Бурмите и веренички ми се од Алтинбаш. Бурмата е мешано розе со бело злато, за кратко станува розе со жолто, веренички бетер 3 пати ми се скрши и уште се чудат, го лепеле праеле, пак ми се скрши, ми рекоа ова ќе е последен пат ако се скрши пак ќе ти дадеме нов, еве не е скршен ама исто пожолтен иако еднаш годишно ги полираме, сјај има изгубено, од мама и тато бурмите никогаш не се полирани како сега купени се. Белегзијата од Сигма за неполни 3 месеци беше жолтаа, да не ти се верува. Отидов таму ајде ја исполираа и они, пак за брзо пожолте. Значи јас неќам жолто злато, затоа имам бело, ок пожолтувало со тек на време ама 3 месеци?
Од чаршија ми е бурмата па еве колку години никаков проблем немам, срамота зошто цените им се превисоки а квалитет значи немаат
Zdravo devojki, dali nekoja od vas ima kupeno burmi od zlatara raf vo carsija? Drugarka mi gi preporaca ama ne sum sigurna, nikogas nemame kupeno zlato haha
Здраво. Дали може да ми кажете каде и во кои златари во Скопје може да се најде златен веренички прстен и злато воопшто по разумни цени? Знам дека во чаршија има многу златари, ама не знам од каде да почнам и каде златото е квалитетно, а каде ќе се излити за кратко време
Јас имам ланче и белегзија бело злато, ланчето го носам секој ден скоро 1 година и за чудо воопшто не е пожолтено.
Мене и бурмата (плус разубавувач) и вереничкиот ми се од Адор Голд. Бело злато се, вереничкиот е со дијамант. Не ги вадам воопшто, и плус не чистам ни со ракавици (освен за солна киселина). Немаат ниту боја сменето, ниту да се скршат или сл. Имам и жолто злато од таму - обетки и ланче и стварно сум презадоволна од квалитетот.
Здраво дали може да ми кажете од прилика како се движат цените на вереничките прстени? Ете пример на Адор голд и т.н. Фала ви
Не знам за таков адет ама може има некаде. Мене за веридбата ми дадоа обетки и ланче од кај него. Сопругот си избра белегзија и таа му ја дадоа моите. Бурми купивме непосредно пред свадба. Истите во цвеќара и оставивме со перниче заедно за бурми да ги украсат и на денот на венчавката во црква ги разменивме.
Изгледа е ствар на договор. Свекрвата моја ми рече не се даваат, а мајка ми и татко ми си разменувале на веридбата.
Квин(Куманово и Скопје ) ништо не им е квалитетно плус крадат сушат. Земав обетчиња бебешки не помина еден месец едната се откопчуваше се извитка отидов за рекламација па пола саат се молевме дали може или не на крај прифати едвај ама исти такви да биле. Две години подоцна сакав да ги продадам да и купам поголеми. 3500 ги земав ми нудеа 1000ка ,вика ни пола грам нема овде... Исто ЕФОР gold во чаршија пред еден месец ми продадоа лепено ланче. Не сум била за рекламација.
Ние бурмите ги земавме од адор голд, во Стара Чаршија. Најголем избор на бурми имаа и што е најбитно не беа жолти. Директно ги изгравираа без да доплаќаме плус. Спремни беа за 25 минути. Златото од свекрвата го земавме од Смарагд исто од Стара Чаршија, најнормални цени имаа за ланче/нараквица.
Zdravo девојки, ме интересира дали на некој му се има бурмата скршено и што има направено ? Многу сум разочарана , не знам дали е ок да се надополнуваат бурмите со злато или да се заменат за нови
Зашто да не, се средува тоа. Само не знам како се скршила, обично пополни се бурмите за разлика од вереничкиот. Оди кај што ти е купена, ќе ти ја средат.