Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Купување стан

Дискусија во 'Дом' започната од rajna-vojvoda, 20 февруари 2012.

1. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Ние имаме и станбен и потрошачки, не знам како ни дале ако не може, а не земаме ни некои огромни плати

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    8.679
    Ама она прашува ако е кокредитобарател на станбен и уште еден станбен да земе како кредитобарател, бар јас така разбрав.

3. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.642
    Оффф не сфатив :) јас сум кокредитобарател на сопругот, ама не знам за друг станбен како оди

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Па секаде по стандард и треба да се ставаат пластични цевки, многу подобро е тоа отколку оние металите што ги има по старите згради. Дури и при рениовирање се ставаат пластични цевки. Еве од лично искуство ти кажувам дека барем не ни мириса водата откако сменивме стари цевки.

Инаку од Голден Арт не знам некој незадоволен да има. Прв пат од тебе слушам.
    Елена Лука се фушерај невиден, се согласувам.

5. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    А пример ако кредитот е одобрен дефинитивно мора да го земеш или може да се откажеш поради еве пример што велиш камата на станбен и сл. ?
    И уште нешто да се потпише преддоговор и лист за предбележување дали стварно треба да се плати 5000ден адвокат и 1000ден нотар и ако сакам да го раскинам договорот пак истата оваа сума треба да ја платам, ова инвеститорот ми го кажа, а едни познаници велат дека не треба ништо

6. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    8.679
    Откажувањето се вика грејс период, ќе си разговараш во банката дали твојот кредит има грејс период. Со станбен ти немаш допир со парите, легнуваат на твоја сметка за минута и одма ги префрлаат на инвеститорите.

На адвокат се плаќа за изготвување на преддоговор прочитај ја целава тема, нема фиксна цена од 5000ден, си зависи од адвокатот.

Нотарот, со преддоговорот го внесува станот во катастар и таму даваат предбелешка дека точно тој и тој стан е на Трајко под хипотека во НЛБ. Ова е за да ае избегне продавање еден стан на 5души.
    Трошоците кај нотар се многу поголеми, нам севкупно нас 20 000 ни искочи.

Те советувам да ја исчисташ темава има корисни совети.

На cresa-jagoda, mira.mira и Mxrx им се допаѓа ова.
  7. Mxrx

Mxrx Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2018
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    147
    Фала ти многу:l:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    mnogu se nezadovolni no ne smeat da Pisnat.gi ucenuvaat so se zivo.imaat nivni lugje na site strani.ucenite se golemi.a ne smeat da kazat inace Kolata ke im bide zapalena.nema da dobijat nikogas imoten list ili po 4 godini it'd.golden art se najbolesna firma

Последна измена: 7 септември 2022
    На Rokendroll и Kate karate им се допаѓа ова.
  9. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Леле врска нема муабетов :D

10. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    E ima direktno od lugje sto imale uplateno Kaj niv stanovi baska edno zborat drugo pravat kasnele po 1 godina od rokot vrabotenite I'm se derele koga bile da prasuvaat I red drugi nezgodni situacii imase I na nivnata fb strana mnogu lugje sto se zalea od niv jas livno citav pa posle gi brisat komentarite

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    33.882
    Важи ли сеуште она што е станбен кредит за млад брачен пар до 35 години? И ако го има некој земено, да ми објасни подетално, заинтересирани сме со маж ми да се преселиме и да си купиме стан
    И ако можи мислење за фирмата Тотал Инжињеринг, тие први ми паднаа во око тука во мојата околина

12. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
    Каков бош муабет.. што нема по светов, немам зборови...

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Epa sto bosh muabet koga lugjevo sto uplatile Kaj niv se zalat I na kraj kraeva tamu na stranata licno vidov kako I'm pisuvaat nezadovolni stanari a ovie utredenta od golden art I'm gi brisat komentarite I jas plus nemam nisto so niv I nitu me interesira

14. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    Што сакаат нека кажат, али стиропорот на Грујо ниту еднаш не прокапа :D

Овој Ист Гејт го најавуваа ко бог знае што. Испадна тежок фушерај. Ко базен изгледаше при поголем дожд.

15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.713
    Допаѓања:
    35.680
    Стварно? Прашај ги оние што работат покрај Вардар.

За новите станови... секогаш имало задоволни и незадоволни купувачи кај сите инвеститори. Најверојатно затоа што пред купување не се информираат доволно што купуваат.
    Јас живеам во стан со гипсени внатрешни ѕидови, дупли гипс, изолација, дупли гипс. Помеѓу станови и ходници е дупли гипс, изолација, цигла, изолација, дупли гипс. Мене ми е супер, а и цел свет живее во вакви градби ;)

16. Lilik

Lilik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2022
    Пораки:
    557
    Допаѓања:
    6.255
    Podobro plasticni cevki od gus?aj ti se molam.tie traat 40 godini pred da rgjosaat.a plasticnite 1-2 godini uff.toa e isto ko da kazes podobro kuka ili stan od gips karton nego od cigla.zatoa celo skopje novite stanovi se poplavuvaat

На Rokendroll, Kate karate, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2022
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.189
    Саркастичен беше постот ако не примети.

18. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.868
    Апсолутно се подобри. Нивото на микропластика од пвц цевки никогаш нема да го надмине здравствениот ризик само од пиење вода пример од гусани цевки на кои се таложат р'ѓа и токсини, за разлика од тоа пвц цевките никогаш нема да р'ѓосаат. ПВЦ цевките се многу, многу подолготрајни од било која метална цевка. Полимерите се многу постабилни од било кој метал особено при допир со вода. Не ја познаваш очигледно воопшто проблематиката напамет си зборуваш.

Гуд може да е добар само за ребра на парно или котли за парно. Ни гусените садови за готвење не се препорачливи за користење веќе без да се запази соодветна нега што ќе спречи да влијаат на здравје.

Да е до вас и во азбестните цевки ќе се крстите само да не прифатите дека некогаш ново е подобро.

На TrinityNeo, Intuicija1, Noemi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Kate karate

Kate karate Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    244
    Допаѓања:
    263
    Iskreno I 500_600 evra. se mnogu kako za stan.

На Lilik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikiriki8811

kikiriki8811 Нов член

Се зачлени на:
    10 септември 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство, купено стан во Дримлукс на Би Холдинг?