Која зграда, две се. Јас живеам во комплексот Алуре, зградата е вселена,но сеуште се работи во гаражите,околу не е досредено,не е осветлено надвор. Околу документација, ние релативно брзо завршивме околу договорите, сега чекаме имотен лист.
Зависи од вас секако. Точно дека Скопје е пренатрупано, јас исто сум тука родена ама ни на крај не ми текнало во друг град да се преселам,Скопје ми е стварно се што ми треба. Познавајќи се, никогаш не би се преселила. А што значи тоа цените се преписки,колку е цена за м2? Вајда не е 500 еур
Spored mene super Neznam za koja no koga mi rekoa vcera koga I'm se javiv imale Sloboden stan na 5 od 6 kat.taka mi rekoa treba da pojdam I da go vidam.mene mi rekoa imalo.valjda ne lazat.toj nekoj pero rece se vikal.46 m2 stanot bil.5 od 6 kat.kazete mi kakov kvalitet imaat vo vlae da odam ili ?kako e izolacija.cevki protekuvanje ima li.cim ziveete moze li pokonkretno za zgradata.a koga ke odam ke vi pisam Dali e alure ili drugata.
Mnogu skapi se stanovite vo Makedonija, voopsto ne se vo relacija so platite. Jas imam kupeno dva vo Skopje gi iznajmuvam, ama treba 24 godini da pominat za da mi se isplatat. Nekako mnogu vreme.
Dali se slusa megju stanovi?vase mislenje ako moze a koga ke odam ke vi kazam Dali bila alure valjda gradat so slicen kvalitet
Hm skapi a 2si kupil Gi iznajmuvas i se zalis ...??? Ne te razbiram Kako i da e tvoj se ,ako nejkes ne gi iznajmuvas - sega se se plaka
Sakam da kazam deka e poisplatlivo nekoja druga investicija, ama vo Makedonija site parite gi vlozuvaat vo stanovi i zatoa taa cena. A kirijata e mala za tie so izdavaat, a golema za tie so sedat pod kirija. Nema nekoja sredina.
Абе како меѓу станови не се слуша,буквално слушам во тоалет кога одат. Да не е празен станот до вас,па не се слуша ?
Ако е поисплатлива друга инвезтиција, зошто ти не си инвестирал во нешто друго, туки си купил два стана и ги издаваш. Киријата не е мала за тие што издаваат, скоро плата плус земаат, голема е само за тие што седат.
Прашањево и на build мислам дека го прочитав. Во Лимак одамна нема станови за 2000 евра...сега се од 2200 евра нагоре и тоа во блок Б ако е нешто останато Сега се брза до мај 23 најдоцна се да се пушти во употреба.За боли Ц и Д не знам...ама уште две години најмалце Дали вреди...незнам на што се мисли. Со оглед на инфлацијата мислам дека цените ќе растат а ние ќе осиромашуваме
Zasto sme takva zemja, ti bi investirala u akcii ili nesto drugo slicno, ipak za vreme na kriza najsigurna investicija e nekretnina ili zlato. A doma da cuvam pari ne mi se cuvaat.
Пред 4-5 месеци прашував за поголеми станови што се останати цена од 1600 еур почнувале, врска имаше поглед спрат и сл. После 2 месеци за помалите квадратури прашував, од 2000 еур ми рекоа. Сега 2200? Тогаш не ми кажаа цена за новите згради, ако е така, отпаѓаат, премногу е. @E777 од луѓе што се разбираат се саглам градби, дали вреди... Не знам. Овие во нас. Пролет беа по 1600 последно кога прашував, е сега да беше 1800 еур Дајмонд во споредба со тие јас ќе речев вреди. Не знам сега како стојат цените.
izmegu 2 stana sum ziveat lugje osven majstori koga busea drugo nisto ne se slusa, da ne ste busele ili tie do tebe golemi dupki na zaedniciot zid?
Ти си дел од проблемот зошто се скапи становите - "инвеститорите" како тебе кои купуваат станови за заработка креираат вештачки висока побарувачка што води до дигање на цените и понатаму дигање на каматите на кредитите.
Јас живеам во Алуре Апартментс, а имаш и Алуре Комплекс, една до друга се. За во Алуре Комплекс - измеѓу станови не се слуша ништо, евентуално вибрации силни или ако се буши. Прозорците и внатрешни врати се топ, главна надворешна врата е крш. Плочките се чудни, флеки има некои уште од пред да се вселиме, со ништо живо не се чистат. Таркет има на подот, океј е. Многу станови имаме зебелешки за молерисувањето т.е гипсирањето. Некаде имаат утки правено, како изданоци или криви линии, за што на крај си плативме мајстор да дојди и да среди. Со саниќ, откога ќе ти ги земат парите, само ќе се тегнеш, и тешко дека ќе завршат работа. Во нашата празен паркинг нема веќе, евентуално станот кој се продава да си има веќе паркинг. Има подруми што се како кафези, и од нив има непродадени. Во зградата се скоро сите млади луѓе.