет.
Pobaraj vo Rubin, moze i da ti izgraviraat nesto. Jas pobarav datata na zapoznavanje da ni ja izgraviraat
Ние сме во црква венчани ама си ги носевме бурмите предходно ( ни ги ставија кај мене дома со адетот со брашното, бидејќи сум од друг град саботата ме зимата од дома ,неделата беа црква,матично ,ресторан) само попот ни ги зема за церемонијата. Веројатно е касно ама сакам да ти кажам дека нема правило.
Мене лично не ми се свиѓа, пробав и не ми се свиѓаше како ми стои. Другари брачен пар имаат, ги преплатија и воопшто не ми се убави ама вкус е тоа и сите сме различни. Ние земавме бело злато, мојата е тенка и баш ми се свиѓа како ми стои, на маж ми е малку подебела и преубава е. Според мене колку поедноставни бурми, толку поубави се. А ти да си купиш каква сакаш зашто ти ќе си ја носиш.
И јас, белото некако на сребро ми личи.. Завчера бевме да купиме златен прстен за подарок, и бајаги скап беше грам. 40-45 евра грам. Во Турција 50€ грам беше но 18каратно Сеа за ќерката сакам да и земам алка но немаше некои модели бебешки, а и подобро во Тр ќе и земам во пролет здравје
Ние баравме комбинирани и такви земавме, но на двете преовладува жолто злато, во средина има бело како лента. Овие кај што има повеќе бело, некако не изгледаат убаво