Да, точно. Не барам да биде којзнае какво. Ама поплава во првите 2 месеци од нова зграда? Наставувани кабли да те утепа струја? Мувла во подрум и лебарки за 2 месеци ?
Зборувавме за Порта, имаше некои муабети. Затоа би сакала да слушнам од некој што купил стан и веќе се вселил во нивните претходни 2 згради.. Дали генерално се задоволни од изведбата?
[QUOTE="SexyDarling, Сума сумарум, ако јас градам, ти не можеш да продадеш нешто што не е твое, за кое немаш доказ за сопственост и кое се води на мое име како право на градба, се додека јас официјално не станам сопственик и не ти го продадам. Се останато се сомнителни трансакции. Нејсе, да не тераме до недоглед со реплики, ако на било кој нешто не му е јасно може слободно да ми пише [/QUOTE] Здраво. имам едно прашање. Имав стан во стара зграда која се сруши и на неа се изгради друга во која инвеститорот ми дава два помали стана. Едниот треба да го продадам, јас се водам како соинвеститор. Дали тоа значи дека купувачот не треба да плати данок од 3%?
Здраво. имам едно прашање. Имав стан во стара зграда која се сруши и на неа се изгради друга во која инвеститорот ми дава два помали стана. Едниот треба да го продадам, јас се водам како соинвеститор. Дали тоа значи дека купувачот не треба да плати данок од 3%?[/QUOTE] Ovakvi prasanja samo notar moze da vi kaze sto e zakonsko a sto nezakonsko vo slucajov.isklucivo notar ko zastapnik na sudot
Најново инфо за сите кои сакаат да купат стан во порта инжењеринг. Во гаражите на порта аеродром течело од горе со вода. Имало протекување на последните катови. Паркетот крцкал Плочли криви залепени Дали ова е 100%точно не знам... Но има слики така да....
Здраво, На што точно треба да се обрне внимание во преддоговорот за стан во градба? Какви клаузули се ставаат за да се заштити купувачот од доцнење во градбата и пролонгирање на рокот ?
Pred izvesno vreme prodavaa impeksel 2 taftalidze-2 Kaj ramstorot.vidi I'm kontakt na web.i kontaktirajte gi ako imaat uste slobodni stanovi.mislam I so.imoten list I'm.bea.zavrsena gradba vselivi.
Дали некој има искуство со фирмата Хантерс, колку сте задоволни од изградбата на становите, придржување до договорите, вадење на чисти имотни листови и сл.
Истото ме интересира и за Порта Инженеринг, ако некој купил стан да сподели искуство. (придружување до договорите, имотни листови, рокови итн.).
Во Ќерамидница(кај Дојрана) и сега ќе почнуваат во Центар спроти ЗОИЛ кај Билна Аптека ама мислам се е веќе продадено.
Nikoj nisto ne gradi uste.toa e samo markica.no.obicno treba da ima tabla koja firma e.i dozvola za gradba taka sekogas pisuvalo ako nesto se gradi do samata markica.
Epa treba da pojdete,zastanete I okolu objektot ke vidite sto I koja firma ke gradi posle mozete da si se rasprasate nataka I da gi.kontaktirate