Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    1400e m2 + 5% ddv + parking za eden zadolzitelno 7300e

2. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Vo gradba li se stanovite ili vselivi

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Vo gradba se krajot na 2023 ke bile vselivi

4. Makeup Katerina

Makeup Katerina Нов член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dobar den, da ne znae nekoj kako dvizat cenite na starite i novite stanovi vo Gevgelija? blagodaram.

5. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Zdravo dali znae nekoj zoshto od Биси nikoj ne mi krevat na tel veke 3 dena??

6. Intuicija1

Intuicija1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2021
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    13
    Здраво :)

Дали има некој земено стан во Аеродром, ХЕСТИА зградата на Саник ?
    Имате ли инфо кога би било готово? Знам дека моментално го местат таркетот

Тенкс!

7. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Zdravo ve molam za sovet za gradbata na Биси vo vodno ?
    Fala vi

8. Волкот

Волкот Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2022
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    140
    Ако се работи за објектот спроти државна
    1.Лани ги продаваа по урнебесна цена од преку 2000 евра м2 преку некоја агенција.Вида не иде оваа година ги симнаа
    2.Тој дел е често подложен на поплави
    3.убаво се становите што имаат поглед,а тие се ретки.Сѐ друго ќе гледа во соседна зграда за многу пари.
    4.Реално БИСИ е ок компанија и убаво гради ама овде не можам да се согласам со локацијата и зградата напикана
    5.Проверете си на протолот build.mk и на форумот и таму си пишува сведоштва

На mira.mira и E777 им се допаѓа ова.
  9. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Dali ima nekoj informacii za stanovite vo diamond of skopje dali vredi 2000e za m2 ?
    Koga ke zavrshena 4 te bloka

10. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.838
    Допаѓања:
    58.179
    2000 евра???
    Според мене во нашава држава и нашите стандарди не вреди да се дадат тие пари.

На mira.mira, cresa-jagoda, Оленка* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. SexyDarling

SexyDarling Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2011
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    212
    Прво се извинувам затоа што враќам по подолго време.
    Инаку, штом гласи дека е лист за предбележување значи дека се уште се води дека е во градба, ако е толку долго време изградена зградата можно е да имаат некои проблеми со технички прием на зградата и слично.. А во врска со земјиштето, многу инвеститори не го купуваат земјиштето веднаш туку тоа останува на сопствениците и дури на крај со главните договори за купопродажба го уредуваат тоа преку едно полномошно од сите сопственици на земјиштето дека инвеститорот ќе им продава на купувачите идеален дел од земјиштето. Тоа може да го прашате инвеститорот дали ќе биде така, а ако е таква ситуацијата треба истото да стои во преддоговорите, дека се обврзуваат на крај да пренесат и идеален дел од земјиште на купувачите. Мој совет е да се распрашаш за тоа кој е инвеститорот, може и да прогуглаш да не има нешто по интернет. А од инвеститорот ќе дознаеш за тоа дали ќе продаваат на крај и земјиште.

12. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Zdravo.mislenje za sanik kakvi stanovi prodavaat.imaat li kvalitet.kako se so dokumentacija?sekoe iskustvo e dobredojdeno

На Rokendroll и Kate karate им се допаѓа ова.
  13. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    7.395
    Ako e taa zgrada na vodnjanska e mnogu bluzu do bunkerite za aparatite za zracenje na onkologija. Jas ne bi zemala nikogas tamu samo poradi zracenjeto.

14. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Dali nekoj znae da mi kaze za zgradata vo vlae na SANIK.imaat li kvalitet.kako se so dokumentacija kako firma.ima li nekoj iskustvo

На Rokendroll и Kate karate им се допаѓа ова.
  15. Filhilfil1998

Filhilfil1998 Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Ми треба СОВЕТ: Имам 25 години, роден сум во Скопје и имам завршено факултет. Веќе две години живеам со девојками под кирија во Скопје... Долго време се размислуваме да купиме стан, но се мислиме да купиме во Гевгелија, наместо во Скопје. Главната причина зошто несакаме во Скопје е прескапиот м2 и прескапиот секојдневен живот.

Причините зошто го одбравме градот Гевгелија е поради тоа што таму имам многу роднини, многу е ефтино, градот е многу мал, што значи дека се е многу блиску, има градинка, основно, средно, болница, продавници (кам), пазар-ден, и мн. други работи. Цените на м2 за стан се прениски, и се разбира и тоа е голем фактор за нас.

Многу ме мачи дали ќе ја направиме вистинската одлука ако се преселиме таму, бидејќи како што гледам во моите последни 10 години, внатрешноста на Македонија се празни, со што многу млади дојдоа да живеат во Скопје. Многу ме загрижува дали ние, кои сме родени во Скопје, се преселиме таму доле дека таа одлука ќе е добра за нас и се разбира еден ден за нашите деца.

16. Filhilfil1998

Filhilfil1998 Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Ми треба СОВЕТ: Имам 25 години, роден сум во Скопје и имам завршено факултет. Веќе две години живеам со девојками под кирија во Скопје... Долго време се размислуваме да купиме стан, но се мислиме да купиме во Гевгелија, наместо во Скопје. Главната причина зошто несакаме во Скопје е прескапиот м2 и прескапиот секојдневен живот.
    Причините зошто го одбравме градот Гевгелија е поради тоа што таму имам многу роднини, многу е ефтино, градот е многу мал, што значи дека се е многу блиску, има градинка, основно, средно, болница, продавници (кам), пазар-ден, и мн. други работи. Цените на м2 за стан се прениски, и се разбира и тоа е голем фактор за нас.

Многу ме мачи дали ќе ја направиме вистинската одлука ако се преселиме таму, бидејќи како што гледам во моите последни 10 години, внатрешноста на Македонија се празни, со што многу млади дојдоа да живеат во Скопје. Многу ме загрижува дали ние, кои сме родени во Скопје, се преселиме таму доле дека таа одлука ќе е добра за нас и се разбира еден ден за нашите деца.

17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.560
    Ако најдете добро платена работа во Гевгелија, стабилно работно место тогаш да вреди да се преселите таму. Значи прво да видите за работа, па потоа да купувате стан таму. Зашто обратно прво ако купите стан, па после да му ја мислите за работа што ќе правите ако не најдете работа, а без пари не се живее.

На Filhilfil1998 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.940
    Допаѓања:
    48.128
    Како се движат цените на м2 во Гевгелија?
    Дали имате веќе најдено работа барем еден од вас?
    Мое мислење доколку немате најдено работа, сигурно Гевгелија се ефтини кириите, најмите нешто за месец, два или три, не брзајте веднаш со купување на стан, видите дали ќе ви се допадне животот таму, културата, климата, барајте за тоа време и работа така ќе имате време добро да размислите и да одлучите.

и после години да одлучите да се преселите од Гевгелија секогаш тоа можете да го направите, луѓе сме не сме дрва со корени :)

Последна измена: 26 јули 2022
    На Glowy, Kasiopaja221, Filhilfil1998 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    11.411
    Јас не би одела на таа карта.
    На маж ми другар исто така направи, мислејки дека така ќе биде супер и како фана короната останаа без работа, и мораа да се враќаат во својот роден град кој е помал и од Гевгелија. Само што тие беа во процедура на одобрување кредит ама се откажаа. Сега никаде веќе не е сигурно. По муабети гледам сите за Гевгелија или повеќето велите дека е најефтино во Македонија, колку е тоа ефтино?
    И јас сум од мал град, до лани беше 730 со 760 еур од кв за стан, сега со поскапувањето е околу 820 еур.
    Можеби се поефтини ама платите се крш.
    Факт е дека во Ск се повисоки ама со сметките исто му доага. Каде би имале поголема сигурност јас тоа би одбрала, мада во денешно време се е среќа.

20. Снегулк@23

Снегулк@23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    2.879
    Допаѓања:
    3.989
    Подобро купете тука стан или куќа во Скопје на периферија некаде каде што е поефтино. Секако тука има повеќе можности и за работа и за деца понатака...