Jas ne napisav deka ne Vi trebaat burmi, Jas samo posociv deka mozda se vazni sega vo momentov ama po nekoe vreme nema ni da gi nosite. Zato i nevredi da se trosat mnogu pari.
Da, jasno mi e...ama jas mislam deka sekogas ke si ja nosam burmata, ako ne ja nosam vo sto e poentata da ja imam? Mada sekako ne bi platila enormna cena, a sepak ke gledam da si kupam pokvalitetni poso treba cel zivot da ja nosam
Ние после скоро 7 години брак сеуште ги носиме бурмите. Си одбравме бурми што ни се допаѓаат и што добро ни легнаа на рака и ги носиме. Маж ми викаше дека нема да ја носи ама по неколку дена од свадбата се навикна на неа и сега не ај ни вади. јас ја вадам за спиење, тој не. Не знам зошто не би се носеле бурмите???
Има такви што не сакаат да носат прстени. Познавам дури и жени. Јас и маж ми не купивме бурми затоа што не се венчавме во црква. И да купевме, маж ми немаше да ја носи заради работата.
Во старата чаршија во Скопје цената на златото е одприлика 30 евра за грам иако треба да се прашува и внимава затоа што на некои места им е поскапо. Бурми имаат за сечиј вкус и џеб.
Не, не е истото злато,во чаршија и, во рубин кармин или ЦЕЉЕ или Алтимбаш,така да не се тешите со тоа ,златото во чаршија има посебно црвенкаста нијанса тоа во ГТЦ го нема ,може имаат плус и црвенкасто ама на излогот во ГТЦ нема
Точно! Златото во чаршија последно време е со многу лош квалитет. Мешано со којзнае што. По месец-два губи сјај и боја како носено со години ( иако е добро чувано). Златото од Рубин кармин е поскапо, но има државен жиг, а со тоа и загарантирано подобар квалитет.
Девојки, Да ве прашам, да не имате информација дали во лицензираниве златари (Сигма, Алтнбаш и сл) прават бурми по нарачка, или барем дали гравираат готови модели? Зборам за custom гравирање по надворешниот дел од прстенот. Tnx
И во Сигма. Таму може да ти втиснат и отпечаток од прст од сопругот, многу интересно и уникатно изгледа
Има во чаршија баш на самата средина златара "Циркон" се вика, на Алтимабш се моделите, има избор најголем, а може и да нарачаш.
Од страна на мажот се купуваат, тој ја бара раката на невестата а не обратно ние си ги биравме со сопругот а свекрва ми и свекорот ни ги платија.
да ама тој и дава веренички прстен а за бурмата зошто од кај момчето да ја платат коа таа на момчето невестата ја става... работава еве ти бурма стави ми ја