Ја сум северозапад. Не сум прав север. Собите на запад се неиздржливо топли летно време. Тие на север се супер и за зима. Ма да, не сум скроз север. Летно време и таму фаќа сонце на залез. Гледај изолација, греење. Не е проблем северот. Јас на југ на пример, не би издржала, склет ќе ме фаќа.
За многу ладен не ми се верува, освен ако си на приземје или евентуално на поткровје. А за дневна светлина, тоа има помалку; особено на зима речиси ич не влегуваше во претходниот стан кај шо седев. Сега сум на југозапад и на зима е одлично, ама на лето на тераса не можиш преку ден да излезиш, а и општо без клима попладне тешко.
Нашиов е северо-исток малку поише накај север. Зимно време ич сонце не не фаќа , а лето до кај 9-10 можда, најубавото, ама јас го сакам и во зима. А за ладен, што да ти кажам, 25 степени ми е дома, а во спална ми е изгасено парно До лани кога пукаше парново се со отворени прозори бевме. Какво ладно на север, може во старине згради или со лоша изолација некои.
Јас сум на северозапад и топ е. Преку лето фаќа сонце по 4-5 и терасата може да се користи цел ден. Кога не е прежешко и без клима е супер. За зима ако има изолација и нови прозорци нема што да мислиш. Лани сметка ни беше 4000 макс 5000 со тоа што греевме цел стан, дневна три спални и вецеа, плус машини сушари итн. Светлина зависи од прозорци. Ако има големи прозорци ке е баш светол. Кај мене е многу светло, не се приметува дека е север. Една соба имаме на исток и е прежешко.
Во Скопје сум, да. Северозападна ориентација е станот и топол е премногу зимно време. Тоа зависи од изолација, а не локација. За светлината пак е индивидуално во зависност колку прозори има. Кај мене има големи прозори и е пресветол станот.
Momentalno sum na porodilno i imam kredot potrosuvacki od stopanska banka.da ve prasan so maz mi sakame da zememe kredot za stan so ucestvo od 30%.dali mozam jas da vidan kokreditibaratel? A kreditot da e na negovo ime?
https://press24.mk/dzhevair-dobi-struja Само во Македонија....па иди се пешки и биди без вода до 40ти кат
Касно пишам, ама џабе е, кај нас и тие не се замараат, т.е. за било што консензус ти треба од сите станари пошто се наплаќа плус на сметката. Фирми и лица управители ти се само едно добро перење пари. Тогаш треба да си живееш во куќа. Од вакви ко тебе сите во зграда си патиме. Кога ќе сфати народов дека кога земаш стан живееш во заедница со други луѓе и некои правила мораш да следиш. Само кај нас не мораш де, пошто банана држава.
Не знам ни имам време ни желба ни ми се исплати да имам и да одржувам станови. Така да...толку од темава. Згора на тоа имам максимално земено кредити и ни една банка нема да ми даде станбен кредит.
Така се вика Како на друг начин да ја напишам зградата? И porta superium не е superium ама така се вика
Не се тие цените баш.... Реални да бидеме. Дека се ненормални се до цениве ама дека 2020 тсму купија поевтино купија
Цената за Дрим Лукс не е таа, туку ете и да е, кај ќе правиш куќа соси плац, носење струја, канализација и водовод и градежна дозвола во разумна околина на Скопје за тие пари?