Бурмите стигнаа, точно 200е. не чинеа....јас сум презадоволна. А гравирањето беше за 5мин. готово. Кај нас беше гратис. Инаку имам чуено дека се движи од 60-80ден. од буква.
Не изджа душа моја, па пред некој ден ги сменивме нашите бурми. Сега ги имаме најубавите на цел свет Многу ми се прави ќејф, посебно зошто јас си ги избрав, односно со маж ми заедно и директно си ги пробавме на рака, па знаевме што ни стои што не. Исто така и внатре ги изгравиравме почетните букви од нашите имиња(и на цуцката наша, а оставивме простор и за уште една ). Во меѓувреме си добив и прстен од маж ми, симболичен, пред официјалниот почеток на заедничкиот живот. Еве ги и прстенот и бурмата
Долга е историјата на нашите бурми На кратко, моите ни ги купија, со тоа што ние не ги видовме, не ги одбравме. Прв пат ги видовме пред 3месеци, и мене воопшто не ми се допаднаа, а кога отидовме да ги замениме излезе и дека се 9каратно злато, значи направена била голема далавера. Сега во август ќе се регистрираме, па желба ми беше да си ги одбереме ние, да ни се по ќејф. Затоа ги заменивме
Меу многу се убавки, а и прстенот од мажево твое е убавко, на нас овој модел ни беше првиот избор на крај се одлучивме за едни други, ама пак мислам дека не згрешивме, од мене слики после свадбата
Snow-Queen многу ви се убави бурмите. Ќе ти биде ли проблем да ми кажеш од каде се купени и колку пари. Можеби некаде го имаш пишано ова, побарав, ама неможев да најдам. Фала
Ние нашите ги купивме во Циркон, отпосле дознавме дека е доста ценета таа продавница и дека сме добиле навистина добри цени за бурмите, од таму го купив и накитот јас. Презадоволна сум
Има ли некој искуство со купување на бурми од Асос во City mall или во Смарагд (гтц и стара чаршија)?Како сте задоволни од квалитетот,цените? Јас ги гледав во Асос,се движат околу 280 евра женската и 300 и нешто евра машката,убава изработка,полни бурми ама сепак ме интересира доколку има некој што веќе купил од таму или од Смарагд.
Ние ги купивме од Асос Сити мол пред година и пол и сум презадоволна. Имаме двајцата бели бурми и намерно од таму ги купив зошто ми кажаа дека во чаршија ги полираат само и после пожолтуваат сите. Ќе добиеш и сертификат, позната фирма е така да дефинитивно се квалитетни
Девојκи, јас баρав буρми и го побаρав и голдмаκ но дуќанчето е затвоρено (κаκо и неκолκу дρуги во златаρсκата уличκа). Мене ме интеρесиρаше дали неκој знае дали имаат нов дуќан отвоρен во сκ, или дали неκој знае златаρ κој ρачно изρаботува буρми (Ја поминав цела чаρшија и златаρсκа улица, ме одбија сите за ρачна изρаботκа)
@GFlower Продавницата на Голдмак се уште постои во во комплексот златарници во ГТЦ. Пред една недела бев таму за порачка на бурми. Но, повеќе не работат на принцип со порачки што значи дека може да се избере само од тоа што е останато. Од тие причини бев принудена да порачам од друга златарница.
Бурмите ги купивме од златара Пепи од куманово...Имаат секогаш од последната колекција на злато.Бидејки земавме све злато од таму ни даде добар попуст и бурмите не коштаа околку 200 е. Многу се убави комбинација од бело и жолто злато
Нашите ги земавме од златара Тренд во Старата Чаршија. Бурмите се од марката Кочак, комбинација од бело и жолто злато, преубави се