Карши Зоил одамна стои во место,заградено и ископ,не знам зошто не се почнати со градење ,а становите сите беа продадени само еден беше слободен. голден арт га09 карши школото да не знае некој кога ќе бидат готови?
Фала. Тешко нешто и да им останало. А измеѓу има веројатно уште едно земјиште пошто пола куќа лепенка е срушена, па си викам како ли ќе биде ако се вселиш кога ќе треба таа зграда да ја прават.. Спроти зоил од страната на билна се гради? Или позади? Тој позади мислам дека работи, има нешто останато не ми прави кејф. За га09 мај требаше нели? И мене ме интересира дали има некој валидно инфо.
Карши Зоил кај Билна ќе градат Хантерс во фаза на добивање дозвола се наскоро ќе почнат,а ГА 09 требаше мај но пролонгирано е за до крај на јуни со оглед на тоа дека третата ламела сеуште е во почетна фаза на фасадирање.
Vie imate li uplateno vo ga 09?nie imame uplateno stan I nas taka ni kazaa kraj na 6 mesec no koj znae.3 vlez tesko za 1 mesec da zavrsat so fasadata.a za vnatre ne davaat ni video sto se slucuva.ne pustaat ni da vlezeme.ako znaete nesto poveke pisete ili ovde ili privatno na chat.pozdrav
Не немам уплатено но ја следам динамиката на градба и уште пролетва стана јасно дека до мај нема шанси да стигнат,прашање е дали и до крај на јуни ќе комплетираат со влез 3. Не знам дали ова се должи на тоа што имаат три активни проекти во моментов или недостиг на работна сила бидејќи мноштво згради заглавуваат и пробиваат рокови при занатски и завршни работи. Сепак ГА 09 и 4 степени се огромни и можни се отстапувања од ветените рокови.
Spored vas koga bi bilo vseluvanjevo.spored situacijava.cim veke imate iskustvo so gradenjeto.fala unapred
Па веројатно во текот на јули,се зависи од тоа во каква состојба се влез 1 и 2 и ако поинтензивно работат на влез 3 би било можно да се всели.Но ако во внатрешноста не им е се комплетирано како што треба тогаш можат и до август да тераат. Сепак мислам јули е поверојатна опција.
Здраво феминки, Ми треба совет за квалитетот на руските згради во Карпош 4. Сакаме да купиме стан, но немам баш никаква информација за квалитетот на градба. Зградите се стари, но изгледаат доста одржано. Секакво инфо е добредојдено
Zgradite se stari nekade sheesetite godini po zemjotresot.Nekoi od niv se nadogradeni, krenati e sprat I se pusteni terasite sto po mene kako laik e izgubena prvobitnata dobra statika na zgradata.Istite imaat razlicen tip na gradba od deneshnite, nemaat plocha megju spratovi, nemaat liftovi poveketo. Za zal se prodavaat so cena na koja ako stavis renoviranje vo prosek po 200 evra od kvadrata ke ti izleze cena na novogradba. Rasporedot im e perfekten za kvadraturata koja ja imaat, no terasite koi se pusteni ne se legalizirani I za nivno legaliziranje treba dodatno troshoci. Jas lichno ne bi zemala takov stan za ziveenje osven ako e na prometno mesto I bi go koristela za biznis kancelarii. Izolacijata e nikakva. Naselbite se kulturni , sredna klasa, parking mesta kako I segde reducirani. Se nadevam barem malku ti pomognav.
Фала за инфото..заинтересирани сме за реонот, али зградиве се доста стари и неодржани (барем тие што продаваат). Постојано пратам, ама нема нешто што вреди, па макар и да се реновира од корен. Луѓето се побудалени со цените и се ми се чини дека сакаат брза заработка. А и агенциите си го прават своето...на инфлацијава уште толку ги потпалуваат луѓето..
Дали некоја од вас знае која е тарифата за преддоговор? Куќата чини 70.000 евра,и утре треба да одиме кај адвокатот.Дали отприлика знаете како се движат цените?
Што мислите за Голден Арт што гради на ќошот кај трета македонска и бул србија? Вреди ли таму да се инвестира, вака го гледам проектот ок е, локацијата ми мати ум, ама па подобра ми личи од оние кај мерцедес. Во моментов само таму има некои помали квадратури, се друго е или продадено или уште не се почнати нит пуштени во продажба, а ако чекам цениве и плафонот ќе го пробушат како тргнале.
Мене искрено ми се допаѓа тој дел по трим патека си секаде во Кисела Вода, Лисиче трговскиот, Бисер, Ново Лисиче, градинка од карши, парк, школо.За изградбата не знам ке одам деновиве да видам и да се распрашам но местото е топ.
А која е цената на м2 и на паркинг? Ок се само штета што становите што се на ќош имаат прозори само на едната старна така да исто ти се фаќа дали е во ќош или не е
Мислам дека 1250 е сега веќе, беше 1200. Јас дека гледам помал тие секако немаат на две страни прозор, ама тие што се на ќош ако нема на две страни е стварно безвезе таков пропуст да направиле. Мене па тука и шините ме мислат има пруга одма до зградите.
Главна пруга е но не е толку фреквентна, освен кога ги вадат возовите од влеча па да има малку поголема бучава но повеќе бучава има на самиот булевар 24/7
Тоа со шините не заприметив. Јас пак се замислив за близината на Цементарница Усје или може тресам глупости ?
Па не дека тресеш глупости и позади е некој погон на жито лукс мислам, дали работи везе немам, сигурно, ама пак е индустрија...
Малце местоположбата е чудна,напред отворен поглед кон исток на прометна раскрсница и булевар,на запад поглед во силоси и индустриски објекти од Жито Лукс и пругата е исто така во непосредна близина. Исто така пониска точка во градот e па зимно време подолги периоди со магли и загаденост. Предност е тоа што има добра поврзаност со околната инфраструктура и објекти,во иднина близу до Џеваир Мол и други содржини,секако и квалитетот на градбата бидејќи важат за едни од подобрите на пазарот.