1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување на бурми – од каде?

Дискусија во 'Свадба' започната од Annath, 6 август 2010.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Абе класика си е класика и самиот златар ни го кажа тоа,а прашање на избор си е носењето и моите никад не ги носеле па никому ништо. Јас па сакам да си ја носам, :) а и маж ми си сака да ја носи, има луѓе на кои самата форма на бурмата им пречи, некои не ни сакаат да носат никаков накит, најважна е слогата.

На JanevaB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JanevaB

JanevaB Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    i nie ne se dvoumevme voopsto za burmite i dvajcata sakavme klasicni burmi i takvi si zedovme ... ;)

[mod-kirilica:2me8vmz9][/mod-kirilica:2me8vmz9]

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    знае некој моментално колку пари е грам злато ?

4. katpa628

katpa628 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Зависи каде купуваш, но отприлика 30-35 евра грам, а што се однесува до дизајнот јас и сопругот земавме Булгари, (внимавајте само има разни дебелини), ние земавме со нормална големина и иако се пред 5 години си ги носиме со мерак, и секогаш изгледаат убаво!

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Ова морам да ви го покажам,гледајте колку уникатна и убава идеа е.

Прикачени фајлови:

• showimage.jpg
      showimage.jpg
      Големина на фајлот:
      162,2 KB
      Прегледи:
      758
    На meU и WinnieThePooh им се допаѓа ова.
  6. archana1111

archana1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    а колку пари ги плативте?

7. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.327
    И јас би сакала ваква,класична ,не сакам од оние со циркони,па украсувања и свашта.Едноставна и убава.Инаку златото е многу качено,34 или 39 грам ако не и повеќе :| Страшно :tmi: Мислам дека пак најефтини ќе бидат во чаршијата ама ќе видиме :)

8. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    а може ли да ми кажете кој ги купува бурмите кај вас?онака ме интереисра...кај нас јас на мажот ми тој мене...а кај братучеда ми фамилијата на мажот ги купи двете бурми,,ајде какое кај вас?

a кокку ве коштаа бурмите од булгари?...јас разгледував,и ние сакавме такви,,како за мене ќе чини јанверојатно околу 15 000 ден...а за него изгледа 20 000 ако не и повеќе...

9. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Ние бурми ќе купиме од Голдмак Радовиш, и вереничкиот прстен го купив од таму, квалитетно злато имаат, бурмите се околу 8 илјади и нешто една, не се нај обични, имаат линии низ нив како повеќе тенки делови да се споени, се надевам дека нема да се предомислиме за моделот, имаше и поевтини за 1,000 до 2,000 денари ама веќе ако купувам бурми нека бидат и убави, е сега не мора да бидат наџиџани со циркони и не знам што, тоа не ми се свиѓа.
    Од златариве од чаршија и слични не ми се купува, сомнителни ми се, мислам дека немаат квалитет.

На Annath и eli25 им се допаѓа ова.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.327
    ^ Во Скопје има Голдмак?
    И мајка ми запна од таму да купиме бурми,најквалитетни биле,па мислев да не се малтретираме до Радовиш,далеку ми е :tmi:

11. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    знам дека во некои места постои адет младоженецот да ги купува бурмите. Ние си ги купивме, јас нему, тој мене.

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    И ние најверојатно ќе одиме до Голдмак, како што слушам таму имало избор, а и цените не биле до небо. :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.580
    Има во ГТЦ кај златарската уличка, тука се сите на едно место, убаво е златото и цените се пристојни. Ама реклама им напраив :lol: , таа продавачката ме памти од вереничкиот прстен дури, ми вика се погоди ли прстенот. А и љубезни се продавачките, ти помагаат во избор, за разлика на неколку места што отидов како изгубени беа и ги мрзеше.
    п.с. Таман работа да беа во Радовиш :lol:
    п.п.с е кога одиш од внатрешната страна на ГТЦ од лево му доаѓа :D

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.469
    Допаѓања:
    201.247
    Добар избор ви е Голдмак дефинитивно. Еве, нашите се од таму... ги плативме 10 000 ден. двете, со тоа што мојата беше поскапа, иако е помала и без посебни додатоци. Инаку, вакви се, само што има три линии во средишниот дел (немам во комп слика од нив, а не можам да најдам на интернет).

15. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Ние бевме, добар избор има во Голдмак, ама па нас не бендисаа од една друга златара од ГТЦ. И двајцата кога ги видовме одма во очи ни паднаа и знаевме дека мора да бидат тие. 2000 се поскапи од она што планиравме, ама како што скратив на се, решив на ова што ќе го носам цел живот да попуштам малку. :)

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    Annath двете си ги платила 10000.браво....а сега една другарка ќе ми се мажи, и гледаше бурми по 10,000-12,000 една :x

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.469
    Допаѓања:
    201.247
    Е па поефтино беше златото тогаш, во 2010... сега истите бурми се поскапи, сигурна сум :)

Уште едно нешто - ако не планирате да ги носите, ич не давајте пари за бурми, и онака само за во црква ви требаат, а за тоа може било какви прстени да ви завршат работа. Јас и мажот ми се договоривме дека ќе ги носиме како симбол на нашиот брак. Си ја носев дури и во бременоста, среќа што немав проблеми со отоци, ниту се здебелив премногу. Само во болница не ја носев, ми беше страв да не ја загубам.

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.060
    Допаѓања:
    66.787
    Ана, во Голдмак уште има по 5000 една бурма. Имаше и убави за 6000. Ама тие стандард бурми што се по 5000 беа. :)

19. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.016
    А кај беше ова Голдмак :wasntme: Имам земено од таму алка ама многу одамна пред едно 10тина години и не се сеќавам каде се наоѓаше :lol:

20. I.vana

I.vana Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    40