Zdravo na site , sakav da prasam kolku gi plakate site smetkite vkupno sega so pokacuvanjeto na strujata vodata i taka natamu , osobeno me interesira tie sto ziveat sami ( studenti i sl) Blagodaram odnapred na odgovor
За чудо за струја за месец јули дојде многу ниска сметка од некои 700ден, инаку доаѓа преку лето околу 1000-1500 ден, за вода околу 400-500ден. Е сеа плаќаме и за парно преку лето тоа доаѓа околу 1200 ден и ме изненади тоа шо дојде за влез сметка од 800 денари, навистина нема смисла тие фирми само лапаат пари, а за возврат никакво одржување на влез, да не зборам шо една сметка да доцниш веднаш тужби праќаат.
3000 den struja 1800 den voda 3000 den parno 3000 den (max tv - internet - fiksen tel., i dva mob. broja) 800 den kon A1 za mob. broevi 400 za vlez Vkupno 12 000 za smetki (baska do 2000 mesecno za sitni raboti/popravki i slicno po doma)... Za sam covek okolu 6000 - 7000 den smetkite bi bile, kolku i da se stedi za nekoi raboti ne moze da se stedi, na +45° kako sto e vo sk, sekoj vtor den se pusta masina, bojlerot e po cel den vklucen po 3 pati na den se tusiram Klimite rabotat vo sekoja soba znam losho e za okolinata ali ne se izdrzuva toplinava, iskreno zavisi od nacinot na zivot, jas ne sum covek sto stedi na smetki
1800 вода? Во живот ми нема стигнато волку висока сума за вода. И тоа во куќа,во станот 300 ден плаќаме. Да не ја згреши?
Толку ми стигнува нон стоп се пушта машина, нон стоп бојлерот работи, се троши вода, само јас трошам скоро цел бојлер на туширање а се туширам по 3 пати на ден, дури сум среќен што не ми стигнува повеќе, инаку не живеам сам, за сам можеби би плаќал половина, ич не штедам на сметки, знам делува себично али таков сум си ,,малку" не-економичен
За се' си има причина Постојано сум во движење, постојано остварувам средби со странки, не би можело да биде поинаку, поштедливо од моја страна, и тоа на +45° во нашево Ск...
Какви се овие цени? Како луѓето да купуваат стан во Прага или Брно. Ни тука кај што сум јас не се толку скапи становите а за возврат добиваш чист воздух, стотици паркови, велосипедски патеки, пешачки зони. На секој зград или станбен објект парк и зеленило. Во Скопје за возврат добиваш се спротивно и пак го соголуваат народот со цени.
E ajde de skapani stari stanovi se prodavaat po cena ko.novi.sega praveni.kupatilata sve Muvlii I vlagi cevki protekuvaat tie ko vcera da e pravena zgradata.bolesnici
Страшно колку е Скопје лошо урбанизирано и колку се врши криминал со овие нови згради кои се очајни по квалитет и изглед. На 20 згради по еден парк. Буквално кражба. Плаќаат цени како во Будимпешта, Прага или Братислава да живеат а не во едно камено Скопје.
Читав па да додадам за алуре комплексот. Не се слуша ништо меѓу становите што е стварно океј. Ние наидовме на проблем со плочките во тоалетот, тие долу се лом како се флеки целите искашкани, ни се чисти ни ништо. Баталивме планираме сами да си ги смениме. Во цел стан имаше оставено Х (иксови) кај треба да се поправат ѕидовите, ништо. Сами си средивме и поминавме со поликолор. Ѕидовите не се баш красни, тој во кујната ни е крив. Околу паркингот мака мачиме имаме ниска кола, на -2 ниво едвај се излегува и влегува. Самата организација на саник да ја коментирам е сувишна, 0.
Se stava ceni od gutura.koj kolku mu treba tolku si bara.daleku od realnita.ako mu treba za drug stan ili kuka.toj sto go prodava si bara Kako da nie treba da mu kupime A ne da si doplati
Во Скопје цени на станови не треба да се повеќе од 500-600 евра. Канта згради, околин загадена, нечисти улици, нема паркови, нема тротоари, паркинзи. Ова кај нас што се гради во нормални држави би се сметало за криминал.
Zgradi konzervi.a za krininalot e vinovna vlasta sto zema pari pod rakav od investitorite za pravenje konzervi