1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување на бурми – од каде?

Дискусија во 'Свадба' започната од Annath, 6 август 2010.

1. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.765
    Аууу срамота

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.504
    Допаѓања:
    23.729
    Бурмите и веренички ми се од Алтинбаш. Бурмата е мешано розе со бело злато, за кратко станува розе со жолто, веренички бетер 3 пати ми се скрши и уште се чудат, го лепеле праеле, пак ми се скрши, ми рекоа ова ќе е последен пат ако се скрши пак ќе ти дадеме нов, еве не е скршен ама исто пожолтен иако еднаш годишно ги полираме, сјај има изгубено, од мама и тато бурмите никогаш не се полирани како сега купени се.
    Белегзијата од Сигма за неполни 3 месеци беше жолтаа, да не ти се верува. Отидов таму ајде ја исполираа и они, пак за брзо пожолте. Значи јас неќам жолто злато, затоа имам бело, ок пожолтувало со тек на време ама 3 месеци?

3. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    3.765
    Од чаршија ми е бурмата па еве колку години никаков проблем немам, срамота зошто цените им се превисоки а квалитет значи немаат

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Makicaki

Makicaki Активен член

Се зачлени на:
    25 август 2023
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    8
    Zdravo devojki, dali nekoja od vas ima kupeno burmi od zlatara raf vo carsija? Drugarka mi gi preporaca ama ne sum sigurna, nikogas nemame kupeno zlato haha

5. DraganS

DraganS Нов член

Се зачлени на:
    22 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Дали може да ми кажете каде и во кои златари во Скопје може да се најде златен веренички прстен и злато воопшто по разумни цени? Знам дека во чаршија има многу златари, ама не знам од каде да почнам и каде златото е квалитетно, а каде ќе се излити за кратко време :)

6. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    3.476
    Јас имам ланче и белегзија бело злато, ланчето го носам секој ден скоро 1 година и за чудо воопшто не е пожолтено.

7. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.172
    Допаѓања:
    7.273
    Мене и бурмата (плус разубавувач) и вереничкиот ми се од Адор Голд. Бело злато се, вереничкиот е со дијамант. Не ги вадам воопшто, и плус не чистам ни со ракавици (освен за солна киселина). Немаат ниту боја сменето, ниту да се скршат или сл. Имам и жолто злато од таму - обетки и ланче и стварно сум презадоволна од квалитетот.

На Трагедијаупмм и Anet77 им се допаѓа ова.
  8. Anet77

Anet77 Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Здраво дали може да ми кажете од прилика како се движат цените на вереничките прстени? Ете пример на Адор голд и т.н.
    Фала ви:inlove:

9. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.114
    Дечки, бурмите на веридбата ли се разменуваат?

10. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.622
    Допаѓања:
    5.394
    Не знам за таков адет ама може има некаде.

Мене за веридбата ми дадоа обетки и ланче од кај него. Сопругот си избра белегзија и таа му ја дадоа моите.

Бурми купивме непосредно пред свадба. Истите во цвеќара и оставивме со перниче заедно за бурми да ги украсат и на денот на венчавката во црква ги разменивме.

На Alm. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.114
    Изгледа е ствар на договор. Свекрвата моја ми рече не се даваат, а мајка ми и татко ми си разменувале на веридбата.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sara6.

Sara6. Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Женски. Дали знаете кај можам да најдам убава украсна кутија за бурми?

13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    966
    Квин(Куманово и Скопје ) ништо не им е квалитетно плус крадат сушат. Земав обетчиња бебешки не помина еден месец едната се откопчуваше се извитка отидов за рекламација па пола саат се молевме дали може или не на крај прифати едвај ама исти такви да биле. Две години подоцна сакав да ги продадам да и купам поголеми. 3500 ги земав ми нудеа 1000ка ,вика ни пола грам нема овде...
    Исто ЕФОР gold во чаршија пред еден месец ми продадоа лепено ланче. Не сум била за рекламација.

На SummerGirl и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  14. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.010
    Допаѓања:
    5.728
    Ние бурмите ги земавме од адор голд, во Стара Чаршија. Најголем избор на бурми имаа и што е најбитно не беа жолти. Директно ги изгравираа без да доплаќаме плус. Спремни беа за 25 минути.

Златото од свекрвата го земавме од Смарагд исто од Стара Чаршија, најнормални цени имаа за ланче/нараквица.

На anuska_dzuli му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anuska_dzuli

anuska_dzuli Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    495
    И нашите бурми се од Адор Голд и сме презадоволни ..имаат мн избор и не се доплаќа за гравирање.

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.989
    Допаѓања:
    14.048
    Мене вереничкиот од смарагд ми пожолте за пола година:mm:

17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    12.342
    Од каде се купуваат бурми такви со отпечаток од прсти на младоженците на нив?

18. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    4.366
    Во Сигма има можност со отпечаток на прсти

19. Prekrasnalicnost

Prekrasnalicnost Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Zdravo девојки, ме интересира дали на некој му се има бурмата скршено и што има направено ? Многу сум разочарана , не знам дали е ок да се надополнуваат бурмите со злато или да се заменат за нови

20. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.201
    Допаѓања:
    7.231
    Зашто да не, се средува тоа. Само не знам како се скршила, обично пополни се бурмите за разлика од вереничкиот. Оди кај што ти е купена, ќе ти ја средат.