Дали се уселија луѓето у зградата на Гранит на влез на Скопје? Ако може повеќе информации да ми кажете ?
Dali nekoj ima uplateno vo Novata zgrada na Golden art sto e karsi ucilisteto blaze koneski vo aerodrom ako ima neka pise vo odgovor
Има еден стан во зградите на Настел кај хемиско, до Агенција за разузнавање т.е позади Џеваир.. 40м2 со една спална. Супер распоред, неколку години стар. Има и паркинг под зграда.. Ако некој е заинтересиран може да ми пише порака
Барање совет... Сакаме да купаме стан (прв во мојот живот ) - локација од Хром до Аеродром, но цените на огласите се лудница, а и кај што бевме до сега становите беа неверојатни лепенки (до тротоар или до комшијата). Со оглед дека немаме искуство, дали може совет која е реалната цена која може да ја добиеме/бараме, дали вреди да се почека (со оглед дека цените се плафон) и некоја препорака за зграда/инвестотор.
Цените немаат тенденција на опаѓање за скоро време. Прво, зашто материјалите се поскапени и второ, зашто побарувачката расте. Квалитетот од Југославија сега го нема. Особено Скопје фушерајот е доста застапен. Прочитај наназад, пишува за некои инвеститори мислења, распрашај се по блиски каде купиле и какво им е искуството.
Spored muabetov Golden art Dali e vo red so kvalitetov kolku sto se reklamiraat vi blagodaram unapred molam za odgovor
Фала за инфо. До сега од тоа што прашав цените беа 1.300е Аеродором , 1.400е Карпош (тафталиџе), 1.150/1.200е Хром, КВ - е сега тоа беше прва цена што ми ја кажаа, а кога ќе прашав за попуст сите ми викаа тоа со газдата или директорот - па дали некој има искуство дали и колку добил попуст од објавените цени. Искрено малку ми излегува скапо - за 80 м2 стан со паркинг +110.000е (скоро 10 годишни просечни плати во Македонија - тоа е многу над просекот во Европа , па и во регионот)
Тоа е 916 евра месечно. Далеку над просекот Ама попуст ретко даваат, само за плачање во готово без кредит. И тоа евентуално 50 евра од м2
Kupete go toj stan sto ke vi se dopadne,vo gradba nikako ne uplakajte ne se znae sto moze da izleze do kraj ,vojna ima vo svetot
Поглуп совет амин. Купувајте во градба од проверени инвеститори. Најдобра цена реално се добива во градба. Затоа постојат договори да се заштити купувачот. Тоа што никој не чита е друг проблем, како Мулти Офис што немаат ставка да им исплаќаат кирија за секој месец доцнење - тука кој е виновен што рипале да фрлат пари без читање? Евентуално добра цена на стар стан кога сопственикот се брза да го продаде, ама за тоа треба спремен кеш. И нерви за реновирање. Нема и јаре и паре. Добро градена зграда, ама да е завршена, ама со цигла зид не гипс картон, плус попуст ако може. Побарувачката на станови од добри инвеститори е голема, зашто да ти дадат попуст кога Рајко ќе го купи утре по бараната од нив цена. Цените се енормно покачени од 2020 кога ние почнавме да гледаме, можам да замислам од порано. Озгора се распродаваат екстра брзо. И не застануваат тука, цените за уредување се исто покачени, зашто материјалите скокаат од месец на месец и со до 30%. Реалноста е дека ако ви треба стан во догледно време, треба да се помирите на компромис. Дали ќе е тоа распоред, квадратура, локација. Кој вика дека нашол стан кој му ги исполнува сите критериуми за месец дена, лаже
Hahaha epten pametna so bila tu tu tebe sovetnik da te stavat nekade,toa bese moe mislenje.zenata barase soveti,a ti ako imase nesto mozes da odgovoris a ne mene da me imenuvas Dali e glup Ili pameten.
Па реално глуп ти е советот. Војна има во украина а не во МК.. цел свет продолжи да си функционира, па дури и луѓето што живеат во Русија .. Не пропаднал светов нема ни да пропадне.. Стан во градба секогаш ќе биде поевтин за 50-100 евра..
@Kate karate На форумов одамна една шака луѓе пишуваат корисни работи другите се на селска чешма со бош муабети како твојот. Пред неколку страници пишуваше како на сите во нови станови им течело од туш кабините на комшиите. Сеа да не си купувале во градба. Ако немаш искуство да им помогнеш на сите во потрага не лупај коментари безвезе.
Здраво девојки, Јас да ве прашам да не знаете кои градежни компании ги градеа малите зградички во Ново Лисиче, односно реонски центар Аеродром, до школото Александар Македонски? Ми треба контакт за да прашам дали можеби има уште некој непродаден стан во поновите градби, или да не планираат набрзо да почнат пак да градат таму?