Да, но се зголеми коефициентот таму каде што е со компензација Никој не е будала да си ја продаде бараката сред аеродром за 50000 евра.. сите сакаат стан во вредност од дупло повеќе.. Иначе има и такви што се градеа на празно земјиште, државно Па и тие поскапеа
Здраво девојки, какво искуство имате со доцнење на зградите? Во договорот за станот што го купивме пишува краен рок јануари со можност за пролонгирање уште 3 месеци (и нема член за пенали доколку не се испочитува рокот). Зградата е со 2 ламели, а тие се уште местат плочки во првата ламела, и се на половина, да не зборам за врати, под, ходник лифт итн. Според мене ни во лето нема да биде готова зградата. Дали некој имал слично искуство? Инаку станува збор за зградата на Би Холдинг во Тафталиџе.
Gospod znae koga.mnogu jaki reklami imaat site.dodeka gi prodava investitorov.vetuvanja kolku sakas.i nie vo Golden art uplativme trebase maj sega da se vselime.do pola zgradava ne I'm e gotova.a usta isusija falejki se.a za nisto ne gi biva ni polovina od toa sto se reklmiraat Golden art
Не мора да имаш ставка за пенали, битно е да има датум на завршување на зградата на преддоговорот. Ако пишува пример 31.01.2022 со можност за 3 месеци, тоа е 31.04.2022 краен рок. Секој месец доцнење после тоа треба да ви исплаќа месечна кирија, просек за градот според завод за статистика. Е сега има и друга опција, да одбие месечна кирија и да ви ги врати сите пари, што повеќе му одговара пошо поскапо ќе си го продаде станот. Се зависи од тоа колку врски има во општината, пошо и таму плаќа високи суми за секој месец доцнење. Ако нема, турбо ќе ја заврши зградата за да не плаќа пенали, ако има и му го пролонгираат рокот, ќе си почекате.
Za onie sto prasuvaa za gradeznata firma Bauer i razmisluvaa za kupuvanje / uplatuvanje stan vo nivna firma…podobro nemojte… https://infomax.mk/притворен-сопств...3blyvqMdEOLL9cH8l-Bpx415LGBeumiRO3pshv6I4svIs
Има некој инфо за новата зграда на МГИ Инвест Острово, дали има понуда за продажба или некои други инвеститори кои имаат понуда во моментов (Аеродром, Мичурин, Карпош) ?
Zemi si gotov stan najdobro.i da e nekoja godina postar.ne uplakajte loso e sekade vo svetot.nisto ne se znae
Uff.trpenie samo.pazar 3. Reklama 5.obicno oglasi ima.ke izleze nesto.samo trpenie.probajte I preku agenciive
https://plusinfo.mk/za-cenite-i-lebot-so-tri-dupchi-a-inflaci-ata-i-zamrznuva-eto-na-cenite/ Добро пишува,зошто сега побарувачката на станови е голема,односно се купува стан иако и не е потребен(а тоа доведува до раст на цените) Инаку за да се најде стан во Скопје,посебно на некоја од поатрактивни те локации во требаат најмалку 2 до 3 месеци дремење пред интернет и шпартање по локации. Никогаш нема да се погоди да добиете се што сакате,од нешто ќе мора да се откажете (цена,локација,лифт,квадратура,паркинг,бр.на спални..) Не знам колку е и паметно во овој период да се купува стан освен ако не се прави инвестиција на средства.Кириите се паднати многу.