Дали некој има искуство со станови на Порта Инженеринг? Дали сте задоволни и дали се квалитетни, или има проблеми (пример со изолација, истекување вода итн)?
За главен договор на нотар од прилика колку се плаќа? За пред договорот 25000 плативме, плус адвокат, сега за главниот дали е па одприлика таа сума или помалку е
Здраво, Феминки дали некоја има купено тука или разгледувано гледам ефтини се за разлика од останатите, или некоја познаничка ако има . По која финална цена би ги дале оваа е инвеститорот дирекно?
Многу сте платиле, дури и при солемнизација на преддоговорот пак сумата е висока, пиши ми колку чини станот, врз основа на цената на станот ќе ти кажам колку би требало да чини, отприлика до 80 000 евра ако чини станот нотарски + адвокатски трошоци + упис во Катастар вкупно чини 12 000 денари, ова во случај на солемнизација и на преддоговор и главен договор, ако преддоговорот не бил солемнизиран само заверени потписи тогаш вкупно трошоците изнесуваат 6000 денари, ако станот чини од 80 000 до 146 000 евра, на погоре сумата додадете плус 2000 денари, тоа е тоа, искрено ви наплатиле премногу.
Se slucuva da pukne ili popusti no toa moze ne samo vo Porta inzinering moze vo bilo koja druga firma I zgrada
Во понеделник ќе одиме да гледаме стан кај порта влае, одма кај кружниот, Деа Ком се инвеститори, за нив ништо нема ни фб ни страна. Има некој искуство со нив, или да разгледувал стан во нивна зграда?
No toa se menuva Sanira ako protece vo nekoj stan kupatilo ili kujna stanot Nad niv e dolzen da prevzeme merki posto toa se nivni podni kanalizacioni I mora da gi promeni a za plakanje po dogovor ako dojde do konflikt na sud zavisi od komsiite
Ako se vo gradba ne kupuvajte osven ako se pri kraj zavrsna faza investitori koi napravile 1-2 Mali zgradicki I ne se dokazani na Pazarot ko dabar zsf adora moze da e nesigurna rabotava sepak vie si znaete
Во завршна фаза е зградата краен рок е 01.09.2022, кажаа веќе почнале со ламинат и плочки, и побрзо би била готова, и скоро све е продадено. А не знам и како им се продаваат становите кога многу малце огласи има за нив, претежно од агенции се објавувани.. Безразлика на инвеститорот ја не би чекала зграда 2-3г, ниту би уплатила во почетна фаза на градба.
Не е во Маџари, туку на самиот почеток во Ченто на сам автопат. Зградата стоеше така 20 години, конечно Гранит ја доправи.
Neznam sto da recam taka vikaat skoro sve I'm e prodadeno za da pobrzate da kupite proverete vo katastar
баш е на главен автопат и незнам дали воопшто некој е вселен, бидејќи кога сум одела натаму секогаш било темно. А зошто стоела толклу долго време? Имаат ИЛ?
Никој не е вселен, се менуваа инвеститори и затоа толку години така седеше. Конечно Гранит ја догради. Сега прават пат за до неа, нема пристап, па од страната на автопатот го прават патот. Не знам за ЛП.
Да ти кажам вчера те прочитав и два дена те мислам...кој е тој нотар што ви зел 25000? да не се 2500? или да не правевте хипотека...еве ме на работно место кај нотар сум, секој ден заверуваме преддговори повеќе од 2500 не сме зеле
22 500 било кај нотарот, 3 500 на адвокатот што стави печат. Инаку и документите од банка за кредитот што беа ни ги заверуваше нотарот, претпоставувам и хипотеката, и премерувањето од катастар се комплет. Само еднаш ни рекоа да одиме на нотар, формата ни кажа кај кој и толку ни зеде. Нотарката се наоѓа на плоштад, не знам точно како се викаше, ги немам тука документите да видам и што се ни е заверено. Едит: Ако сите тие документи ни се заверени со преддоговорот, со договорот што друго останува да се завери и колку би чинело одприлика?