Zdravo devojki, dali znete kade mozham da najdam evtini burmi? Ne planirame da gi nosime uopshte ni jas ni mm, ni trebaat samo za vo crkva.
Nz od kade si Prilep ti e poeftino zlatoto jas gi pravev po naracka mojata e dosta podebela a od mazot mi poslaba zosto ne ja nosi i toj mislam deka vo zlatara Kvin pravat po naracka gledam I tamu dosta poeftino e
Не мора баш да се бурми од златара. Можете прстени од медицински челик да купите од MyTime или сл. штом нема да ги носите, зошто да давате толку пари.
Здраво, молам за мислење. Пред 3 години земавме златни бурми од Адор Голд, но за скоро 1 година се изгуби сјајот. Од надвор е како мат, а внатрешноста го има првичниот сјај. После празнициве ќе одиме до кај нив, најверојатно ќе треба да ги исполнуваат...
Aко може откако ќе одите да ми пишеш што ти кажаа ,дали ќе ја прифатат рекламацијата. Ние исто пред три години земавме бурми од Куманово од една златара ,не ми текнува како се викаше ама знам кај е. Па да знам дали вреди да одиме до таму. На мм таа како нова е дека не ја носеше воопшто ама мојата е уништена белото ,,злато" исчезна скроз .
Јас колку што читав по форумиве не постоело бело злато. Тоа било жолто злато само фарбано и најверојатно паѓа бојата . Мојот веренички прстен е исто бело злато, и тој е потемнет ама дефинитивно ќе прашам и ќе ти кажам ама мислам дека единствено решение ќе биде полирање Сигурно има разлика и во белото злато, поскапи -поефтини...Поздрав
Ако е мешано со жолто, тогаш да, губи боја. Ако е само бело, тогаш не губи боја. Мене вереничкиот ми е бело злато, ден денес е ист после толку години, а бурмата сепак смени боја, зошто е мешана.
Само политање, ние ги носиме еднаш годишно, мешани ни се бело со роза и страшно ме иритира што пожолтуваат, белегзијата исто таа пак сега пред месев дена беше на полирање, жолта е пак станата ужаааас. Да знаев колку и да не сакам жолто злато, такви ќе земевме.
Zdravo devojki, Dali mozhe da mi kazhete burmi od belo zlato dali vi imaat pozholteno od Bertan, Cirkon (ne taa na kraj na kirilica shto pishyva na vrata, tuku drugata podolu) i Ador gold? Fala
Јас имам бурми од Циркон, белото злато пололте ама после доста време. Ама сепак пожолте. Но, квалитетот ибсе тоа е супер. На мојата има ред циркони, ни еден ми нема паднато, а бурмата 10900 пати ми паднала
Devojki mi trebaat burmi sega cekam vasi iskustva od kaj ste gi zemale od koja zlatara ste zadovolni, ne sakam sa mi pozolteat za kratok period