Зошто те плаши староста на зградата? Ристичева палата пример е 100 год стара. Староста ти игра улога само во цената, заради одржувањето, реновирање и сл. За точно можда во град Скопје се проверува не сум сигурна.
Od posledna dvojka od Kaj alkaloid znaci samo pravo po avtopat?I za 15 min peski sme Kaj zgradava ili drukse nekako?
Здраво феминки најдовме мало станче за неговите, човекот му дал име презиме и негов матичен број, можеме ли некако сами да провериме дали има чист имотен лист или ке треба сепак на нотар? друго ... на нотар со пред договор до која сума( 2000-3000е) може да се плаќа без данок? т.е како оди целата процедура ...дали е во ред да се плати цела сума и да се чека 6 месеца за да се иселат или сега само со капар 3000е па остатокот пред да се иселат ? што мислите вие ? искуства?
На страмата на катастар може да се провери имотниот од товар ама треба или бр на имотен или по адреса да пребаруваш, не знам дали можеше со матичен, онлајн се плаќа негде 150 ден. Ова за пред договорот за данок не сфаќам. Данок секако се плаќа на општината и тоа утврден во самата општина по проценета вредност на станот, не по цената од купопродажниот договор. За последново, јас не би купила и префрлила имот на мое име, а во него да си живее стариот газда со калулзула за иселување 6 месеци.. Ама вие си знаете, ако ви е тоа единствено решение, добро склопен договор веројатно не би било проблем.
Zdravo devojki mi treba stan za kupuvanje vo Novo Lisice okolu 100 m2 ili pak za iznajmuvanje ama toj da e pomal samo so spalna i decka.Dokolku nekoj ima info. ve molam da mi kaze.
Нашиот е две соби на север, две на југ. Разликата кога ќе залади времето е голема. Ги изолиравме тие две и пак се многу поладни.
Од аспект на температура не прави разлика. Од аспект на светло и сонце е ствар на вкус. Јас сакам и едно и друго па не би гледала стан на север.
Хај,прашањето не ми е за купување стан туку за нешто др Во зграда ги сменија светилките,се вклучуваат на сензор Е сеа,сите се исти освен една на мојот спрат која изгледа како сијалица со вградена камера Мислам дека не смее да се става таква,меѓутоа тие што знаете споделете И што да правам,како да постапам?
За поставување на камери во влез или ходник потребна е согласност од станарите во зградата. А и од каде знаеш дека е сијалица со камера?
Зошто слична таква нарачував за кај моите А и зошто само таа би била различна од другите 29 сијалици?
Да не ти личи сензорот како камера? Ако има камера мора да има налепница во влезот дека се снима. Реагирај кај управител или куќен совет, тие се задолжени за тоа.
Jas ziveam na severna strana i ne preporacuvam na nikogo. Ladno e celo vreme, a najmnogu mi smeta sto nema sonce skoro nikogas. Vo plan sme od drugata esen da si barame care na drugo mesto ama sigurno ke biram juzna strana od trauma od ovde.
Јас живеам на север и според мене за оваа клима, таман е север. Исклучително биравме северен стан, бидејќи претходно живеев на југозапад и тоа беше смрт летно време. Терасата џабе ни беше, оти беше претопло за да се користи и цел ден со спуштени ролетни седевме. На крајот, прашање на вкус е. И топол ни е станот, оти гледам некој вика се смрзнуваме ние што сме на север