За бурма не ми е лично искуство, ама за веренички прстен мизерија.. За 2 години 6 пати ми паднаа истите 3 камчиња.. Пријателка па од буши земаше бурми бело злато, рече дека многу побрзо и пожолтела него ли другите прстени што ги носи. Не знам, може ете така се погодило..
Dobrı se. Imam zemeno golem set moze ı deka ne go nosam cesto zasega e super. Art zlatara ısto se dobrı, skoro ostavıv prsten kamce da mı sredat kako nov mı go napravıja.
Па под 18000 за двете не верувам дека ќе најдеш. Во чаршија има премногу златари неможеш да ги дошеташ сите , горе доле моделите се тие секаде .
Постаро е мислењето, но сепак да пишам. Бурма не знам, но вереничкиот ми е од таму. Прекрасен, но ки сама не знам колку пати го носевме за циркони што паѓаат. Бурма имам од Циркон златара, добра е, имам и циркончиња на неа, 1292902 ми паднала, сум ја чукнала ама ниту еден не испаднал. Само што ни се мешани бело со жолто злато, па белото пожолте после 3 год.
Бурмите ни се од златара Бисер од чаршија, а обетките, ланчето и приврзокот од Циркон исто од чаршија, сите бело злато. 5 години ми се не ми пожолтеа, само сега на едната обетка ми паднаа 2 циркони, ги однесов ми средија, ништо не ми наплатија, ама мене дека ми се секојдневни, такви сакав, не сакам многу нападни, се бањам со нив и во море, никогаш не ги вадам освен за свадби кога носам бижутерија.
Не ти е страв да не ти паднат? Мене ми е мерак некогаш на плажа да носам нешто, убаво изгледа ама ми е страв да не изгубам
Не, убаво се закопчуваат, не се со винт, ако паднат други нека ми купат хаха. Јас не сакам многу накит, на плажа па воопшто, ама овие се секојдневни, како солза форма со камче бело, и од страната ситни циркончиња, ако ги вадам постојано по ќе ги изгубам.
Во право си. Така и беше. Нас не фатија 21.000 , моделите со минимални разлики од вамо- до тамо низ продавниците и така
Земал ли некој скоро од Алтинбаш, на нет комплетите бурми баш не ми се допаѓаат, има ли повеќе избор на место?
Не знам дали е добро ама сигурно е преценето, над 1000€ ни искачаа 4мм бурми, без отпечатоци и чуда. Апсолутно бесмислено кога има исто толку грамови истиот модел од регулар златара.
Мене од Алтинбаш ми пожолте прстен и ми се изгреба. Го носев да го средат и еве го пак исто. Јас не сум задоволна од квалитетот, ама прстенот што го сакав само они го имаа па немав избор и тоа е тоа.