Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. kize

kize Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    78
    Дали некој има инфо за зградата на Би Холдинг на ул. Прашка? До каде се стигнати и дали има останато станови за продажба?

2. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    5.396
    Nie zemavme stamben kredit kupi kukja kupi stan ne ni odobrija zatoa sto kako investitror se gradeshe na nashe zemjiste ne nie tuku clem na nasha familija beshe koinvestitor. Taka sto mene i mm ne odbija za kupi kukja kupi stan zatoa sto vo istata zgrada sakavme da kupime stan. Zemavme stamben od nlb banka pa so gospod napred ke vrakame ....

На Boka98 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  3. deteriora

deteriora Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    14
    Feminki ve molam za iskustva vo stanovite vo Aleksansrija razmisluvam da kupam i gledam i za dete. Znam nekolku zgradi od Fabrika Karposh se izgradeni, druga se gradi, a tuka se i Garden Inn, shto mozhe da se pretpostavi kje ima mnogu dechinja. Na opisot na veb stranata na aleksandrija pishuva ima gradinka, parkovi.. kaj gi nosite decata vo sholo ili gradinka koga na mapa nema bash vo toj del ili taa strana na Vlae niti shkolo niti gradinka..

Dopolna: dali se cenkate na lice mesto za cena po m2? Prashuvam zasho za eden stan kaj sho gledavme mi vika likov sho ni pokazhuvashe: 1250 ama mozhe da pregovarame za cenata.

Прикачени фајлови:

Последна измена: 17 август 2022
  4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    1.686
    Јас лани летото гледав таму и се беше скоро распродадено уште тогаш.

5. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Јас живеам во Александрија, ама во зграда на Саник. Деца има,допрва уште повеќе, уште кога се почнуваше населбава имаше дека ќе се прави школо и градинка, но засега нема. Реонски овој дел припаѓа во Мирче Ацев школото.Други школи се Диме Хаџи Димов во Влае,ама е под општина Карпош и Димитар Беровски во Хром.

На deteriora му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Dali e dobro da se zivee vo zgradite na sanik?gledam na oglas mnogu lugje prodavaat stanovi od Kaj niv.kako e so izolacija?mene mi nudea stan od sanik no slusnav razni losi muabeti.pa se premisliv.moze li da spodelite iskustva

На Rokendroll му/ѝ се допаѓа ова.
  7. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Помеѓу станови се ѕидови, меѓу собите гипс. Кај нас се слуша од кај комшиите во вц кога пуштаат вода и сл. Има недостатоци, криви ѕидови, нерамни плочки, кога врнеше во гаражите протекуваше, сеуште зградата не е комплетно готова исчистена, околу зграда исто не е исчистено, нема светло надвор. Инаку распоредот на станот е супер, конкретно ние сме со 2 спални. Друго не знам, прашај што те интересира.

8. попкек

попкек Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    239
    Иначе околу склучување главен договор немавме никаков проблем, имотниот лист ни е готов.

9. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    191
    Како сте задоволни од Фабрика Карпош?

10. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Ve molam za pomosh, se javiv vo diamond vo centar za stan mi odgovorija samo na 5 ti kat se ostanati stanovi… me zacude zoshto bash site vo 5ti kat? Ve molam koj se negativnite strani na 5 ti kat bidejki samo na toj kat gi ima seushte?

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Ништо поразлично од 4ти или 6ти.
    Агентите што продаваат вака го стеснуваат изборот за да се решиш полесно и као сите се продадени да побрзаш.
    Нема ништо посебно врзано со 5тиот кат, освен ако не е последен најгоре.

На cresa-jagoda, Noemi и E777 им се допаѓа ова.
  12. Boka98

Boka98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2021
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    113
    Za tie zgradi vo centar (kaj parkingot sto gi pravat kaj hotelot)im se pojavi voda koga gi kopaa temelite cesto minam odtamu gledam ja ispumpuvaat,nz dali vredi stan so podvodmi vodi

На E777 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Femin-ka

Femin-ka Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    Sanik Hestia do kade se so vseluvanje?

14. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.713
    Допаѓања:
    35.680
    Хахаха... цело Скопје е со подводни води, малтене нема зграда каде бе се појавила вода.

На Волкот му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    4.695
    Во изградените ли? Нагоре се поскапи и побарани ради поглед. Веројатно и квадратурата што ја бараш стеснува избор па останал само 5ти кат. Види и каков поглед има и на која страна е. Која цена ти кажаа за колку м2? Прашував пред некој месец, ме интересира дали смениле.

На Волкот му/ѝ се допаѓа ова.
  16. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Cenata mi rekoja 2077e od m2 za 47m2

17. E777

E777 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2021
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    5
    Kolku beshe cenata ko prashavte vie?

18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    4.695
    Машала. Квадратурата (најчесто барана помала) мислам дека е пресудна што ти понудиле само 5ти кат и веројатно е помалку баран ко што ти кажав заради поглед.
    Инаку стан на приземје и стан на поткровје се најпроблематични, првиот има најчести проблеми со канализации, вториот со протекување на кров, комшиите не се замараат ни за едниот ни за другиот, затоа и ги одбегнуваат.
    1800 ако не се лажам ама за поголем прашував 70-80м2, и тогаш беа само ниските катови останато.

19. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Zdravo, decko mi zivee nadvor od gradot i sega saka da zeme stanben kredit za da kupi stan vo gradot. Vo banka mu rekoa prvo da najde stan da potpise toa preddogovor i da odi kaj niv. Najdovme i stan. E sega me interesira, dali mora da se ima ucestvo, ako mora dali istoto moze da go finansira bankata? Dali stanot sto go kupuva moze da go stavi pod hipoteka? I me prasuva za mislenje a navistina ne znam kako da mu pomognam, deckoto nema podrska od roditelite celosno e ostaven sam na sebe i do sega i sam se ima skoluvqno i se. Sega zema plata 30000den, za rata mu rekoa 15000 deka bi mu bila, pa mene mi e strav samo so ostanatire pari sto mu ostanuvaat dali ke moze da pokrie smetki i drugi trosoci i zatoa mu velam deka mi e strav da zagazuva vo ova. I uste nesto ako imate zemeno stan vo skoro vreme, okolu kolku ve cinese celosno sreduvanje na stanot? Jas finansiski ne mozam dw mu pomognam uste studiram. Ne znam kako da go posovetuvam

20. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Od zlato li gi pravat?

На Rokendroll, Kate karate и cresa-jagoda им се допаѓа ова.